הסנאטור הדמוקרטי קורי בוקר מניו ג'רזי נשא נאום מרתוני של יותר מ-25 שעות ברצף במליאת הסנאט, ובכך שבר שיא היסטורי בן כמעט 70 שנה. בוקר החל את נאומו ביום שני בשעה 19:00 (שעון ארה"ב) וסיים אותו אתמול (שלישי) בשעה 20:05, כשהוא מביע התנגדות נחרצת למדיניות הנשיא דונלד טראמפ ולפעולותיו של מקורבו המיליארדר אילון מאסק.
בשעה 19:20 אמש, בוקר שבר רשמית את השיא שהחזיק הסנאטור לשעבר סטרום תורמונד. מנהיג הרוב בסנאט, צ'אק שומר, הפסיק את נאומו של בוקר כדי לציין את ההישג ההיסטורי ושאל: "האם אתה יודע כמה גאים בך בסיעה שלנו? האם אתה יודע כמה גאה אמריקה בך?"
כל הנוכחים באולם, למעט העיתונאים, העניקו לבוקר מחיאות כפיים בעמידה. הסנאטורית טינה סמית' נראתה מוחה דמעה, ואפילו הסנאטורית הרפובליקנית סינתיה לומיס מוויומינג עמדה ומחאה כפיים.

במהלך נאומו הארוך, בוקר טען כי טראמפ "גרם לנזק רב לביטחון של האמריקאים, ליציבות הכלכלית, ליסודות הדמוקרטיה שלנו, ואפילו לשאיפות שלנו כעם".
סנאטורים דמוקרטים אחרים, ביניהם כריס מרפי מקונטיקט, הצטרפו לבוקר בחלקים מנאומו כדי לתת לו הפסקות קצרות. מרפי ציין כי הוא "מחזיר טובה" לבוקר, שתמך בו כשערך פיליבסטר לפני תשע שנים בנושא אלימות בנשק.
לאחר סיום הנאום, בוקר סיפר לעיתונאים כי למרות שצם במשך ימים ושתה רק מים, שריריו החלו להתכווץ במהלך הנאום. "השתמשתי בהרבה טקטיקות כדי להבטיח שאוכל לעמוד למשך זמן כה רב," אמר.
כשנשאל אם לדעתו הנאום שלו השפיע בדרך כלשהי, ואם דמוקרטים צריכים להשתמש בטקטיקה דומה בעתיד כדי למחות נגד סדר היום של טראמפ, בוקר אמר שלא היה לו זמן רב לעכל ולחשוב על כך. "יש הרבה אנשים שם בחוץ שמבקשים מהדמוקרטים לעשות יותר, לקחת סיכונים ולעשות דברים אחרת," אמר. "זה נראה כמו הדבר הנכון לעשות."
לאחר שסיים את נאומו הארוך כתב בוקר בחשבון ה-X שלו: "אולי אני עייף וקולי קצת צרוד, אבל כפי שאמרתי שוב ושוב על במת הסנאט, זהו רגע שבו איננו יכולים להרשות לעצמנו לשתוק, כאשר עלינו להשמיע את קולנו. מה שהכי ברור לי הלילה הוא שזו רק ההתחלה, שאמריקאים ברחבי המדינה הזו, ללא קשר לתפקידם או למפלגתם, מוכנים להישמע. אני מאמין שההיסטוריה תראה שהתרוממנו כדי לעמוד ברגע הזה. היא תראה שלא הנחנו לכאוס ולפילוג להישאר ללא מענה. היא תראה שכאשר הנשיא שלנו בחר להפיץ שקרים ולזרוע פחד, אנחנו בחרנו להתאחד, לעבוד יחד, ולהתרומם יחד".





















עד כמה אפשר להיות הדיוט
crazy guy!