לאור גל הצתות הרכבים וההתפרעויות של אנשי שמאל בירושלים, סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין יוצא במתקפה חריפה על עו"ד גלי בהרב מיארה, שכיהנה עד לא מכבר בתפקיד היועצת המשפטית לממשלה ומאשים אותה כי היא מכתיבה אכיפה בררנית פושעת. גם את שופטי בג"ץ מאשים לוין שהם מתייצבים לצדה ומנסים לכפות את המשך כהונתה.
"למה שקורה הבוקר יש שם אחד – טרור", כתב לוין והוסיף: "ויש גם שותפים בכירים לאחריות – היועצת המשפטית המודחת שמכתיבה אכיפה בררנית פושעת, ושופטי בג"ץ שמתייצבים לצדה ומנסים לכפות את המשך כהונתה על הממשלה ועל הציבור כולו".

שר המשפטים הבהיר כי "אכיפה בררנית היא פשע. כולנו יודעים איך היו מתייחסים לאירוע כזה לו היה מדובר בנערי גבעות. האירועים היום ממחישים שוב את חובתה של הממשלה כולה להתייצב מאחורי ההחלטה להדיח את עו"ד בהרב מיארה ולהשלים את מינוי דוד זיני לראש השב"כ. זו הדרך שתביא להעמדתם לדין של המציתים ושל מי שהסיתו אותם. זו הדרך לשים סוף להפקרות ברחובות".
שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי: "זו לא מחאה בעד החטופים. זו אנרכיה וטרור אזרחי שמופנים נגד מילואימניקים, חולים ותינוקות. הכל בעידודה של היועמ"שית לשעבר ובשתיקתה הרועמת מול עבריינים ופורעי חוק מהשמאל".
"אני מגבה את ידידי השר בן גביר במאבק המשילותי שלו נגד הייעוץ המשפטי לממשלה, ודורש מהמשטרה והשב"כ לפעול בנחישות ולמצות את הדין עם כל מי שפוגע בחיי אזרחי ישראל ומחולל אנרכיה ברחובות", דברי קרעי.
השר יצחק וסרלאוף: "היועמ"שית בהתנהלותה הנפשעת, באכיפה הבררנית שלה ובהכלתה את האנרכיה מעודדת את הפורעים. להצית אש בשכונת מגורים ולשרוף רכוש זאת לא מחאה לגיטימית וזאת איננה מחאה למען השבת החטופים. ברור לכל בר דעת שאם היו אלה אחרים, היועמ"שית הייתה נכנסת לעובי הקורה ודואגת לשים במעצר את כל הפושעים בדבר. אסור שהחוק ייושם באופן סלקטיבי".

יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה תקף גם הוא בחריפות את גלי בהרב מיארה: "היועצת המשפטית למחאה, הגברת בהרב-מיארה, באוזלת ידה ובאכיפתה הבררנית, שורפת את המדינה. סעיף 448 לחוק העונשין קובע כך: "המשלח אש במזיד בדבר לא לו, דינו – מאסר חמש עשרה שנים". עבירת ההצתה היא פשע חמור מאוד והענישה בהתאם. היא איננה מותנית בנזק, אלא בעצם ההצתה – משום שאנחנו יודעים איך ההצתה מתחילה, לעולם אין לדעת איך תסתיים, וגלום בה סיכון חיים ממשי".
אוחנה מוסיף כי "העבריינים הבזויים שהציתו היום את ירושלים, ומבקשים להצית את המדינה – היו נעצרים ונענשים במלוא חומרת הדין אילו היו מציתים ליד ביתה של הגב' בהרב מיארה, מי משופטי העליון או פרקליט המדינה. אך המערכת האמונה על אכיפת החוק נחטפה בידי פירומנית שאין בינה ובין שלטון החוק צל צילו של דבר. חסימות כבישים? הטרדות? אלימות מילולית? איומים? הכל עובר – עכשיו גם הצתה. איפה זה ייעצר? ניתן רק לשער".
יו"ר מפלגת נעם ח"כ אבי מעוז בתגובה לאלימות אנשי שמאל ששרפו מכונית של משפחת מילואים: "אם היה מדובר במחאה כנגד הגירוש מגוש קטיף … הכל היה נראה אחרת. אבל כשמדובר בפורעים 'נאורים' מהצד ה'נכון', הכל מותר. אין משטרה, אין שב"כ, אין חוק, אין עו"ד בהרב-מיארה, עאלק יועמ"שית. כולם ממלאים פיהם מים, בגיבוי מלא של בג"ץ ה'נאור' וה'נכון'".
ח"כ צבי סוכות (הציונות הדתית) פנה הבוקר (רביעי) במכתב רשמי לממלא מקום ראש השב"כ בדרישה לפתוח בחקירה מיידית של גל ההצתות שבוצעו סביב מעון ראש הממשלה. לדבריו, במהלך ההפגנות הקוראות לסיום המלחמה בעזה פעלו מספר אנשים במבצע מתואם שנועד להצית מוקדי אש וליצור "טבעת אש" מסוכנת סביב מקום מגוריו של ראה"מ.
במכתב ציין ח"כ סוכות כי במהלך האירועים ניזוקו כלי רכב ותושבים נאלצו להתפנות מבתיהם מחשש להתפשטות האש. "מדובר באירוע חמור בעל השלכות על סדרי השלטון, המשטר הדמוקרטי ומוסדותיו ואף טומן בחובו סכנה לחיי ראש הממשלה עצמו", התריע ח"כ במכתבו.
סוכות הדגיש כי הכניסה של השב"כ לחקירת האירועים נדרשת מתוקף תפקידיו וייעודו בחוק שירות הביטחון הכללי והכרחית כדי למנוע הידרדרות נוספת לאלימות והסלמה חמורה יותר.





















צדק אלוקי: שהיועמשית או מי משופטי בגצ יצטרכו לטיפול דחוף, וחסימות האנרכיסטים יגרמו להם שלא להספיק לקבל טיפול מציל חיים.
אז אולי הם יבינו…
השם עם עם ישראל המבורך. לא עם הער"ר.
ה' יברך את כולם וישים כל אחד במקום הראוי לו היועמשי"ת בבית ושופטי בג"ץ בפנטהאוז בחו"ל – שייהנו כמה שבא להם עם הפנסי' על חשבון משלם המיסים ושיעזבו אותנו בשקט.
אתה גבר בהצלחה
וכיצד אתה יריב לוין קורא להתנהלותך במשך יותר משנתים? אתה בושה לכנסת ולמדינה
חבורת שקרנים, מה הקשר ליועמשית?
זה שהמעשה של שריפת הרכבים הוא עברייני זה ברור.
ההסתה שלכם מול היועמשית ובגץ בכל הזדמנות כאילו הם אחראים ולא אתם שלא מסוגלים לנהל את המדינה היא בושה.
אתם מתירים את דמה!
ויריב לוין היועמשית לא מודחת היא היועמשית, אתם עשיתם הליך עקום להדחתה ולכן ההדחה בטלה. תתמודד
ממשלה עבריינית שפוסלת במומה
נמאס לי לשמועה אותכם שלטון בכיין לא יכולים לפטר פקדים בשביל מה נבחרתם סמרטותים בכיינים אתם שקרים סמוים של השמול
אם הייתם מדיחים את האנרכיסטית לפני שנה לא היינו במצב הזה עכשיו. אתם אשמים. לר בגצ , אתם בהיסוס ובפחד שלכם. תתביישו.
היועמשית לדין , תומכת טרור עלובה.
ישר הסתה, רכב אחד שמסתבר שהוצת בטעות הופך להיות רכבים. אספו מייד כסף לפצות את הנפגע. ראשי המחאה קוראים למפגינים כל הזמן לשמור על החוק. פתאום המפגינים למען חטופים הופכים להיות אנרכיסטים. וישר התקפה על היועמשית, פשוט בדיחה שרק חבל שהיא על חשבון הציבור.
שמו מעיד עליו יותר מכל. האיש הזה ביחד עם ראש הנחש, מביאים את עם ישראל לתהומות שלא נראו מעולם. ההיסטוריה תשלם להם על הדם ששפכו וממשיכים לשפוך…תלמדו קצת על האבות שלהם ותבינו איזה חומץ ינקו מהם.