הוועדה המוניטרית של בנק ישראל הודיעה היום על הפחתת הריבית ברבע אחוז לרמה של 4.25%. ההחלטה התקבלה בעקבות המשך התמתנות האינפלציה והתאוששות חלקית של הכלכלה ברבעון השלישי. ההחלטה למעשה קובעת כי הריבית במשק תעמוד על 4.25%, וריבית הפריים על 5.75%.
.מחישובים שנעשו על ידי התאחדות יועצי המשכנתאות, עולה כי השינוי בריבית יפחית את ההחזרים השנתיים לנוטלי משכנתאות בין כ-720 שקל לכ-2,300 שקל בשנה
לפי נתוני בנק ישראל, האינפלציה השנתית בשני המדדים האחרונים עומדת על 2.5% – בתוך היעד. התחזיות מצביעות על עלייה קלה לקראת סוף השנה, ולאחריה חזרה לרמה יציבה סביב מרכז היעד.
במקביל, הפעילות הכלכלית התאוששה בחדות: התוצר צמח ברבעון השלישי בקצב שנתי של 12.4%, אך עדיין נמוך מהמגמה ארוכת הטווח. שוק העבודה נותר הדוק, עם יחס גבוה בין משרות פנויות למובטלים, והמשך עליות שכר.
בשוק הדיור נמשכת מגמת הירידה: מחירי הדירות ירדו באוקטובר זה החודש השביעי ברציפות, ומספר העסקאות נותר נמוך.
השווקים הפיננסיים הציגו ביצועים חיוביים. מדדי המניות המקומיים עלו בחדות ביחס לעולם, מרווחי ה-CDS ירדו אך נותרו מעט מעל רמתם ערב המלחמה, וגם מרווחי האג"ח הממשלתיות המשיכו לרדת. במקביל, השקל יוסף מאז החלטת הריבית האחרונה: 1.3% מול הדולר, 2.9% מול האירו ו־2.2% במדד השער האפקטיבי.
בבנק ישראל הדגישו כי המדיניות המוניטרית תמשיך להתמקד ביציבות מחירים, תמיכה בפעילות המשק ויציבות השווקים. תוואי הריבית העתידי ייקבע בהתאם להתפתחות האינפלציה, מצב הכלכלה, היערכות הפיסקלית והסיכונים הגיאו־פוליטיים.




















