אילוסטרציה. צילום: Y.B

פרסום ראשון: עמדת היועמ"שית לא רלוונטית ובעלת "השלכות כלכליות חמורות על המשק"

במכתב מנומק ומקיף דוחה מ"מ מנכ"ל משרד העבודה את חוות הדעת של המשנים ליועמ"שית שביקשו לשלול סבסוד מעונות מחרדים שגם עמלים לפרנסם. הוא מסביר כי הטענות כנגד נוגעות למספר זעום, ומזהיר מפני השלכות קשות על המשק

כתבות נוספות בנושא:

מ"מ מנכ"ל משרד העבודה, אמיר מדינה שלח הערב (חמישי) מכתב לעורכי הדין סמופולינסקי ולימון, המשנים ליועמ"שית, ובו התייחס בפירוט לחוות הדעת המשפטית שפרסמו השניים לאחרונה בניסון לשלול סבסוד מעונות יום לילדים חרדים גם במידה והאב עובד במקביל ללימודיו בכולל.

מדינה מתייחס במכתבו לטענה כי "ישנו קושי מושגי בהענקת סבסוד בגין תבחין אשר לא ניתן לבחון את התקיימותו, וממילא לבצע לגביו אכיפה" ומבהיר כי כבר כיום מושקעים ע"י המדינה משאבים משמעותיים על מנת לוודא את התקיימותם של התנאים של מבחני התמיכה, ואימות נכונות הפרטים המדווחים. "כחלק בלתי נפרד מכך – פעל המשרד במהלך השנים האחרונות על מנת לייצר ממשק מחשובי מול המוסד לביטוח לאומי לצורך קבלת נתונים פורמאליים ומהימנים המדווחים אליו, ובכלל לייתר תלות בקבלת מסמכים שונים. מהלך זה נועד הן על מנת להקל על ההורים מבקשי התמיכה את הנטל הבירוקרטי הכרוך בהגשת הבקשות לסבסוד אך גם על מנת להתמודד עם אירועים של זיוף תלושי שכר וכד'".

לצד זאת מבהיר מ"מ מנכ"ל המשרד כי לא ניתן לאכוף את הדברים בצורה מלאה וכי "קשה לייצר מצב שבו ב- 100% מהבקשות – נדע בוודאות שכל המדווח לנו משקף מצב דברים אותנטי. כאשר עוסקים בכמות כל כך נכבדה של בקשות – הרי שבאחוז מסוים, שאנחנו שואפים שיהיה קטן וזניח ככל הניתן, יהיו גם מקרים של רמאיות, מבלי שתהיה יכולת למדינה לגלות אותם".

מ"מ מנכ"ל משרד העבודה חושף במכתבו נתון מדהים: "מנתונים שפולחו על ידינו ביחס לקטגוריה של שותף בעסק בן/בת זוג, הנמצא בגיל גיוס (18-26), בכלל האוכלוסייה של מגישי הבקשות לתמיכה בתשפ"ה – נמצא כי רק 10 אבות מתוך סך הכל 198 אבות ו- 14 אימהות מתוך 150 אימהות בסך הכל – משתייכים לקטגוריה זו. ביחס לקטיגוריה של עצמאי שותף בעסק חדש של בן/בת הזוג, הנמצא בגיל גיוס (18-26) בכלל האוכלוסייה של מגישי בקשות לתמיכה בתשפ"ה – נמצא כי 131 מתוך 678 אבות, ו- 7 אימהות מתוך 22 אימהות סך הכל – משתייכים לקטגוריה זו".

עוד נחשף במכתב כי המשרד לא יכול לדעת מי מוגדר כעובד במוסד תורני שנתמך על על ידי משרד החינוך, עובדה שלטענת המשנים ליועמ"שית מהווה עילה לשלילת סבסוד. וכך מובהר במכתב: "באשר לשתי הקטגוריות האחרות – העסקה על ידי מוסד תורני הנתמך על ידי משרד החינוך במסגרת מבחני התמיכות למוסדות תורניים; ומתן שירותים עבור מוסד תורני הנתמך על ידי משרד החינוך במסגרת מבחני תמיכה למוסדות תורניים – נדגיש כי ישנו קושי לפלח נתונים מן הטעמים הבאים: כאשר הורה מדווח למשרדנו כעובד, נתוני הכנסתו נשאבים מהמוסד לביטוח לאומי. במסגרת נתונים אלה – אין פרטי המעסיק של אותו אדם. על מנת שניתן יהיה לקבל את פרטי המעסיק -יהיה צורך לדרוש מכלל ההורים שהם במעמד "עובד" – דו"ח מעסיקים ואז לנסות באופן פרטני להגדיר מילות מפתח שאם מזהים אותן – הדבר יחייב בדיקת עומק. מעבר לכך, נציין כי אין ביכולתנו לזהות "מוסד נתמך" אשר להבנתנו עשוי לכלול סוגים שונים של מוסדות הנתמכים על ידי משרד החינוך. לסיום, ואף אם היינו נוקטים בגישה כזו – די מהר השטח היה מבין זאת ומי שירצה להתחכם – ימצא דרך (למשל ע"י שינוי שם המעסיק)".

