גורם צבאי הבהיר כי תקריות שבהם נהרגו מעל 16 מחבלים הבוקר בדרום לבנון תואמו מול הדרג המדיני. לדבריו, "צה״ל ממשיך לפעול בהנחיית הדרג המדיני במספר מרחבים בדרום לבנון ופרוס במרחב תוך ביצוע הגנה קדמית. הייתה היערכות לניסיון של אזרחים להגיע אל מתחת לקו המוגדר בהסכם, לאור סיום 60 הימים".
אותו גורם מאשר כי החל מהבוקר מאות אזרחים ובתוכם גם פעילי חיזבאללה מנסים להגיע לקו הכפרים הראשון במספר מוקדים, מבצעים ״תהלוכות ראווה״ ומנסים לייצר פרובוקציה. יש לציין כי הם לא נמצאים בסמוך לגבול כעת.
כוחות צה״ל פרוסים לצד צבא לבנון, על מנת למנוע חזרת אויב ואזרחים מעבר לקו המוסכם. והלוחמים מבצעים ירי הרחקה לצורך הסרת איום או ניסיון להתקרב למרחב הגדר. עד כה, כוחות צה״ל עצרו מספר חשודים שהתקרבו לכיוונם והיוו איום ממשי. החשודים הועברו לחקירה בשטח. הדיווח על הפגיעה בחייל צבא לבנון מוכר, אך הפרטים המלאים, לרבות הדיווחים על חייל צל״ב הרוג, בשלב זה לא ידועים ונבדקים.
כפי שהוסבר ונאמר ע״י הדרג המדיני על פי ההסכם, הנסיגה אינה חייבת להתבצע בתום 60 הימים. השיח על משך הארכת תקופת היישום ומיקום כוחות צה״ל במרחב ובאופן זמני מתקיים בין הדרג המדיני למול ארה״ב ובינה לבין לבנון. צה״ל ממשיך לפעול בהתאם להסכם הפסקת האש בין ישראל ללבנון ולעקוב אחר נסיונות חיזבאללה לחזור למרחב דרום לבנון.




















