היום (רביעי) התרחש עימות חריף בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לנשיא דרום אפריקה סיריל רמפוזה במהלך פגישה בבית הלבן. העימות נבע מהחלטת ממשל טראמפ להעניק מעמד פליט לדרום אפריקנים לבנים, בעיקר אפריקנרים – צאצאי מתיישבים הולנדים שהגיעו ליבשת בעבר הרחוק, בטענה שהם סובלים מרדיפה גזעית ואף "רצח עם" בדרום אפריקה.
במהלך הפגישה, טראמפ הציג סרטונים שנועדו להמחיש אלימות כלפי לבנים בדרום אפריקה, כולל תקיפות חקלאים לבנים. רמפוזה הגיב בזעם, טען שהוא מעולם לא ראה את הסרטונים האלה והאשים את טראמפ בהפצת תעמולה גזענית. הוא הבהיר כי אין כל בסיס לטענות על "רצח עם" של לבנים במדינתו.
טראמפ טען גם כי חקלאים לבנים הוצאו להורג בדרום אפריקה, אחרי שאדמותיהם נלקחו מהם. במהלך הפגישה הראה הנשיא תמונות של דרום אפריקנים לבנים שלדבריו נרצחו לאחרונה. "אנחנו נדבר על זה", אמר בחדר הסגלגל.
הרקע למחלוקת בין הנשיאים החל בפברואר 2025, אז חתם טראמפ על צו נשיאותי המעניק מעמד פליט לדרום אפריקנים לבנים, בטענה שהם קורבנות של אפליה גזעית ואלימות ממוסדת. המהלך עורר ביקורת רחבה, במיוחד לאור העובדה שממשל טראמפ הקפיא את תוכניות הקליטה לפליטים ממדינות אחרות.





















הכל חוזר בחיים, הם יטעמו טעימה קטנה מעין הצרות שגרמו לישראל
רצח העם מתרחש בדרום אפריקה לעיני העולם כולו. גם לעיני ישראל, שלא עושה דבר בעניין. למשל: קמפיין תקשורתי בהולנד ובאירופה. למשל: לבקש מהונגריה שתגיש תביעה נגד דרום אפריקה בבית הדין בהאג בגין רצח עם. מזמן היה אפשר לנצח בשדה ההסברה בעולם. למשל: על ידי פרסום הסרט של 7 באוקטובר, שצולם – להזכיר – על ידי המפלצות בעצמן. ועל ידי הפצת מסרים נגד השלטונות במערב אירופה שתומכים בפועל במפלצות על ידי החלשת ישראל. די לפסיביות. לעבור לפעילות !!!