ראש הממשלה בנימין נתניהו התארח הערב (חמישי) בוועידת הלאום של ערוץ 14. במהלך הועידה התייחס רה"מ לפיגוע הקשה שאירע מקודם יותר היום (חמישי) במעבר אלנבי, לנפילת ארבעת הלוחמים בעזה באירוע המטען ברפיח, וליחסי ארה"ב – ישראל.
בהקשר לפיגוע ונפילת הלוחמים סיפר נתניהו על הקשר האישי שלו עם משפחת השכול: "המחיר הוא קשה, אני יודע מה זה להיות בן למשפחת השכול זה כאילו קטעו לך איברים. הם נפלו על מנת שהמדינה הזו תחיה – אנחנו חיים ומנצחים כאן בזכותם".
רה"מ הבהיר במה שונה התמרון הנוכחי ברצועה הפעם מהפעמים הקודמות: "אנחנו תופסים שטח ברצועה ושומרים עליו, כ-80% בידינו", טען ראש הממשלה. "החמאס נשאר בשני המעוזים האחרונים שלו והעיר עזה הוא הגדול שבהם – הם בחרדות".
נתניהו גם פנה למחבלי החמאס במסר ישיר: "תשתמשו בחטופים כמגן אנושי? אנחנו נרדוף אחריכם עד כלות ימיכם – וזה יהיה קרוב מאוד". עוד הוסיף רה"מ: "מוסר לחמאס ששומע אותנו עכשיו: לא אומר איך ומתי אנחנו נפעל ואם יהיו הפתעות – כי יהיו הפתעות".
בתשובה לקריאות הקהל לחלת ריבונות אמר ראש הממשלה: "חושב שזה מסוג השאלות של תמרון מדיני שעדיף לדבר פחות – חכו בסבלנות".
ראש הממשלה התייחס גם לסערה המדינית, ברקע הנאום אותו נשא השבוע בהקשר של בידוד מדיני: "אם יש לקח שלמדתי מהמלחמה הזו זה דבר אחד – אנחנו צריכים תעשיית נשק עצמאית שלנו, שנוכל להגן על עצמנו בכוחותינו", אמר נתניהו. בנוסף לכך ציין כי הקשר עם ארה"ב נותר יציב. נתניהו גם הבהיר כי במבצע הביפרים שנערך לפני כשנה, הוא התעקש לשמור זאת בסוד מארה"ב: "אמרתי שאנחנו לא מעדכנים את האמריקאים".





















ריבונות רק בבת אחת – אם בשלבים אז לא צריך.
הפיגוע והטבח במעבר אלנבי !!, מיום שהכרנו את נתניהו הדבר היחידי שמדאיג את נתניהו 💥 בכל המדבר המדיני ,הבטחוני ויוקר המחיה