מדינה מתייחס לטענה של המשנים ליועמ"שית כי "יש לשקול הוספת תנאי לקבלת סבסוד למעונות בכך שכל מבקש החייב לפי דין בגיוס לצבא הסדיר את מעמדו מול רשויות הצבא, יהא אשר יהא התבחין מכוחו הוא זכאי לסבסוד", ומבהיר כי "בעניין זה מן הראוי שיוקם צוות חשיבה בין משרדי אשר יבחן את המלצתה של היועצת המשפטית לממשלה אשר עוסקת בנקיטה של מכלול צעדים אשר לא בהכרח נוגעים במישרין למשרד העבודה בכלל ולסבסוד מעונות בפרט. כל עוד וזה לא נעשה, הרי שלא יתכן שכל משרד יעשה דין לעצמו בהתאם לראות עיניו".

"כבר עתה ייאמר כי גם לאחר שיוקם צוות בינמשרדי ליישום המלצתה של היועצת המשפטית לממשלה, אנו סבורים כי לא יהיה זה נכון להחיל באופן מיידי ההמלצה במסגרת מבחני התמיכה לשנת הלימודים תשפ"ו. לאורך השנים, דרגי המקצוע השונים במדינה, הצביעו על כך, כי לצד השיקול של הגברת השוויון בנטל השירות הצבאי, מחויבת המדינה לשקול גם את המשמעויות של השינויים הדמוגרפיים הצפויים בעשורים הקרובים, ובפרט את שיעורם של מי שמשתייכים למגזר החרדי, והמשמעויות של ענין זה על כלכלת המדינה".

"אחד האתגרים המשמעותיים של המשק הוא שילוב אוכלוסיות בתעסוקה, אשר לו השפעה רבה על הכלכלה. מרכזיותו של נושא זה הביאה את הממשלה להקים מספר ועדות ייעודיות לנושא ראשית ועדת התעסוקה לשנת 2020 ולאחר מכן את ועדת התעסוקה לשנת 2030 – וזאת על מנת לגבש ולהמליץ לממשלה על המדיניות הרצויה בתחום. מסקנותיהן של ועדות אלו, לצד המלצות של גופים כגון בנק ישראל וארגון ה – OECD, הביאו את ממשלת ישראל לאמץ מדיניות תעסוקה ממוקדת שאינה מתעלמת מהשונות התעסוקתית הרבה בין המגזרים (ובתוך כל מגזר – בין המגדרים) בישראל. מדיניות זו באה לידי ביטוי במספר החלטות ממשלה. מדיניות זו נובעת מחד, מהבדלים ברורים בדפוסי התעסוקה של הקבוצות השונות, ומאידך מהשפעות ארוכות הטווח של שילובן של הקבוצות על המשק.

"מכלל המחקרים עולה כי קבוצת הגברים החרדים היא קבוצה מובחנת וברורה, המתאפיינת בהשכלה ותעסוקה נמוכים מאד, ומאידך – קבוצה ששילובה צפוי להביא להשפעה הרבה ביותר על המשקי. זאת, כתוצאה בין היתר ממגמת הגידול הדמוגרפי המהירה שלה.

מ"מ מנכ"ל משרד העבודה טוען כי אם המשרד יממש את מדיניות ההתנכלות של היועמ"שית לחרדים הדבר יוביל להשלכות הרות גורל על כלכלת ישראל: התקבעות במצב זה ללא התכנסות לדפוסי התעסוקה של האוכלוסייה היהודית הלא חרדית, הינה בעלת השלכות כלכליות חמורות על המשק. לפי בנק ישראל ב-2065 תידרש העלאת מיסים בשיעור של 16% על מנת שהממשלה תוכל לממן את השירותים אותם היא מממנת כיום, והתוצר לנפש יפחת ב-99%".

"יתרה מכך, לאור השלכות המלחמה והצורך הגובר בהגדלת תקציב הביטחון, ישנו צורך משמעותי בהגדלת מקורות הממשלה וצמיחת המשק למימון צורך זה. שילוב אוכלוסיות בתעסוקה, והאוכלוסייה החרדית בפרט, הינו חלק חשוב במאמץ זה".

