אהרן חליוה מדבר בהקלטות שנחשפו לראשונה ב"חדשות 12", גם על מידת האחריות האישית של הרמטכ"ל לשעבר: "מה נראה לך, הרצי רשלן? הרצי לא אדם רשלן. הרצי הוא אדם פרנואיד. אני מכיר את הרצי כשהוא היה כזה קטן, הוא פרנואיד אלוקים ישמור".
ואם להרצי הלוי הוא קורא פרנואיד, תראו מה הוא אומר על ראש הממשלה בנימין נתניהו: "הוא בן אדם מקשיב, הוא בן אדם קורא, ואפשר גם להגיד שהוא בן אדם מאוד פחדן – בסוף במבחן התוצאה נכשל".
האמירות הללו הוקלטו בחודשים האחרונים בשיחות שונות שקיים חליוה. הן משודרות ומתפרסמות כמובן באישור הצנזורה, ובהן חליוה מדבר על הכול באופן גלוי, משוחרר, כמעט בלי חשבון – ומודה במפורש שהיתה קונספציה ויהירות בצבא ובממשלה. מסמך חליוה, מתחילים.
"מי שבוחר ללכת לתפקידים מנהיגותיים יודע שלהחלטות שלו יש הצלחות גדולות וגם כישלונות גדולים… אני לקחתי אחריות. לכזה אירוע טרגי – תנ"כי – וכזה אסון קטסטרופלי לאומי יש מספיק אחריות לכולם. אתה לא יכול להגיד דוגמה אישית כערך, לשים את זה כמדבקה על הקיר, אבל ההתנהגות שלך היא לא כזאת. אתה לא יכול. אנשים צריכים ללכת הביתה כדי שהחיטה תוכל לצמוח מחדש. לכו לכם, לכו".
"זה לא עניין של זחיחות ויהירות, זה יותר עמוק מזה. יש פה אחריות לאורך שנים של תרבות ארגונית, של תפיסה שאומרת: 'אנחנו מדינת ישראל, יש לנו מודיעין חזק מאוד, שב"כ, מוסד, אמ"ן, טה-טה-טה. יש לנו כוח צבאי חזק מאוד, יש לנו תצפיות, יש לנו הכול, האויב שלנו מורתע. במקביל אנחנו נרגיע אותו בכסף קטארי'".
"(אומרים ש)7 באוקטובר הייתה תאונה. אנחנו הצבא הכי טוב בעולם, אנחנו המדינה הכי טובה בעולם. הינה, תראה את הביפרים – היום נכנסתי לאיזה מקום ואמרו לי 'שמענו שכל הביפרים זה בזכותך'. אמרתי להם ' חבר'ה, שום דבר לא בזכותי'. זה לא בגללי או בזכותי, זה בכלל לא העניין, זה בכלל לא בני אדם, זה משהו הרבה יותר עמוק לאורך הרבה מאוד שנים, שדורש תיקון הרבה יותר עמוק. הוא לא עניין של תיקון פרסונלי – 'נחליף עכשיו רמטכ"ל כאן והכול יחזור להיות טוב'. אני נגד התופעה שאומרת שזו הייתה תאונה: אז זהו, נסעת עם האוטו, עלית על דוקרנים, נביא רכב, תחליף ארבעה גלגלים ותמשיך לנסוע. יש כאלה שאומרים: 'זה מה שקרה לנו'. אני טוען שמה שקרה לנו דורש פירוק והרכבה. הרי מה אחת הבעיות הקשות של המודיעין? שהמודיעין עד 7 באוקטובר אמר 'אני כל יכול'. זה לא עניין של זחיחות ויהירות, זה יותר עמוק מזה.
"כששאלו אותי כמה פעמים, באירועים של 50 שנה ליום כיפור, אם זה יכול לקרות עוד פעם – אמרתי 'כן, כן, יכול לקרות עוד פעם'. כי אני יודע מה קרה בפרל הארבור, אני יודע מה קרה ב-11.9, אני יודע מה קרה במלחמת יום כיפור וזה יכול לקרות עוד פעם. אני גם אומר לך – היום (זה) יכול לקרות עוד פעם.
