ארונו של גולדין מובל בטקס צבאי. קרדיט דובר צה"ל

תגובות נרגשות להשבת גולדין: "עם ישראל מרכין ראש"

במערכת הפוליטית בירכו על השבתו של הדר גולדין לקבר ישראל, ושלחו תנחומים למשפחה. "עם ישראל מרכין ראש ומחבק באהבה את משפחת גולדין ברגע המטלטל הזה"

כתבות נוספות בנושא:

לאחר השלמת הליך הזיהוי על ידי המרכז הלאומי לרפואה משפטית בשיתוף משטרת ישראל והרבנות הצבאית, נציגי צה״ל הודיעו למשפחתו של החטוף סגן הדר גולדין הי"ד כי יקירם הושב לקבורה. גולדין נפל בקרב במבצע ״צוק איתן״, במהלך הפרת הפסקת האש ברפיח ב-1 באוגוסט 2014 ונחטף על ידי ארגון הטרור חמאס. היום הוא הושב לאחר 11 שנים בשבי.

במערכת הפוליטית בירכו על השבתו לקבר ישראל, ושלחו תנחומים למשפחה.

נשיא המדינה יצחק הרצוג מסר: ״לאחר אחת עשרה שנים כואבות וארוכות מדי, סגן הדר גולדין ז״ל, גיבור ישראל, שב היום לאדמת הארץ.

באחת עשרה השנים שחלפו מאז שנפל בקרב ונחטף במבצע צוק איתן, תמונתו של הדר ניצבה על שולחני במגוון התפקידים אותם מילאתי, ודמותו נותרה כל העת חקוקה בליבי. בשנים הללו, בהן כאב, תקווה ותפילה ליוו את משפחת גולדין ואת עם ישראל כולו, מיכל ואני זכינו להכיר מקרוב את שמחה, לאה, איילת, חמי, צור וכל המשפחה האהובה.

עם ישראל מחבק אותם היום באהבה עמוקה ובהערכה אין קץ על מאבקם העיקש והבלתי נלאה להשבתו של הדר, על התקווה שלא דעכה, על הכבוד, על הציונות, ועל האמונה שהיו נר לרגליהם. נזכור וננציח את הדר האהוב. יהי זכרו ברוך.

תודה לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, לצוותו ולמתווכות על תרומתם המשמעותית במהלך שהוביל לסיום הפרק הכואב הזה. נמשיך לפעול בכל דרך להשבתם של ארבעה חטופים חללים שעדיין בידי מרצחים. עד האחרון!״.

שר התקשורת שלמה קרעי מסר: "אחרי למעלה מעשור של כאב, ציפייה ומאבק, עם ישראל כולו מחבק היום את משפחת גולדין היקרה עם השבת בנם הגיבור, סגן הדר גולדין הי"ד, למנוחת עולמים ולקבר ישראל. זהו רגע מכונן ומאחד שמזכיר לכולנו שעם ישראל לא משאיר את בניו מאחור. גם אם הדרך ארוכה, לא נוותר לעולם עד שנשיב בנים לגבולם".

"השבתו ארצה, היא תולדה של מאבק נחוש של משפחתו היקרה, של עמידתו האיתנה של ראש הממשלה בדרישה להשבת כל החטופים, ושל הגבורה העילאית של לוחמינו הגיבורים. זוהי סגירת מעגל עבור האומה כולה וחלק משמעותי מהשיקום הלאומי והניצחון המוחלט. "וְיֵשׁ תִּקְוָה לְאַחֲרִיתֵךְ נְאֻם ה' וְשָׁבוּ בָנִים לִגְבוּלָם".

יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן כתב: "סגן הדר גולדין ז"ל שב הביתה. ‏יום של כאב גדול, אבל גם של סגירת מעגל ארוך שנים עבור משפחתו שלא ויתרה לרגע. ‏עם ישראל כולו מרכין ראש, מחבק את משפחת גולדין, ומבטיח – נעשה הכל כדי שכל בנינו ישובו הביתה. ‏יהי זכרו של הדר ברוך".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "עם ישראל מרכין ראש ומחבק באהבה את משפחת גולדין ברגע המטלטל הזה, עם שובו של סגן הדר הי"ד לקבורה בישראל. הדר הי"ד מסר את נפשו למען עם ישראל, וגילם בחייו ובמותו גבורה עילאית. יהיה זכרו של הדר גולדין הגיבור ברוך, ונצור בליבנו לעד".

