שר הביטחון ישראל כ"ץ הודיע אמש על הדחתה המיידית של הפרקליטה הצבאית הראשית, האלופה יפעת תומר ירושלמי, וזאת ברקע פרשת הדיווחים על חקירות אפשריות נגד חיילי צה"ל. לדבריו, מדובר בצעד בלתי נמנע לנוכח "עלילות הדם" שהושמעו, לטענתו, כלפי לוחמים שפעלו נגד מחבלי חמאס במבצע "חרבות ברזל".
"הבוקר הודעתי על הדחתה של הפצ"רית ולא הסתפקתי בהוצאתה לחופשה", הצהיר כ"ץ. "יינקטו נגדה כל הסנקציות הנדרשות, ובראשן שלילת הדרגות. מי שמעדיף את טובת מחבלי הנוח'בה על פני חיילי צה"ל – אינו ראוי ללבוש מדים. מקומו בבית הסוהר".
גם סגן רה"מ ושר המשפטים יריב לוין פרסם הצהרה חריפה במיוחד, בה חיזק את כ"ץ והוסיף מתקפה כוללת על מערכת המשפט. "מערכי השקר שנבנו כאן במשך שנים תוך רמיסת זכויות הציבור – מתפוררים. אנחנו בעיצומו של שינוי עמוק שחושף שכבה אחר שכבה את האמת", אמר.
לדבריו, מינוי גורמים חדשים בצמרת – בהם ראש שב"כ, נציב תלונות הציבור על שופטים, וכעת גם הפצ"רית – הוא חלק מהמהפך הדרוש. "קבוצה אחת שהתרגלה לשלוט – הולכת ומוחלפת", טען. לוין הוסיף כי בכוונתו "לעמוד מול כל ניסיון לטיוח", ולוודא שחקירת הפרשה תתבצע ביסודיות.
העימות סביב הפרקליטות הצבאית החל לאחר פרסומים על תצהירים שהוגשו לבג"ץ, שלכאורה כוללים טענות על חריגות בהתנהלות לוחמי צה"ל בלחימה בעזה. גופים במערכת הפוליטית ראו בכך "בגידה" בחיילים, בעוד במערכת המשפט טענו שמדובר בחובה חוקית לדווח לגורמים בינלאומיים.
גורמים במערכת המשפט טרם הגיבו רשמית, אך הערכה היא שבימים הקרובים יגבר הלחץ הציבורי – גם מצד האופוזיציה וגם מצד הקהילה המשפטית – לעצור את הפגיעה באיוש התפקידים המשפטיים הבכירים בצה"ל ובמדינה.




