"אז אמרו לי 'תגיד, למה אתה עושה את כל הלימוד וכל הלקחים?'. אמרתי, 'אתם יודעים למה? כדי שלא יקרה פעם ב-50 שנה, שיקרה פעם ב-100 שנה. אם אני אצליח לדלג את זה לא פעם ב-50 שנה, אלא לפעם ב-100 שנה…' יש איזו נטייה בחודשים האחרונים, אמר לי מישהו בתוך המערכת: 'זה הכול אשם המודיעין. אנחנו, הצד המבצעי, לא אשמים בכלום – המפקדים פתאום עיוורים והמודיעין זה כלב נחייה. הכלב לא הנחה אותנו, אז התנגשנו בקיר'".
הסימים נדלקים כבר בתשע בערב ביום שישי. הטלפון הראשון והאחרון שאני מקבל בלילה הוא ב-3:20 מהעוזרת שלי". כשנשאל עם עדכנו אותו על כך שהסימים נדלקו, השיב: "לא אותי. מדברים עם מפקד פיקוד הדרום, שמתקשר לראש אגף בשב"כ, הם עושים שיחה של השב"כ, הם כל פעם חושבים איך לעשות, מה קורה. יש מסמך שב"כ מ-3:30 בבוקר שאומר 'זה זה, זה הלך, זה ימין, זה שמאלה. אנחנו מעריכים שההבנות נשמרות.
"מה נראה לך, הרצי רשלן? הרצי לא אדם רשלן. הרצי הוא אדם פרנואיד. אני מכיר את הרצי כשהוא היה כזה קטן, הוא פרנואיד אלוהים ישמור. אז זה שהוא קובע הערכת מצב ב-8:30 בבוקר, זה אומר שכל מי שהזין אותו – וזה לא אני – נתן לו תחושה שיש התרחשות חריגה, היא לא מיידית. אומרים 'תגיד, בלילה הרמטכ"ל לא העיר אותך ולא כלום?', אני אומר: תקשיבו טוב, אני יכול להגיד – 'צד אחד לא העיר אותי, הוא אשם, הוא אחראי, אם הוא היה מעיר אותי…' התקשרה אליי העוזרת שלי פעם אחת, אמרה לי שיש התרחשות, XXX שזה קמ"ן פיקוד דרום ו-XXX שזה האחראי על חטיבת ההפעלה מטפלים בזה, ו'אם יהיה משהו מיוחד, אני אעיר אותך עוד פעם'. זה הכול.
יש מסמכים של השב"כ מהלילה שאומרים – להערכתנו השקט יישמר, אין שום דבר. הכול ממוסמך, זה לא העניין. אני חושב שהלילה הוא לא רלוונטי. כשאתה נכנס ללילה מסוים עם קונספציה כל כך חזקה שהמודיעין יספק לך את המודיעין, אם אני על כל ידיעת מודיעין אעשה משהו… לפי ידיעות בודדות עכשיו לאיראן יש עשר פצצות גרעין, זה לא עובד ככה, זה לא עובד ככה. אתה יודע כמה ידיעות בודדות יש כל הזמן? המודיעין זה פאזל אחד גדול מטורף. אם על כל ידיעה כזו אתה (תעשה) משהו, אתה צריך להחזיק בצה"ל כל יום 300 אלף אנשי מילואים – ביו"ש, בלבנון בסוריה. מודיעין זה עולם מטורף. אמרו לי שגלנט אמר 'אם היו מעירים אותי בלילה'… ואני אמרתי ישר 'חבר'ה, גם אם הרמטכ"ל היה מעיר אותי בלילה, הייתי אומר שאני מקבל את ההערכות של קמ"ן האוגדה וקמ"ן הפיקוד והשב"כ. כל מי שאומר משהו אחר – שקרן. שקרן".
