נתב"ג. צילום: Yossi Aloni/Flash90

יוצאים לחו"ל? קחו בחשבון את האיומים של ארגוני הטרור

המטה לביטחון לאומי מפרסם עדכון לציבור אודות איומי הטרור כלפי ישראלים בחו"ל לקראת חגי תשרי, תשפ"ו. במל"ל מזהירים מפני אפשרויות של חטיפה ופגיעה במיוחד במי ששירת בכוחות הביטחון לאחרונה

כתבות נוספות בנושא:

לקראת חגי תשרי, המטה לביטחון לאומי מפרסם לציבור את הערכת האיום העדכנית לישראלים בחו"ל מצד גורמי טרור. זאת, לטובת הגברת המודעות של הציבור הישראלי לאיומי הטרור הנשקפים כלפיו במקומות שונים בעולם ונקיטת פעולות מניעה בהתאם.

יודגש כי מדובר בשיקוף עדכני של המגמות המרכזיות בפעילות גורמי הטרור בעולם והשפעתן על רמת האיום הנשקף לישראלים בחו"ל, ולא באזהרות מסע חדשות.

התקופה האחרונה התאפיינה בהמשך מאמצים למימוש פיגועים כנגד יעדים ישראלים ויהודים מצד גורמי הטרור השונים (רובם בהובלת איראן וחמאס). במסגרת זו סוכלו עשרות צירי פיגוע, כשלצד זאת, בחצי השנה האחרונה נרשמו מספר אירועים בולטים של תקיפות פיזיות אלימות ופעילויות טרור לצד מקרי אנטישמיות מילולית והסתה ברשתות החברתיות.

עם הימשכות המלחמה ובמקביל לאיום הטרור המתגבר, אנו מזהים מגמת החמרה והתגברות של אירועי אנטישמיות אלימים וצעדים מסלימים מצד גורמים אנטי ישראלים, זאת עד לכדי פגיעה פיזית בישראלים ויהודים בחו"ל, בין היתר לאור הנרטיב האנטי ישראלי והקמפיין התקשורתי השלילי מצד גורמים פרו פלסטינים. מגמה זו עלולה לעודד ולהניע גורמים קיצוניים לבצע פעילות טרור כנגד ישראלים/יהודים בחו"ל.

המגמות העיקריות

איראן ממשיכה להוות מחוללת הטרור המרכזית כנגד ישראלים ויהודים ברחבי העולם, הן ישירות והן באמצעות שלוחיה. ברקע, מוטיבציה איראנית גוברת לאור הפגיעות הקשות שספגה במסגרת "עם כלביא" והרצון המתעצם בנקמה. במסגרת זאת, גם במהלך השנה החולפת סוכלו עשרות צירי טרור בהכוונת איראן, בהם ניסיונות פיגוע נגד נציגויות ישראליות בחו"ל, בבכירים ישראלים לשעבר וביעדים ישראלים ויהודים שונים.

חמאס, במקביל למלחמה בעזה, מרחיב את פעילותו לביסוס תשתיות ולקידום פיגועים כנגד יהודים וישראלים גם בחו"ל.
ארגוני הג'יהאד העולמי והאסלאם הרדיקלי ("המדינה האסלאמית"- דאע"ש, לצד אל-קאעדה, אל-שבאב וקבוצות שונות בעולם), ממשיכים להוות איום, כשברקע קריאותיהם לפגוע ביעדים יהודים וישראלים ברחבי העולם, זאת בנוסף לאיום הנשקף מיוזמות מקומיות/מפגעים בודדים.

פעילות גורמי הג'יהאד העולמי בולטת במדינות אפריקה (קרן אפריקה, הסהל ומדינות מרכז אפריקה), באסיה (אפגניסטן, פקיסטן, בנגלדש, חבל קשמיר בהודו ובאינדונזיה), בנוסף לרצון מתמשך לפעולה במדינות אירופה וארצות המזה"ת.

המל"ל שב ומדגיש כי על חצי האי סיני מוחלת אזהרת מסע ברמה 4 – איום גבוה, ויש להימנע מהגעה למרחב בדגש לחופי סיני.

