מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם מאיים כעת (שני) בנאומו כי פתרון בעיות לבנון מתחיל בהשבת הריבונות: "עם הפסקת התוקפנות של ישראל, נסיגה מהאדמות הכבושות, שיקום המדינה ושחרור האסירים".
לדברי קסאם, "ממשלת לבנון היא זו שאחראית להציב תוכנית להשגת הריבונות. לא יהיו יציבות, פיתוח ושגשוג ללא ריבונות".
מזכ"ל חזבאללה נעים קאסם אמר עוד בנאום בטקס אזכרה של עבאס מוסווי כי מי שרוצה לקרוע מעלינו את נשקנו רוצה למעשה לקרוע מאיתנו את רוחנו (נשמתנו) וכשהדבר יקרה יראה העולם את עוצמתנו."
על הסכם מול ישראל: איננו מוכנים לצעד תמורת צעד. על האויב ליישם את ההסכם ואח"כ נדון באסטרטגיית ההגנה של לבנון (שם מכובס של חזבאללה ל"מסירת הנשק").
לדבריו, אנו דורשים מהממשלה להשיב את הריבונות הלאומית ללבנון. ממשלת לבנון קיבלה החלטה שגויה בעניין פירוק הנשק. אם היא לא תחזור בה מההחלטה המשמעות היא שאינה שומרת על ריבונותה".
מלשכת רה"מ נמסר הבוקר כי ישראל "מעריכה את הצעד המשמעותי שנקטה ממשלת לבנון, בהנהגת הנשיא עאון וראש הממשלה סלאם", שהתחייבה לפעול לפירוק חיזבאללה מנשקו עד סוף השנה. בהודעה צוין כי אם הצעד יתממש, ישראל תנקוט מהלכים מקבילים – בהם צמצום
בצפון רואים בכך הכרזה מסוכנת. ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות משה דוידוביץ הזהיר: "זה לא הזמן להכריז על נסיגה או שינוי מדיניות. תושבי קו העימות רק לאחרונה החלו לחזור לבתיהם, ורבים עדיין מתלבטים אם לעשות זאת. הכרזה מוקדמת כזו עלולה לפגוע ביציבות שנבנית כאן בצעדים קטנים ולהחליש את תחושת הביטחון של התושבים. עכשיו הזמן לחזק את הגבול ואת התושבים – לא להכניס חוסר ודאות חדש".





















קאסם, שיפול עליו טיל קאסם….בקרוב.