המתח בין ירושלים לוושינגטון גובר: ברק רביד מדווח באתר Axios כי שעות לאחר שחמאס הגיב להצעת השלום האמריקנית ב"כן, אבל", התקשר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לראש הממשלה בנימין נתניהו – לשיחה שהוגדרה על ידי גורמים משני הצדדים כ"חריפה ונוקבת"
לפי הדיווח, טראמפ ראה בתשובת חמאס – שהביעה נכונות עקרונית להסכם אך דרשה תיקונים בסעיפים מסוימים – "צעד משמעותי קדימה" בדרך להפסקת אש כוללת והשבת החטופים.
גורם אמריקני מסר לאקסיוס כי טראמפ אמר לנתניהו במהלך השיחה: "אני לא מבין למה אתם תמיד כל כך שליליים. זה ניצחון. קחו את זה".
לדברי אותו גורם, טראמפ ביקש מנתניהו "לא לבזבז את ההזדמנות ההיסטורית" ולפעול באופן מיידי לקידום השלב הבא במו"מ עם המתווכים המצריים והקטריים.
נתניהו, מצידו, סירב להצטרף לאופטימיות האמריקנית. גורמים מדיניים בישראל צוטטו באומרם כי רה"מ השיב לטראמפ בצורה ישירה: "זה לא משהו לחגוג. זה לא אומר כלום. זו לא התחייבות אמיתית של חמאס."
לפי הדיווח, נתניהו הביע ספק אם התשובה של חמאס משקפת נכונות אמיתית להגיע להסדר, והזהיר כי הארגון עשוי "למשוך זמן" או "לשחק משחק כפול" – תוך ניצול הלחץ הבינלאומי לטובתו.
שני בכירים אמריקנים ובכיר ישראלי המעורים בפרטי השיחה תיארו אותה כ"לא נעימה" ו"ישירה מאוד". טראמפ הבהיר כי מבחינתו מדובר ברגע מכריע – והדגיש בפני נתניהו כי "העולם כולו מסתכל עליכם".
המקור הוסיף כי טראמפ דרש מישראל להתקדם למימוש המתווה ולהפסיק את ההפצצות ברצועת עזה כל עוד נמשכים הדיונים בקהיר. גורם מדיני בכיר אמר לחדשות 12:"האמריקנים רואים ב'כן, אבל' התחלה של מו"מ. אצלנו יודעים שעם חמאס, 'אבל' הוא לרוב 'לא' בתחפושת".
בתוך כך, צפויה משלחת חמאס בראשות ח'ליל אל־חיה להגיע לקהיר להמשך השיחות בתיווך מצרים, קטר וארה"ב. האמריקנים מקווים לראות תגובה רשמית ישראלית למתווה, שתאפשר מעבר לשלב המעשי של ההסדר – כולל פירוז הרצועה, שחרור הדרגתי של החטופים והפסקת אש מלאה.





















דונאלד, לא כדאי לך לרצות 'להבין' את נתניהו, זה מאד כואב…
עוד דיווחים של ברק רביד אהובם של ממשל ביידן….
1. טראמפ רוצה להישאר על דפי ההיסטוריה כמי שהביא להישגים גדולים ושינה סדרי בראשית…
2.הוא נאיבי לא מכיר את המנטליות של הערבים כלל. שורש נשמתם זה על חרבך תחיה ופרא אדם . זה בגנים הכי עמוקים שלהם!!
3.לא לשכוח כמה הבן-אדם הפכפך.איפה שערי גהנום שיפתחו?. משהו בפועל הוא עשה(מלבד לספק נשק?