בנקודה הכל כך משמעותית הזאת, בלילה שבין 6 ל-7 באוקטובר, חליוה אומר שגם אם כל המידע המודיעיני היה בפניו והיו מעירים אותו לאותה שיחת טלפון עם הרמטכ"ל הוא היה אומר "הכול בסדר, אני חוזר לישון".
כשנשאל אם "קרה לנו נס", השיב: "הרבה אומרים את זה. אח שלי אומר, 'צריך כל שנה לשנות את תאריך יום העצמאות ממאי לאוקטובר'".
"בוא נגיד בעברית צחה, המחשבה שמישהו הצליח לנהל משהו בשעות האלה היא משוללת כל יסוד. כי אוגדת עזה הוכרעה. וכשאוגדה מוכרעת, אם מישהו אמר 'חבר'ה תסתדרו, כי אין מה לעשות'. בסדר. זה לא איזה עניין של איזושהי שליטה מדהימה, ואיזושהי לוגיקה. לא היה.
"בשבוע הראשון אני מקבל את הכאוס עם מה שהיה שם. אתה יודע מה, בחודש הראשון, בחודשיים. אבל זה שיש כאוס היום. שז'אבו כזה נכנס ללבנון ככה, כל אחד חושב שמה שהוא חושב זה הדבר הנכון.
"למה מישהו מדליף מסמכים לדרג מדיני? כי הוא חושב שהוא מה שהוא עושה עכשיו מציל את עם ישראל. תהליכים רבים פירקו פה כל חלקה טובה. כי אין משטרה, כי אין שלטון חוק. בצבא הרבה דברים של משמעת בסיסית, זה מתפרק".
"שנה לפני, אני מבקר באוגדת עזה, אחרי שהם מספרים לי שיש תוכנית 'חומת יריחו'. אמרו 'מה זה חומת יריחו?' זה מסמך וקמ"ן האוגדה של עזה אומר לי, כמו שיש לי כאלה 100 ביום, 'אני רוצה להציג לך את זה'. אז אני מביא אותו – דרך אגב, לא פיזית, עושים את זה בשיחת וידאו. הוא אומר לי 'בסוף אנחנו חושבים שזו תוכנית לבניין כוח, כמו שפה יש תוכנית לבניין כוח".
כשנשאל על ידי בן שיחו אם דרש מעקב על הנושא, השיב: "לא, לא לא, כאילו כל המערכת עובדת. אבל עזוב, התרשלתי – באמ"ן אנחנו מגלים שבין אחד לשני הרבה דברים נופלים ולא עוברים בין מערכות המידע. יש לנו כשל בזה, אנחנו צבא לא לומד, דברים נופלים, דברים הולכים לאיבוד, אנחנו גורעים בלמידה.
"הם לוקחים 'קייס סטאדי' של פשיטה על יישוב, אם אני זוכר נכון כרם שלום אבל יכול להיות שאני טועה. כן, איום הפשיטה קיים. אני מסכם את הביקור ואומר להם 'התפקיד מספר אחד של האוגדה הוא איום הפשיטה'. כתוב, סיכום, אני יכול להראות לכם את זה. ואתם צריכים לעסוק בזה, ברמה האסטרטגית, ברמה האופרטיבית וברמה הטקטית. ומה אני אומר להם אחר כך, וגם זה כתוב? 'התצפיתניות הן חשובות מאוד, כי הן העיניים שלכם פה. ותשקיעו באסטרטגיה'. אני אראה לך את הסיכום. הם כולם התכוננו לתרחיש שיש שתי פשיטות, שלוש פשיטות, ארבע פשיטות".





















אפס אפסים היה צריך להירקב בכלא
איך יכול להיות שבכירים כאלו שכשלו, לא מורדים בדרגה , נשללת הפנסיה שלהם ! כאלו שדיברו שהאוייבים מורתעים ועכשיו הזמן לדבר על התחממות גלובאלית …
בוגדים אפסים!
שקרן מדופלם שמנסה לכסות על פשעיו ורשלנותו, בחסות התקשורת המפרכסת.