בעקבות הנחייה של הרמטכ"ל אייל זמיר למקסם את קצב גיוס החרדים, נערכה אתמול (רביעי) פגישה משולשת בלשכת רה"מ בין נתניהו, יו"ר ש"ס אריה דרעי ויו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטיין, בנוגע לחוק הגיוס. כעת מתפרסמים פרטים נוספים על מהלך הפגישה.
לפי הפרסומים, דרעי ביקש שהסנקציות על החרדים יהיו מדורגות. אדלשטיין סירב ואמר שמספרי הגיוס יהיו גבוהים יותר מהמתווה שהציע שר הביטחון ישראל כץ, ושברצונו להגיע תוך 4-5 שנים ליעד חמישים אחוז גיוס, לא 7 שנים.
אתמול דווח כי בסיום הפגישה הוחלט כי בשנה הקרובה יגייסו 4,800 חרדים, המספר שצה"ל פירט שיוכל לקלוט בשנה הראשונה. לזה יתווספו משרתים בשירות לאומי ביטחוני-אזרחי, (משטרה, כבאות, שב"ס) ומתגייסי שלב ב' שיצטרפו למערך המילואים.
הוויכוחים העיקריים נרשמו לגבי השאלה האם כל ה'יעדים' ירשמו בחוק או שחלקם יתווספו בהחלטות ממשלה, וכן בנוגע לסנקציות, כיצד יופעלו ובאלו עוצמות. למרות הכל הצדדים דיווחו כי המחלוקות 'ברות פתרון'.
למרות הודעת נתניהו כי הפגישה הסתיימה ב'אווירה טובה', בינתיים הודיעו במפלגת יהדות התורה כי הם ממשיכים בחרם נגד הממשלה, מה שאומר שהקואליציה לא תוכל לקדם חוקים חדשים גם שבוע הבא.





















מי ינצח הרמטכ"ל היהיר או גדולי הדור הצנועים?????? עימות חזיתי בין כוחי ועוצם ידי לבין כח התורה.
בקרוב הרמטכ"ל יבין שבכח המשטרה צבאית הוא לא יצליח ובלי תורה ירגיש את העוצמה האיראנית