היום (חמישי) תתכנס מועצת רשות המים ותאשר את הקצאות המים לחקלאים לשנת 2026 לקראת פרסומן להערות הציבור. בתוכנית: קיצוץ הקצאת המים השפירים לחקלאות מ-380 מלמ"ק ל-250 מלמ"ק בלבד, בעקבות הבצורת המתמשכת.
במשרד החקלאות חוששים כי קיצוץ הקצאת המים תביא לירידה בתוצרת החקלאית המקומית, לעליית מחירים ונזק כספי משמעותי למשק הישראלי. לפי ההערכות במשרד כתוצאה מהבצורת השנה, נגרם נזק של 50 מיליון שקל לענף, וצפוי נזק של עוד כ-150 מיליון שקל עד דצמבר.
הפגיעה כתוצאה מהמחסור בגשמים, שצפויה להתעצם בשל הפחתת המים, היא פגיעה גם בבעלי חיים – בעיקר בדבורים. אין עשבים, חיטה ופרחים בגלל המיעוט במשקעים, ולכן לדבורים יש פחות אוכל. לפי הערכות המשרד נרשמה תמותה של כ-50 אחוז מהדבורים בשנה האחרונה. "אנחנו בסוף הקיץ ולא רואים איך אנחנו יוצאים מהמצב הזה", אמר גורם במשרד.
ברשות המים מסרו בתגובה: "לאור הבצורת חסרת התקדים אנו פועלים במספר מישורים לצמצום צריכת המים. אחד המישורים הוא צמצום הצריכה לחקלאות בשנה הבאה. הנושא יידון במועצת רשות המים ולאחר מכן יופץ גם לשימוע ציבורי פתוח".




