"חוות דעתם של כלל גורמי המקצוע כי אסור שיינקטו צעדים כנגד חייבי גיוס אשר עלולים להוביל לפגיעה בשילובה של אוכלוסייה זו בשוק העבודה, שכן, צעדים כאלו יובילו בסופו של דבר לפגיעה במשק ובכלכלה. אשר על כן, ולאור כל המפורט לעיל, אני סבור כי יש לפרסם כבר עתה את מבחני התמיכה וזאת על מנת שלא לפגוע בציבור כל כך גדול של ההורים (שכבר התמודד עם מורכבויות קשות עקב העיכובים שנגרמו בשנה הקודמת) ולא להעמיק את הפגיעה שכבר עכשיו ניכרת, ורק תלך ותגבר ככל שיידחה מועד פרסום מבחני התמיכה כאמור".

המכתב המלא שנשלח ליועמ"שית הערב:

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מה זה משנה מה טוב למשק… העיקר שזה רע לחרדים….

כתבות חדשות באתר

מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הפריימריז בליכוד צפויים להידחות; נתניהו מבקש 8 שריונים
טראמפ בהכרזה דרמטית: ארה"ב מחדשת את המצור הימי על הורמוז
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפה במגדל מסחר באשדוד: לוחמי האש פועלים בזירה, צפו
"לצה"ל אין כלים"? הטענה של זמיר נגד חוק המעצרים שלא מסתדרת עם המציאות
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
השופט שטיין בבג"ץ: "ההתערבות שאתם מבקשים פוגעת בהפרדת הרשויות"
אירופה בוערת: שרפת ענק מתקרבת לפריז ומשבשת את המדינה
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ מאיים: ארה"ב תשתלט על מצר הורמוז ותגבה תשלום
פרשת "האלכימאי" נחשפה: 14 חשודים נעצרו בחשד להברחת חומרים לייצור מטענים

הכתבות המעניינות ביותר

לרגל ההילוא: לקט דיבורים קדושים אודות מרן ה'ישמח משה' זי"ע
קריאת השכמה עולמית: זוכי פרס נובל בעולם מזהירים מהשפעת הבינה המלאכותית
אבל בשיכון ה': רב בית הכנסת 'עץ חיים' הרה"ג רבי מאיר צדוק צאלח זצ"ל הלך לעולמו
מתחדשים בכביש: עבודות ריבוד בציר המרכזי של ביתר עילית
בשורה לשכונת רמת אברהם: הונחה אבן הפינה לקריית החינוך החדשה
מחקר חדש: השפעת עומסי החום על מערכת הבריאות בישראל
משרד הבריאות: הוסרה אזהרת הרחצה בחופים בבת ים
ועדת הכלכלה דורשת מתווה לפיצוי על נזקי הדף בחבל תקומה
הצצה נדירה: התיעוד מהחברותא של הגר"י זילברשטיין עם חמיו הגרי"ש אלישיב זצוק"ל
וואטסאפ

חדש באתר

סאטמאר-מסע-הקודש-95_2026-07-13_18_12_45
לרגל ההילוא: לקט דיבורים קדושים אודות מרן ה'ישמח משה' זי"ע
Gemini_Generated_Image_ulqml2ulqml2ulqm_800x436
קריאת השכמה עולמית: זוכי פרס נובל בעולם מזהירים מהשפעת הבינה המלאכותית
MIDEAST ISRAEL POLITICS
הפריימריז בליכוד צפויים להידחות; נתניהו מבקש 8 שריונים
718fbe00-5aa7-11f1-b830-85b57ab5cb8b__h931_w1400
טראמפ בהכרזה דרמטית: ארה"ב מחדשת את המצור הימי על הורמוז

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצווה לנכד האדמו''ר מלעלוב צילוםיהודה פרקוביץ (15)
וּמִשֶּׁפַע מִצְוַת תְּפִלִּין • שמחת הבר מצווה לנכד האדמו"ר מלעלוב
כנס הכנה מרכזי לקראת הפרק החדש בישיבה גדולה צילום יעקב כהן (19)
מאות בני ישיבות בבית שמש התכנסו למעמד הכנה • גלריה
בר המצווה לבן נציג 'דגל התורה' בקריית אתא הרב אלקנה ויסנשטרן צילום שמואל שנקר (21)
שמחת בר המצווה לבנו של נציג 'דגל התורה' בקריית אתא
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת (71)
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture