בכיר חמאס באסם נעים הצהיר בריאיון לסקיי ניוז, כי בארגון הטרור מוכנים לעזוב את השלטון ברצועה באופן מיידי, בתמורה לסיום המלחמה, וכניסת סיוע.
"הבהרנו גם לאמריקנים – אנחנו מוכנים להעביר את השלטון באופן מיידי, אם יושג הסכם לסיום המלחמה", טען באסם. לדבריו, חמאס קיבל את ההצעה המצרית, הכוללת הקמת גוף פלסטיני עצמאי שינהל את הרצועה.
בנוסף אישר באסם כי חמאס מקיים שיחות ישירות עם ארה"ב, ואמר שהוא מאמין כי "לדונלד טראמפ יש את היכולת לסייע בתיווך הסכם". לדבריו, חמאס דורש בתמורה לעזיבת השלטון עסקת חילופי שבויים, נסיגה מלאה של כוחות צה"ל מהרצועה, כניסת סיוע ושיקום רצועת עזה, ללא הגירה כפויה.
בתגובה לדיווח החריג, גורמים בישראל מכחישים ומצהירים כי הם לא מכירים נכונות של חמאס לוותר על השלטון בעזה. לדבריהם השיחות נמשכות, אך אין פריצת דרך.




















