על רקע סערת דבריו החריפים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו והודעת פיטוריו כראש מטה שר השיכון, מטעמו של מוטי בבצ'יק נמסרה כעת תגובה חריפה נוספת, בה נטען כי מי שאחראי לכישלון מול הציבור החרדי הוא נתניהו בעצמו ויועציו.
"את האמת איש לא יוכל להשתיק", נמסר מטעם בבצ'יק. "על ראש הממשלה בנימין נתניהו לבוא בטענות אך ורק ליועצי האחיתופל שהסבירו לו איך להונות את גדולי ישראל שליט"א ולשקר לשותפיו הקואליציוניים הנאמנים, שהלכו עם הליכוד בטוב וברע וקיבלו בתמורה יחס כפוי טובה".
בהודעה הודגש כי תמיכת המפלגות החרדיות בעבר ובהווה אינה מובנת מאליה, ותינתן רק למי שפועל לשמירה אמיתית על עולם התורה וערכי היהדות: "תמיכת המפלגות החרדיות ניתנה בעבר ותינתן בעתיד, אך ורק למי שידע לפעול בשותפות אמיתית לשמירה על עולם התורה, ערכי היהדות ומסורת ישראל".
למרות הודעת הפיטורין מתפקיד ראש מטה שר השיכון, מבהירים בסביבת בבצ'יק כי ימשיך בתפקידו כראש לשכתו של יו"ר יהדות התורה והשבת, ח"כ הרב יצחק גולדקנופף, וימשיך להיאבק נגד פגיעה בלומדי התורה.
"מוטי בבצ'יק ימשיך לנהל את לשכתו של יו"ר יהדות התורה והשבת חבר הכנסת הרב יצחק גולדקנופף, וימשיך בפעילות הנדרשת כדי להבטיח שבמדינת ישראל לא יהפכו לומדי תורה לעבריינים, תוך פגיעה בזכויותיהם הבסיסיות".
מוטי בבצ'יק תקף את ראש הממשלה נתניהו בריאיון לעיתון 'משפחה', על רקע חוק הגיוס שלא קודם והבטחות קואליציוניות שלא מולאו. בעקבות הדברים החריפים, הורה השר חיים כץ על פיטוריו מתפקידו כראש מטה משרד השיכון, מהלך שחשף את עומק המתח בין הליכוד לשותפות החרדיות בקואליציה.





















את שרי הציונות הדתית, ואת ראש מטה בן גביר, לא פיטרו על דברים חמורים הרבה יותר… ככה זה כשאנחנו בסך הכול נושאי כלי הליכוד בממשלה…