אלי שרביט בזמן כהונתו כמפקד חיל הים. צילום: Flash90

אייזנקוט מברך, ליברמן תמה וסגלוביץ' זועם; התגובות למינוי

בעוד כשבוע יתכנס בג"ץ לדון בזכותו של רה"מ להורות על פיטורי ראש השב"כ רונן בר. הבוקר הודיע נתניהו על בחירתו באלי שרביט כמחליפו של בר, בחירה מפתיע שגררה תגובות מגוונות ממחנה השמאל

כתבות נוספות בנושא:

ראש הממשלה הכריז הבוקר על מינויו של אלי שרביט, מפקד חיל הים לשעבר לתפקיד ראש השב"כ הבא. ההחלטה הפתיעה את כל הפרשנים והמבינים בעיני עצמם לאור העובדה כי שרביט לא היה כלול בסל השמות שפורסמו בתקשורת בשבועות האחרונים כמועמדים להחליף את רונן בר.

ראשון המגיבים למינויו של אלי שרביט הוא ח"כ גדי אייזנקוט שכותב הבוקר: "מברך על מינויו של אלוף במיל׳ אלי שרביט, לראש שב"כ. אלי הוא מנהיג ומפקד בעל עמוד שדרה מקצועי וערכי אשר הצטיין בכל תפקידיו בצה"ל ומהיכרות רבת שנים, אני משוכנע שיקדם את הארגון עפ"י ייעודו ויהיה נאמן למדינת ישראל".

שר החינוך יואב קיש ברך אצל קאהן וחכם ב'קול חי', על מינוי ראש השב"כ שרביט: "טוב שהוא מגיע מחוץ לשורות השב"כ, זה נחוץ לאחר הכשלון הגדול של רונן בר. הממשלה יכולה להחליט כרצונה על המינוי, מיד בתום ההליכים הפרוצדורליים הוא ייכנס לתפקידו"

"אם הוא פיקד על חיל הים – יש לו יכולות ניהוליות. הוא אכן לא מכיר את השב"כ ולכן תידרש לו תקופת הסתגלות, בעיניי זה דווקא מבורך שהוא מגיע מבחוץ ומביא רוח רעננה למערכת" הוסיף קיש.

השר מיקי זוהר לאדמקר וישראל כהן בקול ברמה: "אני לא מכיר את ראש השב"כ המיועד אלי שרביט ואת פועלו, מלבד שהיה בכיר בחיל הים והגן על המדינה שנים רבות, אני אישית נגד הסכם הגז בלבנון וחושב שההפגנות בקפלן מופרעות, מעבר לכך אני סומך על נתניהו ששאל את השאלות הנכונות ובהתאם לכך הוא החליט."

חבר הכנסת אביגדור ליברמן הגיב למינוי אצל אריה גולן בכאן רשת ב, וכינה זאת "מינוי תמוה". לדבריו, "שרביט היה מפקד מצוין, אך אין לו שום רקע מודיעיני או הכשרה. השיקולים שהובילו דווקא למינוי שלו, אחרי שנים שהוא לא במסגרת הצבאית, מעוררים הרבה שאלות"

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הגיב למינוי וכתב: "האלוף במיל׳ אלי שרביט הוא אדם ומפקד מצוין, ערכי ומנוסה. אדם עצמאי שטובת ביטחון ישראל תמיד הובילה אותו ואין לי ספק שכך יהיה גם בעתיד. עם זאת, מה שברור הוא שראש הממשלה החליט הבוקר להמשיך במסע שלו נגד מערכת המשפט ולהוביל את מדינת ישראל לעבר משבר חוקתי מסוכן. מינוי ראש השב"כ חייב להתבצע אך ורק אחרי החלטת בג"ץ".

