סגן נשיא ארה"ב ג'י די ואנס איים הלילה כי אם רוסיה לא תענה להצעתו של הנשיא טראמפ לעצירת המלחמה באוקראינה והבאת הסכם שלום לאזור, הרי שארה"ב תפגע במוסקבה באמצעות סנקציות כלכליות ואף תשקול אפשרות של מעורבות צבאית כנגדה.
בריאיון מיוחד שהעניק סגן הנשיא לעיתון וול סטריט ג'ורנל אמר ואנס כי "האופציה לשלוח חיילים אמריקנים לאוקראינה אם המשא ומתן עם מוסקבה לא יצלח נותרה עדיין על השולחן". סגן הנשיא הוסיף ואיים כי יש כלים כלכליים באמצעותם יכולה ארה"ב ללחוץ על רוסיה על מנת שתסכים להצעה האמריקנית.
דבריו של סגן הנשיא מגיעים לאחר שיחת הטלפון בת השעה וחצי בין הנשיא טראמפ לנשיא פוטין. השניים סיכמו ביניהם על הקמת צוותי משא ומתן שיחלו לעבוד בקרוב ממש על גיבוש הסכם הין רוסיה לאוקראינה. היום צפוי סגן הנשיא ואנס המבקר באירופה להיפגש בקייב עם הנשיא זלנסקי.
הלילה במהלך מסיבת עיתונאים בבית הלבן אמר הנשיא טראמפ כי הוא לא חושב שכדאי שאוקראינה תצטרף לברית נאט"ו. טראמפ האשים את קודמו בתפקיד שתמך בצירוף אוקראינה לנאט"ו ואמר: "אם ביידן לא היה תומך בזה, לא הייתה פורצת מלחמה בכלל".
סגן הנשיא ג'י די ואנס אמור לנאום היום (שישי) בפני ועידת הביטחון של נאט"ו המתקיימת במינכן, הוא צפוי לקרוא למנהיגי העולם להתנער מהערכים הפרוגרסיביים שהשמאל העולמי מנסה לכפות עליהם, לחזור לערכי המוסר המסורתיים, למנוע הגירה לא חוקית ולשמור על מדינותיהם.
סגן הנשיא התייחס למשא ומתן בין רוסיה לאוקראינה ואמר כי מוקדם לקבוע כמה משטחה של אוקראינה יישאר בידי רוסיה. כמו כן סירב לפרט מה הערובות הביטחוניות שתספק ארה"ב לאוקראינה על מנת להבטיח את בטחונה עם סיום המלחמה.
אתמול הצהיר הנשיא טראמפ כי שוחח עם נשיא רוסיה פוטין וזה אמר לו כי הוא מעוניין לסיים את המלחמה. טראמפ אמר: "אני מאמין לו". הערכות הן כי רוסיה כבשה במהלך שנות המלחמה כ-20% משטחה של אוקראינה. מנגד אמש הצהיר מפקד בכיר בצבא אוקראינה כי בידי מדינתו כ-500 קמ"ר משטחה של רוסיה.
ואנס התייחס בדבריו לבידוד המדיני של רוסיה ואמר כי המלחמה דחקה את רוסיה לזרועותיה של סין. "זה לא האינטרס של פוטין להיות האח הקטן בקואליציה עם סין", אמר ואנס.
ביום רביעי האחרון נאם בבריסל שר ההגנה של טראמפ פיט הגסת' ואמר כי על אוקראינה לזנוח את תכניותיה להצטרף לנאט"ו וכן כי עליה להשלים עם העובדה שגבולותיה לא יישארו כפי שהיו לפני תחילת המלחמה.
ואנס הבהיר בריאיון לוול סטריט ג'ורנל כי הנשיא האמריקני עלול לשנות את עמדותיו במהלך המשא ומתן בהתאם לנסיבות: "הנשיא טראמפ יכול לומר, תראה, אנחנו לא רוצים את הדבר הזה, אולי אנחנו לא אוהבים את הדבר הזה, אבל אנחנו מוכנים להחזיר את זה על השולחן אם הרוסים אינם שותפים טובים למשא ומתן, או שיש דברים שחשובים מאוד לאוקראינים שאולי נרצה להוריד מהשולחן", אמר.




















