שני לוחמים במילואים מהקריות נעצרו בחשד לריגול חמור עבור איראן. השניים חשודים כי העבירו מידע רגיש על מערכות כיפת ברזל לידי גורמים באיראן.
בהודעה משותפת לדוברות המשטרה ודוברות השב"כ הותר לפרסום הבוקר כי משטרת ישראל ושב"כ עצרו שני אזרחים ישראלים שביצעו משימות עבור האיראנים, אחד מהם העביר למפעילו חומר מסווג שהשיג במהלך שירותו הצבאי במערך ההגנה האווירית.
פרטי פרשיית הריגול החמורה שנחשפה הבוקר בפעילות משותפת של השב"כ ולהב 433: שני תושבי הקריות, יורי אליאספוב וגאורגי אנדרייב, נעצרו בחשד לשיתוף פעולה עם המודיעין האיראני. על פי החשד, אליאספוב העביר מידע מסווג ממערך כיפת ברזל, כולל סרטון המתעד את פעילות המערכת.
הפרשייה החלה כשאליאספוב, ששירת במערך ההגנה האווירית, חיפש עבודה ברשתות החברתיות. מפעיל איראני יצר עמו קשר והציע לו לבצע משימות תמורת תשלום. בתחילה, המשימות נראו תמימות יחסית – ריסוס כתובות "ילדי רוחאללה" ברחבי הארץ. אליאספוב גייס את חברו אנדרייב, חייל מילואים, והשניים ביצעו את המשימות יחד.
אולם בהמשך, המפעיל האיראני העלה את הסיכון: הוא ביקש מאליאספוב לצלם סרטון של מערכת כיפת ברזל, שחשף פרטים מסווגים על אופן פעולתה. אליאספוב נענה לבקשה תמורת 3,500 דולר. "אני במצב כלכלי קשה וזה היה כסף קל", הסביר בחקירתו.
אנדרייב, שהבין את חומרת המעשים, פרש מהפעילות. "אנחנו עובדים למען איראן ועושים משהו מסוכן", אמר לחברו. למרות זאת, אליאספוב המשיך בפעילותו. "הסרטון שצולם חשף מידע רגיש במיוחד על מערכת כיפת ברזל", אמר בכיר במשטרה. "מדובר במידע שיכול לשמש את אויבי ישראל. הנזק שנגרם לביטחון המדינה חמור מאוד".
על פי דיווח בחדשות 12, החקירה העלתה כי מספר בני משפחה וחברים של השניים ידעו על הקשר עם הגורם הזר ולא דיווחו. הם נחקרו באזהרה וצפויים להשלכות משפטיות. אליאספוב צפוי לעמוד לדין באשמת סיוע לאויב בשעת מלחמה – עבירה שעונשה עלול להגיע למאסר עולם. אנדרייב, שהפסיק את מעורבותו מוקדם יותר, מואשם בעבירות קלות יותר.
הבוקר הוגשה לבית המשפט הצהרת תובע נגד השניים ובימים הקרובים צפויה הפרקליטות להגיש נגדם כתב אישום חמור.
שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל שבים ומזהירים את אזרחי ותושבי ישראל מפני קיום קשר עם גורמים זרים וביצוע משימות עבורם, ויפעלו למצות את הדין בחומרה בעניינם של אלו המעורבים בפעילות זו. הציבור מתבקש להמשיך ולדווח לשירות הביטחון הכללי או משטרת ישראל על כל פניה חשודה שמתקבלת מגורם לא מזוהה לביצוע "עבודות" ומשימות שונות, בעיקר פניות ברשתות החברתיות השונות.





















כמה הרבי מלובביטש צעק לתקן חוק מי הוא יהודי וחוק השבות ובין היתר אמר שזה נוגע גם לביטחון וצערנו גם מפלגות דתיות הפריעו לתקן מה שגורם להתבוללות נוראית, וגם מסתבר סכנה ביטחונית ה' ישמור!!! כמו כן הרבי דבר בחריפות נגד שחרור מחבלים ובוודאי במצב של עכשיו הרבה יותר חמור מהדין "אין פודים את השבויים יתר על כדי דמיהן מפני תיקון העולם"
הם כנראה חרדים ?!
צריך לכתוב בכותרת, שני רוסים ריגלו . לבדוק אם הם יהודים.
אבל מה לעשות שהשב"כ היה שקוע ראשו ורובו באיום הקיומי על המדינה שהוא לדברי ראש השב"כ "הטרור היהודי" וכמו שהחמס בנה את עצמו מתחת לאף כך גם מרגלים לטובת איראן
1. יש לבדוק אם הם יהודים זה ממש מענין אם הגיעו בחסות חוק השבות המעוות
2. איך הם קיבלו סיווג ביטחוני
3. איך לקחו חומרים מסווגים הביתה
4. דעתי האישית שאם מוכח מעל כל צל של ספק שמישהו מרגל אז שיוציאו אותו להורג ולו רק בשביל לעצור את הסחף