ח"כ יואב סגלוביץ' הגיב למינוי וכתב: "הדיון אינו על דמותו של אלוף במיל׳ אלי שרביט, אלא על העובדה שנתניהו, שבוע לפני הדיון בבג"ץ, בעיצומה של פרשת "קטאר-גייט" מכריז על מחליף לראש שב"כ — עוד טרם התקיים הדיון. מדובר בחציית קו של אי-ציות להחלטות בג"ץ מצד נתניהו". דבריו של סגלוביץ' תמוהים מעט לאור העובדה שבג"ץ עצמו קבע במפורש כי נתניהו רשאי לעסוק במינוי ראש שב"כ חדש עוד לפני הדיון בפיטורי רונן בר עצמם.

יאיר גולן יו"ר הדמורקטים התקשה למצוא במה לתקוף את המינוי וכתב: "אלי שרביט הוא איש ראוי והגון. מינויו לראש השב"כ יהיה בכפוף לאישור בג"ץ. עם זאת, בחירתו על ידי ראש ממשלה שפתח במתקפה על שלטון החוק ועל ישראל הדמוקרטית מציב בפניו אתגר עצום. זו אינה תקופה רגילה, וזה אינו מינוי רגיל. כל ראש שב"כ ניצב מול לחצים, אבל מעולם לא נדרש לעמוד מול ראש ממשלה הנחוש לפרק את מוסדות הדמוקרטיה כדי להינצל מאימת הדין. הציבור מצפה ממנו לעצמאות מלאה, להמשך חקירת הכסף הקטארי לרבות חקירת מעורבות רה"מ בעצמו ולעמידה איתנה לצד הדמוקרטיה, החוק והאמת. זו משימה קשה, כמעט בלתי אפשרית, אבל זו חובתו. יהיה עליו להוכיח שנאמנותו נתונה אך ורק לחוק ולמדינה ולא למי שמינה אותו".

ח"כ אלעזר שטרן מיש עתיד כתב: "האלוף במיל׳, אלי שרביט הוא אדם ראוי, ציוני לתפארת, ישר, מפקד ומנהל. וגם הוא "לא יכרע ולא ישתחווה". אבל זה לא הדיון הבוקר הזה. הדיון הוא שבג"צ קבע כי פיטורי ראש השב"כ יוקפאו, אך מאפשר לנתניהו לראיין מחליפים לתפקיד. וראש הממשלה בניגוד למה שקבע בג"צ הכריז על ראש השב"כ הבא ומודיע על המינוי עוד לפני הדיון בפיטורי רונן בר שאמור להתקיים בשבוע הבא. בג"ץ הקפיא וראש הממשלה בניגוד להחלטת בג"ץ – הפשיר. המדינה צריכה לרעוד".

עוד כתב: "בשולי הדברים נזכיר רק שהשב"כ כשל כישלון ענק בשבעה באוקטובר והעומד בראשו לקח אחריות, אבל שנה וחצי מאז ועד היום אין ספק שהשב"כ עושה עבודה מעולה בכל גזרות הלחימה וממלא בהצלחה גדולה את משימותיו שאליהן נועד".

אלוף במיל' גרשון הכהן לקאהן וחכם ב'קול חי': "ראש השב"כ הנבחר הצטיין בתפקידו כמפקד חיל הים ותפקידיו הקודמים. ברור שהוא חף מידע לגבי ארגון השב"כ, אך הוא הכיר את עולם המודיעין גם בחיל הים. הדבר הכי חשוב שעליו ליצור כרגע הוא אמון בקרב העם"

לדבריו: "המערכת כולה נמצאת בעידן חדש, אנחנו הולכים למלחמה של שנים רבות, לפלסטינים אין מקום להכיל את המדינה הריבונית שלנו בשטחים הכבושים, ולראש השב"כ יש עבודה רבה בעניין"

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

לא ייתכן יותר גרוע מהפושע שהודח באחור רב. בהצלחה.

זה עושה רושם שלא יקח הרבה זמן שיפטרו גם אותו…

אם אייזנקוט תומך בו, סימן שזה בעייתי.