המל"ל מעריך כי תאריך ה-"7 באוקטובר" (יום השנה השני למלחמת "חרבות ברזל") שחל השנה בתאריך ט"ו תשרי, חג ראשון של סוכות, יכול גם השנה להוות נקודת ציון משמעותית עבור ארגוני הטרור (בדגש לחמאס וגורמי ג'האד עולמי). אפשר כי סביב מועד זה יגברו המאמצים למימוש פיגועים נגד יעדים ישראלים/יהודים בחו"ל, הן באמצעות פעולה מתוכננת והן באמצעות יוזמות מקומיות/מפגעים בודדים.

בשורה התחתונה, נשמרת פעלתנות ומוטיבציה גבוהים של גורמי הטרור השונים (איראן, חמאס, חזבאללה, ג'יהאד עולמי) לקדם פיגועים כנגד ישראלים ויהודים ברחבי העולם. ברקע, המשך הלחימה בעזה והחרפת האווירה האנטי ישראלית בחו"ל.

לפיכך, המטה לביטחון לאומי (המל"ל) מחדד את המלצתו לציבור הישראלי לנהוג באחריות רבה בעת הזו במסגרת נסיעותיו לחו"ל, לבדוק את סטטוס אזהרות המסע של המל"ל (טרם רכישת הכרטיסים ליעד) ולפעול בהתאם להמלצות אזהרות המסע, ולרמת הסיכון במדינה בה הוא מבקר. כפי שהומחש בשנה האחרונה, אזהרות אלו מבוססות ומשקפות פוטנציאל איום מוחשי ותקף.

ניתן להתעדכן בכלל אזהרות המסע והמלצות לאמצעי זהירות בעת שהייה בחו"ל, באתר האינטרנט של המטה לביטחון לאומי, ובתוך כך:

א. להכיר באופן כללי את מדינת היעד אליה נוסעים: הרכב אוכלוסייה, מצב ביטחוני, משטר.
ב. להימנע מהחצנת סממנים ישראלים ויהודים.
ג. להימנע משיח בעברית במקומות ציבוריים.
ד. להימנע מהשתתפות באירועים רבי משתתפים שאינם מאובטחים.
ה. להימנע מנסיעה לאתרים מבודדים ללא נוכחות גורמי ביטחון.
ו. להצטייד מראש במספרי התקשרות עם גורמי הביטחון המקומיים.
ז. שמירה על ערנות בעת שהייה ביעד, שימת לב למתרחש סביבכם.
ח. להתרחק מהפגנות ומחאות.
ט. להימנע מלקיים שיח אודות שירות במערכות הביטחון של ישראל עם גורמים שאינם מוכרים. כמו כן, ממליצים להצניע/לחסום/להסיר תכנים המעידים על שירות במערכות הביטחון, לרבות צה"ל, מחשבונות ברשתות החברתיות.

במל"ל מבקשים לחדד ביתר שאת את הסיכון בפרסום/שיתוף תכנים באופן נרחב ברשתות חברתיות (פייסבוק, טלגרם, ווטסאפ, אינטסגרם, טיק טוק וכו') המעידים על שייכות/פעילות בכוחות הביטחון של ישראל (סדיר, מילואים, קבע וכו').

פרסומים אלה מגבירים את הסיכון כי הגורם שפרסם את התוכן או לחלופין מופיע בו, יסומן על ידי גורמים שונים כיעד לפגיעה. לכן, במל"ל ממליצים שלא להעלות לרשתות חברתיות, בשום צורה, תכנים המעידים על שירות בכוחות הביטחון, פעילות מבצעית או תכנים דומים, כמו גם מיקומים בזמן אמת.

כמו כן, המל"ל מבקש לחדד בפני הציבור את הסכנות במתווי שיטוי וחטיפה. נדרש לגלות ערנות כלפי פניות חדשות מצד גורמים שאינם מוכרים, בדגש על התווך הרשתי ואנשי עסקים שעיקר פעילותם בחו"ל.

במל"ל מבקשים לחדד את החשיבות הרבה של הימנעות מהגעה למדינות הבאות, זאת לאור סכנת חיים ממשית לישראלים השוהים במדינות אלו:

א. עיראק – כולל החבל הכורדי (הגעה אסורה על פי חוק)
ב. תימן (הגעה אסורה על פי חוק)
ג. איראן (הגעה אסורה על פי חוק)
ד. סוריה (הגעה אסורה על פי חוק)
ה. לבנון (הגעה אסורה על פי חוק)
ו. ערב הסעודית (הגעה מוגבלת על פי החוק)
ז. בנגלדש
ח. סומליה
ט. פקיסטן
י. אפגניסטן
יא. לוב
יב. אלג'יריה
יג. ירדן
יד. מצרים – כולל חצי האי סיני
טו. תורכיה

אם קיים חשש שנחשפתם לאיום מצד גורמי טרור במדינה בחו"ל, עליכם לעדכן בראש ובראשונה את שירותי הביטחון המקומיים של המדינה בה אתם שוהים, ולאחר מכן את מוקד אזהרות המסע של 'המטה לביטחון לאומי' (פועל 24/7) בטלפון 026667444.

