יו”ר מפלגת הדמוקרטים, יאיר גולן, הצהיר היום (רביעי) בריאיון לפודקאסט “120 ואחת” של ynet, כי אם יגיע לשלטון – בכוונתו לפעול לסגירת ערוץ 14. לדבריו, מדובר ב”ערוץ תעמולה” שלדעתו אין לו זכות קיום במרחב הציבורי.
“כשאנחנו נעלה לשלטון – נסגור את הערוץ הזה”, אמר גולן באופן חד-משמעי. כאשר הוצג בפניו הקושי הדמוקרטי שבסגירת כלי תקשורת במדינה מערבית, ובפרט כזה בעל קהל צופים רחב, בחר גולן להצדיק את המהלך בטענה כי הוא נובע מהצורך להגן על הדמוקרטיה. “יש דבר כזה שנקרא דמוקרטיה מתגוננת”, טען, והוסיף כי מדינה אינה יכולה, לשיטתו, לממן גוף תקשורתי שלדבריו “פועל נגדה”.
ההתבטאות החריפה מצטרפת לשורה של אמירות דומות שנשמעו לאחרונה בסביבתו הפוליטית. בשבוע שעבר קיימו פעילי מחאה המזוהים עם המפלגה, בהם תומר אביטל ונאור נרקיס – המועמדים לרשימתה – כנס שבו הוצגה תוכנית מפורשת לפגיעה בערוץ 14. בכנס נאמר כי היעד בקדנציה הבאה הוא “לרסק את הערוץ”, בין היתר באמצעות הטלת קנסות כבדים ויומיומיים, שיביאו אותו לקריסה כלכלית מהירה, לכאורה תחת מעטפת של “אכיפה חוקית”.
אביטל אף הסביר כי השיטה תהיה ענישה מתמשכת על מה שכינה “פייק והסתה”, עד כדי הפיכת הערוץ לבלתי-כדאי כלכלית. הדברים עוררו ביקורת חריפה בקרב גורמים בימין, הרואים בכך ניסיון בוטה לסתימת פיות ולחיסול תקשורת ביקורתית.
הדברים אינם מנותקים מהתבטאויות קודמות של גולן עצמו. בספטמבר האחרון, בכנס של עיתון “הארץ” בטורונטו, הצהיר כי בכוונתו להטיל פיקוח על השיח ברשתות החברתיות, כחלק ממהלך רחב להגבלת תעמולה פוליטית. “הדבר הבא שנעשה הוא להציב מגבלות על הרשתות החברתיות”, אמר אז, “כדי שלא ניתן יהיה לבצע בהן תעמולה ברוטאלית”.
בעיני מבקריו, רצף ההתבטאויות מצייר קו ברור: שימוש בשפה דמוקרטית כדי להצדיק צעדים כוחניים נגד חופש הביטוי והתקשורת – בעיקר כאשר אלה אינם מתיישרים עם הקו האידאולוגי של השמאל.





















חחח
אם הוא יעלה לשלטון כל המדינה תתפרק וישלטו פה הערבים
סגירת ערוץ 14 היא הנזק הקטן שיקרה כאן
גם לגולן יש חלומות ורודים…😏