ארגון הטרור חמאס אינו נח לרגע וממשיך להתחמש ולאסוף חימושים לקראת עימות אפשרי בעזה. אתמול פורסמו תיעודים של כוחות משטרת עזה של חמאס אוספים נפלים של חיל האוויר שלא התפוצצו במהלך התקיפות ברצועה.
חמאס אוסף את הפצצות ומביא אותם למומחי חבלה, הללו מפרקים את מנגנון המרעום של הפצצה ומנטרלים אותה. לאחר מכן מועברת הפצצה לתהליך של פירוק ומחומר הנפץ שבתוכה מרכיבים המחבלים מטעני חבלה רבי עוצמה וכן רקטות שנועדו לתקוף את ישראל.

במהלך המלחמה הטיל חיל האוויר חימושים רבים על הרצועה שלא התפוצצו בעקבות תקלה. בין הפצצות ישנן גם כאלה במשקל גבוה המכילות כמות חומר נפץ רבה. בישראל הועלו טענות כי העובדה שהחימושים אינם מתפוצצים נובעת מהעובדה כי מדובר בחימושים ישנים בהם צה"ל עשה שימוש בזמן שממשל ביידן הטיל אמברגו נשק על ישראל. במערכת הביטחון לא מאשרים את הטענות.

מוקדם יותר השבוע פורסם בכלי תקשורת עזתיים על מחבל חמאס שנפצע בעיניו בשעה שניסה לפרק פצצה של ישראל שהתפוצצה במהלך עבודתו. עם זאת מאמצי האיסוף של הנפלים של חיל האוויר נמשכים כל העת.
הערכות בצה"ל כי כ-10% מהחימושים שהוטלו על עזה במהלך המלחמה לא התפוצצו ולמעשה משמשים את חמאס למאמצי ההתחמשות שלו.

אתמול תקף חיל האוויר מספר מחבלי חמאס בצפון הרצועה לאחר שהללו עסקו בהטמנת מטעני חבלה רבי עוצמה שיועדו לפגוע בכוחות צה"ל. חמאס מכין ברחבי הרצועה זירות מטענים רבות המחוברות לאמצעי שליטה באמצעות מצלמות מתקדמות שמאפשרות למחבלים להפעיל את המטענים מרחוק ובכך לנסות ולפגוע חלילה בחיילים.






















פה להטיל פצצות חודרת דחוף.
איפה המודיעין שלנו?
איפה הצבא שלנו פה?