שני אחיו של המחבל מהפיגוע בעמקים נעצרו הלילה בפעילות משותפת של יחידת הימ"מ של משטרת ישראל ושב"כ והועברו לחקירה שמנוהלת על ידי היחידה המרכזית של מחוז צפון ושב"כ.
בתום פעולות חקירה מהירות עלה החשד כי המחבל שהה בתוך תחומי מדינת ישראל יחד עם שני אחיו בני 30 ו-33 אשר שהו בימים האחרונים באזור הגליל.
הלילה, לאחר שעלתה אינדיקציה למקום הימצאם של שני האחים שפעלו להסתיר את מיקומם, פשטו לוחמי הימ"מ יחד עם כוחות שב"כ, בסיוע כוחות רבים מהמחוז הצפוני, לוחמי מג"ב ולוחמי המשמר הלאומי במג״ב על מבנה חקלאי סמוך לישוב עראבה וביצעו את מעצרם.
מעצרים אלה מתווספים למעצרו של מעסיק המחבל, שבוצע אתמול זמן קצר לאחר הפיגוע. רכבו של המעסיק שימש את המחבל במסע ההרג הרצחני . הערב צפויה המשטרה לבקש את הארכת מעצרם בבית משפט השלום בנצרת.
צעירה בת 18 וגבר כבן 68 נרצחו אתמול (שישי) בפיגוע משולב של דריסה ודקירה בשלוש זירות בצפון הארץ. אביב מאור, בת 18, נרצחה בכביש 71 סמוך לקיבוץ עין חרוד שבעמק המעיינות, לאחר שנפגעה מרכב ונדקרה. זמן קצר קודם לכן נדרס למוות גבר בן 68 בעיר בית שאן. נער בן 16 נפצע קל באירוע נוסף בעיר.
המחבל, אחמד אבו אלרוב (34), תושב קבאטיה ושוהה בלתי חוקי בישראל, המשיך לאחר הפיגועים בנסיעה לכיוון תל יוסף ונוטרל לבסוף סמוך ל־עפולה. מצבו מוגדר בינוני והוא פונה לקבלת טיפול רפואי. כוחות הביטחון תישאלו אותו בזירה.
על פי תחקיר ראשוני, המחבל חדר לישראל לפני מספר ימים. הוא ביצע את הפיגועים באמצעות רכב שעל פי החשד שייך למעסיקו בישראל. לאחר אירוע הדריסה בבית שאן והפיגוע בכביש 71 ליד עין חרוד, המשיך בנסיעה צפונה עד שנוטרל באזור עפולה.
בעקבות האירועים דווח על עומסי תנועה כבדים בכבישים המרכזיים באזור, ובהם צירים בין־עירוניים בעמק המעיינות.
ב־מד"א נמסר כי הדיווח הראשון התקבל בשעה 12:31. חובשים ופרמדיקים העניקו טיפול רפואי לנפגעים בזירות השונות, אך נאלצו לקבוע את מותם של הצעירה והגבר.
מנכ״ל מד״א, אלי בין, מסר כי בתחילה התקבל דיווח על תאונת דרכים, ורק בהמשך התברר הקשר בין האירועים. לאחר הדיווח על הירי בעפולה גברה ההערכה כי מדובר בפיגוע מתמשך.
ב־משטרת ישראל וב־צה"ל פועלים כעת להשלמת החקירה, בשיתוף שב"כ. כוחות הביטחון מתגברים את מרחב התפר ונערכים לפעילות בקבאטיה שבחטיבת מנשה, ממנה יצא המחבל.
מפכ״ל המשטרה, דני לוי, אמר בזירה כי מדובר ב״אירוע קשה מאוד״ והוסיף כי נבדק האם שהיית המחבל בישראל הייתה באישור. סגן מפקד מחוז הצפון, קובי קרני, ציין כי מהחקירה הראשונית עולה שהמחבל פעל לבדו, וכי כעת מנותח מסלול תנועתו.
עד ראייה לנטרול בעפולה סיפר כי הבחין ברכב שמאיץ לעבר אזרחים סמוך לרמזור, וכי המחבל יצא מהרכב ויידה אבן לעבר עובר אורח לפני שנוטרל על ידי איש ביטחון במקום.
החקירה נמשכת, ובמערכת הביטחון מדגישים כי הערנות נותרת גבוהה בכל המרחב.





















נעצרו..קדימה לבית מלון.