לאחר שנשיא צרפת עמנואל מקרון הודיע בשבוע שעבר על הכרה במדינה פלסטינית, אתמול נחשף כי בשיתוף פעולה עם ערב הסעודית, גיבש מקרון תכנית שבמסגרתה צרפת, בריטניה וקנדה – שלוש מדינות חברות ב-G7 – יכירו במדינה פלסטינית, ובמקביל יפעילו לחץ על מדינות ערב לנקוט בגישה רכה יותר כלפי ישראל, באמצעות כינוס ועידה של האו"ם. עם זאת, על אף שבועות של מגעים, מקרון לא הצליח לגייס תמיכה מצד שותפותיו.
שלושה דיפלומטים ציינו כי לונדון חששה מהתגובה האמריקאית, וקנדה נקטה עמדה דומה, מה שהותיר את מקרון מבודד במהלך. דיפלומט צרפתי הסביר כי היה ברור שלא ניתן להמתין לגיוס שותפות נוספות, וכי צרפת תמשיך לפעול להשגת תמיכה בינלאומית לקראת ועידה בנושא פתרון שתי המדינות בספטמבר.
גורמים צרפתיים מספרים כי ישראל ניהלה חודשים של לחצים דיפלומטיים כדי לבלום את המהלך של מקרון, כשראש הממשלה נתניהו עצמו הביע התנגדות חריפה. מקורות המעורים בנושא אמרו כי האיומים הישראליים כללו צמצום שיתוף פעולה מודיעיני, פגיעה ביוזמות אזוריות של פריז ואף רמזים לאפשרות של החלת ריבונות ביהודה ושומרון כתגובה.




