כתבות חדשות באתר

מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מדיניות אוסלו: משרד החוץ מבהיר הסכם חברון בתוקף
רפורמה אירופית חדשה: חיזוק זכויות הנוסעים במקרה של עיכובים וביטולים בטיסות
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מזכ"ל חיזבאללה: איראן היא הכוח שמחזיק את חיזבאללה בחיים
מצלמות האכיפה הכניסו 44 מיליון שקל - מבקר המדינה מזהיר מפגיעה בפרטיות
נחשף הסוד של מועדון הצרכנות המוביל בציבור החרדי: כך אלפי משפחות חוסכות מאות שקלים בחודש!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"החרפה הזו מתנהלת בחסות הממשלה": ח"כ מעוז נגד הקואליציה לאחר הפרובוקציות בכותל
שב"ח התחזה לאזרח ישראלי באמצעות מסמכים מזויפים - ונתפס לאחר חודשים
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חכי''ם מהליכוד מזהירים בעקבות ההסכם עם איראן: "ישראל ערוכה לפעול לבד"
סמוטריץ': "ביטלנו את הסכמי חברון"; סמכויות התכנון חוזרות למדינה

הכתבות המעניינות ביותר

מפעל "טכנולוגיית להבים" בנהריה נסגר: כ-600 עובדים יפוטרו
סוף ל"חרדת הטווח"? ועדת הכלכלה אישרה תקנות להנגשת מידע על עמדות טעינה
המותג העולמי בדיאטה: רשת פיצה האט העולמית נמכרת תמורת 2.7 מיליארד דולר
כך נמסרו המגרשים של ביכלר השקעות ויזמות נדל"ן ביישוב דרור היוקרתי
ברוך דיין האמת: הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
 האם טסלה הטעתה רשויות בנוגע לבטיחות המערכת האוטונומית?
הסתיימה החקירה הנגדית של נתניהו; המשפט צפוי להימשך בלעדיו
ח"כ רון כץ בדיון על הרפורמה בבנקאות: "לא נאפשר לבירוקרטיה לעצור את התחרות"
ה-FBI חושף: סיכלנו מתקפת רחפני נפץ וצלפים על הבית הלבן ביום הולדתו של טראמפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-06-16 at 15.26
מדיניות אוסלו: משרד החוץ מבהיר הסכם חברון בתוקף
Warren Buffet (C) chairman of the board of Berkshire Hathaway company takes questions
מפעל "טכנולוגיית להבים" בנהריה נסגר: כ-600 עובדים יפוטרו
.
רפורמה אירופית חדשה: חיזוק זכויות הנוסעים במקרה של עיכובים וביטולים בטיסות
Naim_Qassem,_Interview_with_Al_Vefagh_-_6_December_2017_800x592
מזכ"ל חיזבאללה: איראן היא הכוח שמחזיק את חיזבאללה בחיים

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור

גלריות

מעמד חמוש סעודה בתת דרכי אבות קרית צאנז נתניה צילום משה גולדשטיין (1)
מעמד ה'חומש סעודה' בת"ת דרכי אבות קרית צאנז נתניה
הכנסת ספר תורה לביהמ''ד הגדול בקרית בעלזא ירושלים צילום אנשיל בעק (43)
תיעוד נרחב: הכנסת ספר תורה לביהמ"ד הגדול בקרית בעלזא ירושלים
האחים האדמ''רים מסערדאהעלי ווויען בקצירת חיטים לקראת חג הפסח תשפ''ז בניו ג'רזי (8)
האחים האדמו''רים מסערדאהעלי ווויען בקצירת חיטים לקראת חג הפסח תשפ''ז
סיום מסכת גיטין במסגרת חבורת הם חיינו (8)
סיום מסכת גיטין במסגרת חבורת 'הם חיינו' בחצה"ק באבוב 45

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – א' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – א' בתמוז ה’תשפ”ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture