יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני בועידת בני הישיבות מתריע כי המלחמה כיום נגד עולם התורה "מזכיר את הרומאים", גפני שיגר מסר לראש הממשלה ואמר כי "הציבור המסורתי הוא שותף שלנו, ההנהגה שלו עושה דברים שלא עושים לשותפים אבל הציבור הוא איתנו".
בדבריו הדגיש גפני כי אין קיום לעם היהודי בלי לומדי תורה. "המלחמה כיום נגד עולם התורה מזכיר את הרומאים – זה חוזר על עצמו כיום, ימים שבהם נלחמו נגד העם היהודי שלא יוכל ללמוד תורה.
אנחנו לא נאפשר את הדבר הזה ונילחם בכל כוחינו! "מהועידה הקדושה הזאת אנחנו אומרים קבל עם ועולם: עולם התורה לא רק שימשיך ויהיה חזק אלא הוא יגדל עוד, והוא יהיה זה שמוביל את העם היהודי. תדעו ואני אומר את זה כאן במלוא האחריות, יש רבים אצלם שבכלל לא מתכוונים ללומדי התורה, הם רוצים רק שנעזוב את הקואליציה ואנחנו לא נחליט מי ישלוט כאן".
לאחר מכן שיגר מסר לממשלה ואמר כי " לא שאנחנו אוהבים את השותפות הזאת, זו שותפות שאנחנו לא רואים שהשותפים שלנו נלחמים עבורינו. הציבור המסורתי הוא שותף שלנו, ההנהגה שלו עושה דברים שלא עושים לשותפים אבל הציבור הוא איתנו".





















ולמה כבדו כ"כ הרבה שנים לא דאג לחוק גיוס מסודר.?