השבוע במוסף יומן של 'מקור ראשון' – ח"כ יצחק פינדרוס, יו"ר סיעת יהדות התורה, מבין את ההתקוממות הציבורית נגד מצביעיו, אבל נצמד לדף המסרים המגזרי: בלי עולם הישיבות, לא נתקיים. בריאיון לעקיבא ווייס הוא רומז להשלמה עם גיוס נושרים, ומזהיר מפני נפילת הממשלה למרות הודאתו שאין לה חלופה: "ברור שאם יפגעו בדבר הכי חשוב לנו לא נהיה בממשלה. אני לא מאמין שלנתניהו יש בכלל ספק שהוא צריך להעביר את חוק הגיוס. ברור לי שהוא מודע לזה. זה הצורך הבסיסי של השותפים שלו".
על הציונות הדתית אמר: "אני לא הכרחתי את אנשי הציונות הדתית להיות חרדים, שהם לא יכריחו אותי לא להיות חרדי. אני מכבד אותם וחושב שהם אנשים נפלאים שעושים דברים טובים, אבל שלא יכריחו אותי לא להיות חרדי".
על גיוס חרדים הוא סיפק הצהרה חזקה: "ברור שיש אי־נוחות כלפי אנשים שיוצאים למילואים פעם אחר פעם במשך מאות ימים, אף אחד לא מתעלם מזה. אבל בסוף יש לציבור החרדי סדרי עדיפויות של 'למען אשר יצווה את בניו'. זה הנושא המרכזי, שמירת עולם הישיבות בצורתו. במשך שבעים שנה זה הוכיח את עצמו שזה הדבר הכי חזק שיכול לשמור על הצביון והמסורת. לכן אין לנו דרך לפתור את זה. אנחנו חוטפים על זה אבל אין לנו באמת דרך להתמודד עם השאלה הזאת או לעזור להם עם העניין הזה. בסוף, צורת עולם הישיבות צריכה להישמר.. בלי עולם ישיבות כצורתו אין ציבור חרדי, נקודה. עם כל הכאב וההבנה, ההכרעה שעומדת בפנינו היא אם אומרים 'בוא נבטל את הציבור החרדי בגלל שיש כרגע בעיה עם עומס מילואים או קושי כלכלי'. והתשובה היא: סליחה, יש לי סדר עדיפויות."
פנידרוס נשאל: האן אתה מבין את התחושה הציבורית של אפליה וחוסר שוויון מול חוק שינציח אי גיוס?
ח"כ פינדרוס משיב: "כן, אני מבין, אבל מה לעשות, יש לי סדרי עדיפויות. מה אתה מציע, שנפסיק להיות חרדים בגלל התחושה הזאת? הרי מה הצד השני בא ומציע, תבטלו את המושג הזה מגזר חרדי כי יש כרגע בעיה מול חמאס, שלא בטוח שהצבא פותר את זה. יש כרגע בעיית מילואים, אז בואו תפסיקו להיות חרדים. המציאות היא שאם מחר בבוקר סוגרים את עולם הישיבות אין עולם חרדי. אנחנו בנויים אחרת, ככה חונכנו וככה גדלנו. ההצעה הזאת לא רלוונטית".





















לא ברור מדוע מתעלמים מנתון של צה"ל כי רוב המשתמטים אינם חרדים ?!
כשהציבור החילוני יגיע ל – 1500 משתמטים בלבד נדבר, בינתיים תרדו לנו מהגב !
למה לא לענות להם בשפה שלהם?
אנחנו קורסים תחת הנטל, כל העולם על הכתפיים של של הילדים האלה, שיתחילו לשלוח יותר ילדים לישיבות, חמאס יעלם מהמפה.
לך תסביר לאחינו הטועים שבלי תורה אין כלום, הם לא מצליחים להבין מילים כאלה
חרדים לא הורגים ילדים כתחביב.
קודם שיגייסו את ה80% החילוניים המישתמטים.
חרדים לומדים כדי לשמור על החיילים והחטופים, בלי זה אין לנו קיום.
לא שמעתי על אף חילוני שקם ואמר "אני אלך ללמוד תורה במקומך, לך לשרת בצבא"
מי ימלא את התפקיד? עם ישראל חייב את לימוד התורה, העולם חייב אותו, כדי לשרוד.
ויש אנשים יקרים שמתגייסים עבור זה, מגיל 3 עד סוף חייהם.
איך ניתן לקרוא להם משתמטים?