לאור העובדה שהוצגה הלילה טיוטת הצעת חוק בעניין הסדרת מעמד בני הישיבות מול שלטונות הגיוס שאינו מספק את דרישות ודעת מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א, הורו חברי מועצת גדולי התורה שליט"א לנציגי אגודת ישראל להתפטר מתפקידיהם הקואליציוניים.
הבוקר (שלישי) הגיש שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש את מכתב התפטרותו מהממשלה לראש הממשלה בנימין נתניהו.
במכתב קצר הודיע פרוש לרה"מ: "בהתאם לסעיף 22(א) לחוק יסוד: הממשלה, הנני מודיע בזאת על התפטרותי מתפקידי בממשלה כשר ירושלים ומסורת ישראל, וזאת על מנת לשוב ולכהן כחבר כנסת לפי סעיף 42ג (ג) לחוק יסוד: הכנסת".
מוקדם יותר הבוקר דיווחנו כי חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל הורו אתמול (שני) לנציגי הסיעה להתפטר מכל תפקידיהם הקואליציוניים, הצעד הדרמטי מגיע לאחר שח"כ יולי אדלשטיין חשף והציג בפני הנציגים החרדים את טיוטת 'חוק הגיוס' שאמורה הייתה להסדיר את מעמדם של בני הישיבות בהתאם להסכמים הקואליציוניים אולם התנאים שהוצגו בחוק אינם עולים בקנה אחד עם עמדת גדולי התורה בנושא.





















שחקן אמיתי
המועצת כבר החליטה מזמן אלא שפורוש שיחק כמו תמיד
מדוע אייכלר נדבק לכסא?
מועצגה"ת של אגודת ישראל כבר הורתה כך בסיון. כנרה הכוונה למועצת של דגל
בוקר טוב