נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נחת בטוקיו שביפן ונפגש עם הקיסר היפני נארוהיטו, במסגרת ביקור ארוך במזרח אסיה, שיימשך חמישה ימים ויכלול שורת מפגשים מדיניים – בראשם הפסגה ביום חמישי עם נשיא סין שי ג'ינפינג.
אחרי עצירת תדלוק בקטאר – שבה נפגש במטוס האייר פורס 1 עם האמיר תמים בן חמד אל-ת'אני, ועם ראש הממשלה מוחמד אל-ת'אני, נחת אתמול טראמפ בתחנה הראשונה שלו – מלזיה.
במהלך הביקור השתתף טראמפ בטקס חתימה על הסכם רשמי ומעודכן להפסקת האש בין תאילנד לקמבודיה – הפסקת אש שכבר נכנסה לתוקף בחודש יולי, אחרי סבב לחימה קשה בין שתי המדינות. כל מדינה טענה ששכנתה הייתה הראשונה לפתוח באש, ובמהלך הסכסוך בין השתיים נהרגו לפחות 48 בני אדם וכ-300,000 איש נעקרו זמנית מבתיהם.
מלזיה תיווכה במגעים להפסקת אש בין תאילנד לקמבודיה, אך הלחימה הופסקה רק אחרי שטראמפ איים על שני הצדדים במכסים כבדים. בעקבות הסיכום על הפסקת האש ראש ממשלת קמבודיה, הון מאנט, הציע להעניק לטראמפ את פרס נובל לשלום ואמר שמדובר במדינאי יוצא דופן. עבור טראמפ, החתימה על ההסכם הלילה הייתה הזדמנות להתפאר בעוד הסכם שלום, כשברקע טענתו כי סיים כבר שמונה מלחמות, כולל זו בעזה.
ממלזיה המשיך טראמפ ליפן, ומשם הוא צפוי להמשיך לדרום קוריאה – שם יפגוש את נשיא סין. בתחילת פגישה במלזיה עם נשיא ברזיל, לולה דה-סילבה, הביע טראמפ אופטימיות לגבי הסיכוי לחתום על הסכם סחר עם בייג'ינג. "אני חושב שיהיה לנו הסכם עם סין, אנחנו הולכים לפגוש אותם בהמשך בסין, ובארה"ב – בוושינגטון או במאר א-לגו", אמר טראמפ.
לפני שעזב את מלזיה פרסם הנשיא ברשתות החברתיות: "הרגע עוזב את מלזיה, מדינה נהדרת ותוססת מאוד. נחתמו הסכמים גדולים בתחום הסחר ובתחום מחצבי האדמה הנדירים, ואתמול, החשוב מכל – נחתם הסכם השלום בין תאילנד לקמבודיה. אין מלחמה! מיליוני חיים ניצלו. כבוד גדול היה להיות שותף להישג הזה. עכשיו – בדרך ליפן!!!".





















טראמפ נראה כמארח את הקיסר המחייך חיוך נבוך לכל אורך המעמד, כאשר לאחר מכן טראמפ "באדיבותו" מסמן לקיסר להתקדם לכיוון הפגישה, בעוד האחרון נראה כמנסה להזכר בהוראות שקיבל מיועצי התקשורת הפרימטיביים של ארמון הקיסרות (?) היפני המהולל…