ארבעת ארונות החללים שהתקבלו אתמול בישראל הועברו ישירות מרצועת עזה למכון לרפואה משפטית באבו כביר. שם החל הליך זיהוי הגופות בהליך מורכב ויסודי. כבר בשלב הראשון של הבדיקות היה ברור מעל לכל ספק כי אכן הועבר ארון ובתוכו עודד ליפשיץ הי"ד. זיהויו היה ודאי וממצאי הבדיקות הראו כי הוא נרצח באכזריות על ידי המחבלים בעודו בשבי.
המשך הבדיקות אפשרו את זיהוי גופותיהם של אריאל ביבס הי"ד בן ה-4 וכן את זיהוי גופתו של כפיר ביבס הי"ד, שנרצח בגיל 10 חודשים. ממצאי הבדיקה במכון לרפואה משפטית קבעו כי הילדים הרכים נרצחו באכזריות בידי המחבלים ולא נהרגו כתוצאה מהפצצות צה"ל, טענה עליה חמאס ויתר ארגוני הטרור בעזה חוזרים עליה שוב ושוב לאורך החודשים האחרונים. הבדיקות העלו כי הם נרצחו כחודש בלבד לאחר חטיפתם על ידי המחבלים עצמם. גם המידע המודיעיני שבידי צה"ל ומערכת הביטחון מאשש את הקביעה הזו כי המחבלים הם שרצחו את החטופים הילדים הרכים הללו באכזריות רבה.
הארגון שחטף את שירי ביבס יחד עם ילדיה הוא ארגון הטרור 'אדוני השממה', מדובר בארגון סלפי ג'הדיסטי הפועל בעזה, בצה"ל אומרים היום כי הם אחראים לחטיפת משפחת ביבס, הם החזיקו בשירי, אריאל וכפיר, והם ביצעו במו ידיהם את הרצח של אריאל וכפיר הי"ד. הממצאים מראים כי הם נרצחו כבר חודש לאחר חטיפתם.
נזכיר כי על פי פרסום של עמית סגל בחדשות 12 לפני מספר חודשים, הפרקליטה הצבאית הראשית, האלופה יפעת תומר ירושלמי, אוסרת על צה"ל לבצע חיסולים כנגד מחבלים שאינם מזוהים עם ארגוני הטרור המוכרזים בעזה. חלק מאותם ארגונים כנגם נאסר על צה"ל לפעול, הוא ארגון הטרור 'אדוני השממה', הארגון שאחראי לחטיפתם ורציחתם של בני משפחת ביבס הי"ד.
בהמשך הבדיקות נחשף למרבה הזוועה כי הגופה הרביעית שהועברה על ידי חמאס ויתר ארגוני הטרור ברצועה במופע מתועב, איננה כלל קשורה לשירי ביבס. במכון לרפואה משפטית בדקו את ה-DNA של הגופה שוב ושוב והתברר כי היא אינה שייכת כלל לאף חטוף או חטופה המוחזקים בידי חמאס.
בצה"ל אומרים כי הגופה הרביעית, הגיעה לבושה בפריטי לבוש ובמצב בו היה ניתן לקבוע עוד לפני בדיקות מעמיקות כי לא מדובר בשירי ביבס. למרות זאת בוצעו כאמור בדיקות DNA על מנת לשלול קשר למי מהחטופים המוחזקים בידי ארגון הטרור הרצחני בעזה.
במהלך הלילה הגיע דובר צה"ל דניאל הגרי יחד עם ראש המנהלת של צה"ל למשפחות החטופים אלוף ליאור כרמלי, להיפגש באופן אישי עם בני משפחת ביבס על מנת למסור להם את הבשורות הקשות. לאחר מכן פורסמה הודעת דובר צה"ל שהנוסח שלה אושר על ידי המשפחה.
בצה"ל הבהירו הלילה כי "זו הפרה חמורה ביותר של ארגון הטרור חמאס אשר מחייב על פי ההסכם להשיב ארבעה חטופים חללים", כתב דובר צה"ל בהודעתו. "אנחנו דורשים מחמאס להשיב הביתה את שירי ביחד עם כל חטופינו".
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון הגיב על מעשה הנבלה של חמאס ואמר: "אין מילים שיכולות לתאר זוועה כזו. חמאס לא רק רצח בדם קר את אריאל וכפיר ביבס – ילד בן ארבע ותינוק בן עשרה חודשים – אלא ממשיך לחלל כל ערך מוסרי בסיסי גם לאחר מותם. במקום להשיב את שירי, חמאס שולח גופה אנונימית, כאילו מדובר במשלוח חסר ערך. זהו שיא חדש של רוע, אכזריות שאין לה אח ורע".
השגריר הוסיף עוד ואמר: "מזכ"ל האו"ם, מועצת הביטחון והעצרת הכללית לא יכולים להמשיך ולשתוק מול אכזריות החמאס. מדינת ישראל דורשת גינוי ברור וחד-משמעי לפשע הנתעב הזה, וקריאה ברורה להחזרתה של שירי למשפחתה. ההיסטוריה תזכור היטב מי עמד מנגד ושתק בזמן שחמאס רמס את ערכי האנושיות."
הודעת מנהלת החטופים, השבים והנעדרים במשרד ראש הממשלה פרסמה הבוקר הודעה ובה נכתב: "מנהלת החטופים, השבים והנעדרים במשרד ראש הממשלה משתתפת בצערה של משפחת ביבס, מרכינה את ראשה ושולחת את תנחומיה לירדן ולכל בני המשפחה. הלב נקרע עם היוודע דבר הירצחם של אריאל וכפיר, שנחטפו בחיים מביתם לעזה, ונרצחו שם באכזריות ע"י מחבלי חמאס. המנהלת תמשיך ללוות את המשפחה גם ברגעים קשים אלה. אנו מתפללים לשובם של כל החטופים במהרה הביתה".
אריאל ביבס הי"ד, בן ארבע שנים במותו וכפיר ביבס הי"ד, בן עשרה חודשים במותו, נחטפו עם אמם, שירי ביבס, מביתם שבניר עוז. ירדן ביבס, אב המשפחה, יצא להגן עליהם ונחטף קודם לחטיפת שירי והילדים. ירדן שב במסגרת הסכם השבת החטופים לפני שלושה שבועות.





















עצובבבבב בורא עולם אבא שבשמיים השב להם רעה ולכל עמם הרשעים שיפלו ולא יוכלו לקום הצער והדמעות שכל עם ישראל אתמול בכו יעורר רחמי שמים ויביא את המשיח שינקום בהם
מזעזע
יזכרם אלוקים לטובה עם שאר צדיקי עולם כתוב משמיה דצדיקאי קמאי שאדם מת על קידוש ה' אפילו היה במצב שפל עולה ומתעלה
אל נקמות
השם אל נקמות הופיעה
אני בוכה מסכנים רחמנות