שר הביטחון ישראל כ"ץ מסר: "אחרי למעלה מעשור של ציפייה והמתנה, הדר שב למנוחת עולמים בקבר ישראל.

סגן הדר גולדין ז"ל נפל במהלך מבצע "צוק איתן", בזמן שהוביל את פקודיו מסיירת גבעתי בקרב רפיח נגד מרצחי החמאס. לאורך השנים הפך הדר, לצד אורון שאול ז"ל, לסמל של מסירות נפש ומאבק נחוש להשבת חללינו הביתה – הרבה בזכות הוריו היקרים, שמחה ולאה.

שוחחתי ונפגשתי פעמים רבות עם שמחה ולאה מאז החטיפה, במיוחד בשנתיים האחרונות. לצד ילדיהם ובני משפחה נוספים, שמחה ולאה הובילו מאבק צודק ועיקש למען השבת הבנים.

זהו רגע של כאב עמוק אבל גם של נחמה גדולה וסגירת מעגל. למשפחת גולדין יהיה קבר להתאבל ולבכות עליו. אני מחזק את לוחמי צה"ל, את אנשי המודיעין והשב"כ שפעלו ללא לאות למען השבתו של הדר ויתר חטופינו, ומחבק את משפחת גולדין בשעה קשה זאת.

אנחנו מחויבים להשבת כל החטופים החללים – עד האחרון. יהי זכרו של הדר ברוך".

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
לקחי המלחמה: האיחוד האירופי ואוקראינה יקימו מערך ייצור כטב"מים
מסתערבי מג"ב עצרו מבוקש טרור בשכם בפעילות משותפת עם השב"כ
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן מגבירה את הדיכוי: זינוק חד בהוצאות להורג של אסירים פוליטיים
מהלומה בים השחור: ספינת ביטחון רוסית הושמדה ליד מעונו של פוטין
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"חיפש עבודה": נתפס כבאי שהודה בהצתת היער המלכותי בצרפת
המסך נחסם בחצות: בריטניה בצעד להגבלת הרשתות החברתיות לבני נוער
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
על רקע המחלוקת עם סמוטריץ': אופיר סופר הודיע על פרישה מהפוליטיקה
פינויי חירום ו-128 שריפות: קנדה נאבקת בגל אש חסר תקדים

הכתבות המעניינות ביותר

סוף לבירוקרטיה: משרד התחבורה מאפשר לעובדים זרים לשלם אגרות באופן מקוון
''הכלכלה היא החוסן הלאומי'': נשיא המדינה סייר במפעלי תעשייה בצפון
אנגליה: טייס השתעמם בטיסת ניסוי וכתב בשמיים שהוא משועמם
מענה למצוקת כוח האדם: נאנובל הישראלית המציאה קוטף רובוט אוטונומי
פרס מאמריקה: איחוד האמירויות תקבל גישה חופשית לשבבי AI
ח"כ מאיר פרוש נגד בג''ץ: שוטר או חייל שיעצרו בן ישיבה יעברו על החוק
חוסל מחבל שלקח חלק בחטיפת אל"ם אסף חממי, סמ"ר תומר אחימס, וסמל קיריל ברודסקי ז"ל
שוב מעצר בן ישיבה: עשרה ימי מאסר נגזרו על בן ישיבה שנעצר אתמול
טרגדיה בירושלים: ילדה בת 3 נפטרה לאחר פגיעת רכב בירושלים
וואטסאפ

חדש באתר

Elbit Systems Hermes-450 unmanned aircraft takeoff
לקחי המלחמה: האיחוד האירופי ואוקראינה יקימו מערך ייצור כטב"מים
.
סוף לבירוקרטיה: משרד התחבורה מאפשר לעובדים זרים לשלם אגרות באופן מקוון
IMG-20260715-WA0823
''הכלכלה היא החוסן הלאומי'': נשיא המדינה סייר במפעלי תעשייה בצפון
צילום מסך 2026-07-15 165843_800x450
מסתערבי מג"ב עצרו מבוקש טרור בשכם בפעילות משותפת עם השב"כ

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture