במקביל לאיומים הגוברים מצד ישראל לפעולה צבאית נגד לבנון וחיזבאללה, מתקיים שיתוף פעולה מעניין בין צבא ארה"ב לצבא לבנון. בשבוע שעבר התקיים באזור חנוש-חמאת תרגיל סיום לתרגיל המשותף "איחוד נחוש 2026" (Resolute Union 2026), בהשתתפות מ"מ מפקד הצבא הלבנוני אלוף חסאן עווידה, ממלא מקום שגריר ארה"ב בלבנון קית' האניגן, נספחים צבאיים, קצינים ונציגי גופי ביטחון וארגונים בינלאומיים.
התרגיל התנהל בשני שלבים: שלב ראשון שנמשך מ-20 עד 29 באוקטובר וכלל תרגילי משנה, פגישות תיאום והחלפת ידע וניסיון בין הכוחות המשתתפים. לאחר מכן התקיימה מסיבת הסיום עם תרגיל שיא.

בתרגיל השתתפו הכוחות הימיים הלבנוניים, הכוח הימי המשותף של יוניפי"ל, יחידות שונות מהצבא הלבנוני כולל חיל האוויר, הרפואה הצבאית, המשטרה הצבאית, גדוד ההנדסה ויחידת צוללי הים, לצד כוחות מהצבא האמריקאי וכוחות ביטחון הפנים הלבנוניים.

תרחיש מורכב: חטיפת ספינה וחיסול תא טרור
התרגיל כלל פעולה משותפת מורכבת בים, ביבשה ובאוויר. התרחיש כלל יירוט ספינה שהשתלטו עליה "מחבלים", פינוי פצועים במסוקים וטיפול בהם על ידי הצלב האדום הלבנוני. במקביל, תורגל איתור תא "מחבלים" ניהול קרבות עמו וחיסולו, לצד תרגילי ירי ימיים ופעולות חיפוש והצלה.

"תרגיל 'איחוד נחוש 26' אפשר לנו להחליף ידע, לבנות יכולות ולחזק את יכולת הפעולה המשותפת עם שותפינו הלבנונים," אמר קפטן בריאן רייטר, מפקד כוח המשימה 56 של הכוחות הימיים האמריקאים במרכז (NAVCENT), שהוביל את התכנון. "אימון משותף במגוון משימות משפר את העבודה הצוותית ואת יכולות הביטחון הימי המשולבות שלנו."

מטרת התרגיל: הגנה על המים הטריטוריאליים
לפי הצבא הלבנוני, התרגיל נועד לחזק את יכולות הצבא, במיוחד הימיות, להגנת המים הטריטוריאליים של לבנון, לשפר את התיאום בין הצבא למוסדות הביטחון האחרים, ולהעמיק את שיתוף הפעולה עם צבאות ידידותיים.
מדובר בתרגיל דו-שנתי שנערך בפעם האחרונה ביולי 2023, והוא משמש הזדמנות קבועה להעמקת שיתוף הפעולה וההבנה ההדדית בין הכוחות האמריקאים והלבנונים.
האיומים מישראל גוברים
הבוקר התייחס שר הביטחון ישראל כ"ץ להיעדר האכיפה מצד צבא לבנון כלפי חיזבאללה וכתב: "חיזבאללה משחק באש ונשיא לבנון גורר רגליים. התחייבות ממשלת לבנון לפרק את חיזבאללה מנשקו ולסלק אותו מדרום לבנון חייבת לבוא לידי מימוש. אכיפת המקסימום תימשך וגם תעמיק – לא נאפשר איום על תושבי הצפון".
קודם לכן התבטא שליחו המיוחד של טראמפ, תום בארק, מספר פעמים כי אם לבנון לא תתעשת ותתחיל לאכוף את תנאי ההסכם הסבלנות של ישראל תעמוד במבחן שלא יימשך זמן רב.























