על פי הערכות צה"ל, חיזבאללה פועל להעלאת כשירותו ומוכנותו למלחמה, אך חווה פגיעה משמעותית במורל וברציפות התפקודית של הארגון. במקביל, צה"ל עוקב אחר שינויים ארגוניים וכניסת בעלי תפקידים חדשים בחיזבאללה.
צה"ל מפעיל חמישה מוצבים במרחב החיץ במטרה לשמר עליונות אסטרטגית, לפגוע באמל"ח ובתשתיות שנשארו באזור הגבול, ולהגביל את חופש הפעולה והתנועה של פעילי חיזבאללה. במסגרת זו הוגדל סד"כ הכוחות בגבול פי 2.5.
בנוסף, צה"ל עובד עם המנגנונים בדרום לבנון ומבצע תקיפות וחיסולים של מחבלים, פעילים ויעדי טרור כחלק מאכיפת ההסכם עם לבנון. מאז תחילת הפסקת האש חוסלו 234 פעילי טרור, בהם כ-90 משגרים, כ-20 מפקדות, כ-40 תשתיות טרור, חמישה אתרי ייצור אמל"ח ושלושה מחנות אימונים של כוח רדואן.
במהלך תקופת הפסקת האש בוצעו כ-500 תקיפות אוויריות בכל שטח לבנון, לצד מאות פעילויות קרקעיות להשמדת אמל"ח ותשתיות טרור.
בנוסף, מאז תחילת הפסקת האש חזרו לבתיהם כ-74% מתושבי הצפון.
























