בבוקר השבת חמאס ערך הפגנת כוח של בכיכר פלסטין, יחד עם מאות מחבלים חמושים עלו התצפיתניות על הבמה ונופפו לשלום לקול תשואות הקהל – צמא הדם.
תיעוד מהבוקר- צולם על ידי ערבי
משה פוזיילוב, חוקר בכיר במכון משגב לביטחון לאומי ולשעבר בכיר בשב"כ, שוחח עם "מעריב" והתייחס לאירוע הפגנת הכוח של חמאס בכיכר פלסטין ועליית התצפיתניות על הבמה."אני לא חושב שהיה לחמאס רעיון להשפיל אותם, ברור שלא הייתה שם השפלה של התצפיתניות, כשמסתכלים רואים שהן לא מושפלות. הן עולות, מחייכות, מחזיקות ידיים חזקות ומנופפות".
עוד הוסיף, "מה שהחמאס רצה זה להראות לעולם לא חטפנו חפים מפשע, חטפנו לוחמות ובגלל זה היה להם חשוב שהם ילבשו מדים. אני חושב שזה הרעיון המרכזי, חמאס רצה לייצר נרטיב שהארגון הוא לא פושע מלחמה, הם רק תפסו שבוי מלחמה".
כן ציין כי "אני לא חושב שהיה לחמאס רעיון להשפיל אותם, הרעיון הכללי הוא להשפיל אותנו את המדינה. הם העבירו את האירוע באופן יפה מסודר שמרו על מרחק בין הקהל לבין החטופות, היה לחמאס מאוד חשוב להראות שליטה לשלוט על הסיטואציה, כולל הרוורסים של הרכבים. למול זה כל אחד ידע את המקום שלו. הם שידרו לנו 'אנחנו לא נשברנו, לא הפסדנו ואנחנו בזמן תוצאה טובים'", סיכם.





















איזה הזדמנות להוריד אלפי מחבלים בפעם אחת
מחכה לצהל הרבה עבודה ..
כמה עוד נשארו, איך יש כל כך הרבה מחבלים בחיים?!
ימח שימם