כמו כן, לטובת עדכונים/בכל שאלה הנוגעת לסכנות הטרור כלפי ישראלים בחו"ל ניתן לפנות למוקד אזהרות המסע של 'המטה לביטחון לאומי' (פועל 24/7) בטלפון 026667444.

לשאלות/אירועים בסוגיות נוספות, כגון אנטישמיות, ביטחון אישי בהקשרי פשיעה, שירותי בריאות וסוגיות קונסולריות, יש לפנות למוקד משרד החוץ (פועל 24/7) 025303155.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סעודיה פתחה בגל תקיפות נגד יעדי החות'ים בתימן
נחשפה זהות העדה בתיק 4000: ההגנה טוענת לתרגיל חקירה פסול
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נעצר בידי משמרות המהפכה: התוכנית החשאית של ישראל סביב אחמדינג'אד נחשפת
גל איומים באירופה: כוחות הביטחון מגבירים כוננות בעקבות ניסיונות טרור
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתוך זמן קצר: הסתיים הדיון בבג"ץ על שלילת הטבות מס לישיבות חרדיות
העיר שמתחת לעיר: הלסינקי ערוכה לקלוט כמעט מיליון איש בשעת חירום
הפתרון המושלם לחופשה משפחתית: יומיים של נחת מול הים בנתניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נוסע סמוי הפליל נהגים שהסיעו בשכר ללא היתר בירושלים
אחרי הקוטג': גם הגבינות הלבנות מתחילות להיעלם מהמדפים

הכתבות המעניינות ביותר

מכרז השיווק הראשון במסגרת הסכם הגג יצא לדרך: 830 יחידות דיור חדשות ישווקו בצפת
בשורה של ממש: ארגון 'תבונה' מכריז על ועידת הכלכלה הגדולה שתתקיים בבנייני האומה
יפן הפכה לקן צרעות של מרגלים רוסים; הממשלה מנסה להיאבק בתופעה
אחרי שכשל בהפלת הקואליציה: יו"ר האופוזיציה מחמיא לעצמו על הישגים
נציגי משרד המשפטים נעדרו: רוטמן עצר את הדיון ומאיים בעיכוב חקיקה
לראשונה בשדה הקרב: ארה"ב הפעילה יכולת תקיפה מתקדמת נגד איראן
המשטרה חזרה בה: בוטל כתב האישום נגד מעורבת בחסימת משאיות הסיוע
האו"ם קובע: חמאס גונב באופן סדרתי את הסיוע ההומניטרי שמוכנס לעזה
בליץ החקיקה יוצא לדרך: זהו המבחן האחרון של הקואליציה לפני פיזור הכנסת
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-13 at 14.14
סעודיה פתחה בגל תקיפות נגד יעדי החות'ים בתימן
AVICHAI MANDELBLIT
נחשפה זהות העדה בתיק 4000: ההגנה טוענת לתרגיל חקירה פסול
חיים-לילד-אוסטריה
פסגת הבריאות: מחנה הקיץ השנתי של 'חיים לילד' יתקיים בהרי אוסטריה
1001871159
מכרז השיווק הראשון במסגרת הסכם הגג יצא לדרך: 830 יחידות דיור חדשות ישווקו בצפת

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

כנס הכנה מרכזי לקראת הפרק החדש בישיבה גדולה צילום יעקב כהן (19)
מאות בני ישיבות בבית שמש התכנסו למעמד הכנה • גלריה
בר המצווה לבן נציג 'דגל התורה' בקריית אתא הרב אלקנה ויסנשטרן צילום שמואל שנקר (21)
שמחת בר המצווה לבנו של נציג 'דגל התורה' בקריית אתא
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת (71)
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת
הגרי''מ ארלנגר שליט''א בהילולת הרמ''ק בצפת (5)
הרה"צ יצחק משה ארלנגר בהילולת הרמ"ק בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture