עלי לריג'אני, מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי באיראן, הצהיר הבוקר (ראשון) כי יש להפריד בין מחאות לגיטימיות לבין מעשי אלימות והתפרעויות שאירעו בשבועות האחרונים.
לדברי לריג'אני, "ראשית, יש מחאות עממיות הנובעות מבעיות כלכליות שנוצרו במדינה. נושא זה, כפי שהמנהיג העליון של המהפכה הדגיש, הוא לחלוטין מובן ומוצדק. המאמץ ליצור יציבות כלכלית, במיוחד בתחום המטבע, הוא דרישה צודקת מצד בעלי עסקים והציבור".
עם זאת, הוא הוסיף כי "לצד המחאות המוצדקות הללו, נכנס לזירה זרם הרסני ומאורגן שאין לו כל קשר לדרישות הכלכליות של העם. זרם זה ניצל לרעה את רקע המחאות ונקט בהתנהגות אלימה וזוועתית ביותר, כולל רצח אנשים, שריפת אנשים ומעשי אלימות שדומים מאוד לשיטות של ארגוני טרור כמו דאעש".
על פי דבריו, "על פי הדיווחים שהוגשו, מספר ניכר של אנשי משטרה נפצעו ולמרבה הצער גם מספר מהם נהרגו. כמו כן, מספר אזרחים רגילים נהרגו או נפצעו".
לריג'אני קרא לרשות המשפטית באיראן לפעול בנחישות נגד גורמי חוסר הביטחון.
דובר משטרת איראן אמר הבוקר כי "המשטר הציוני, לאחר שנכשל בהשמדת האחדות של העם במלחמת 12 הימים, תכנן מחדש יצירת פילוג בחברה באמצעות יצירת מהומות, קריאה נרחבת ושימוש בטרוריסטים חמושים.
לדבריו, "אי שיתוף הפעולה של העם עם הטרוריסטים החמושים הביא לכישלון מהיר של תוכנית המשטר הציוני. שיחות רבות של העם בימים האחרונים עם המשטרה ודיווחים מעידים על שיתוף פעולה בין העם למשטרה.
עוד אמר: "התמונות שפורסמו מפעולות הטרוריסטים החמושים בערב חמישי חושפות היבטים נוספים של הפשעים של הטרוריסטים הללו. תמונות אלו מראות את הטרוריסטים החמושים היורים באנשים ובכוחות הביטחון באופן עיוור כדי ליצור פחד ולהרוג. עובדה זו מוכיחה שהטרוריסטים נתמכים מחוץ לאיראן והוכשרו לפעולותיהם"





















ישמעו אוזניך מה פיך מדבר יזבל איראני אתה תמות מהר מאד..כולכם טרור אחד גדול ואתה תיפלו כמו גרעינים..זבל מסריח