כתב אישום הוגש אתמול (חמישי) על ידי התובעת האמריקנית כריסטי נואם כנגד המחבל שרצח את ירון לשינסקי ושר מילגרים, שני עובדי השגרירות הישראלית בוושינגטון, שנורו על ידי המחבל אליאס רודריגז.
המחבל מואשם בשני מעשי רצח מדרגה ראשונה ובשורה של עבירות חמורות נוספות בהן רצח של נציגים זרים, שימוש בנשק במסגרת פשע ועוד.
ג'נין פירו, התובעת של מחוז קולומביה בארה"ב, אמרה כי המעשים החמורים אותם ביצע המחבל הם מעשים שהעונש הראוי עליהם הוא עונש מוות.
בכתב האישום מפורטים המעשים המיוחסים למחבל, אליאס מואשם כי פתח באש לעבר קבוצת אנשים שיצאו מכנסת של הועד היהודי-אמריקני (AJC), הוא הגיע מאחורי הנפגעים וירה בהם בגב. המחבל הצליח לרצוח את שני עובדי השגרירות שלא הספיקו לברוח מהמקום.
תיעוד שהגיע לידי הרשויות ממצלמות האבטחה מעלה כי המחבל ירה בהם שוב ושוב גם אחרי שנפלו על הקרקע, בנוסף, הוא התקרב וביצע בהם וידוא הריגה לאחר שהבחין כי שרה מילגרים מתנועעת ומנסה לזוז, הוא ירה לעברה שוב עש שהיה בטוח שרצח אותה.
בזירת הפיגוע אותר אקדח 9 מ"מ אותו רכש המחבל לפני 5 שנים, בזירה אותרו 21 תרמילים של קליעים ומחסנית.





















למה במדינה מתוקנת יש עונש מוות למחבלים ורוצחים ובישראל לא??????