פלאש 90

הנציגות החרדית מביעה התנגדות גורפת לניסיון הבנקים לנתק מאות אלפי חרדים מהדיוור הישיר

הפיקוח על הבנקים מבקש לאשר מהלך שיעביר את הדיוור מהבנקים לאמצעים דיגיטליים בלבד ויפקיר מאות אלפי בתי אב ללא גישה למידע בסיסי | הציבור החרדי, הקשישים והעולים החדשים בדרך לשלם ביוקר על 'התייעלות' הבנקים. הנציגות החרדית צפויה להביע את זעקת הצרכנים החרדים ואוכלוסיות נוספות בדיון שיתקיים בוועדת הכלכלה. יוזם הדיון בכנסת ח"כ הרב אורי מקלב: "החלטה שערורייתית שתעלים מידע קריטי ממאות אלפי משפחות"

כתבות נוספות בנושא:

מלכודת של ריביות וקנסות בחסות ה'קדמה': הבנקים מתכננים 'להעלים' את דפי החשבון מתיבות הדואר בניסיון להפוך את המידע לדיגיטלי בלבד כברירת מחדל כמעט בלעדית. כרבע מיליון (לפחות) מבני הציבור החרדי, לצד אוכלוסיות רבות נוספות שאין להם נגישות קבועה לדוא"ל, עלולים להיפגע ולגלות כי פעולות פיננסיות שונות בוצעו בחשבון העו"ש שלהם ולספוג עיקולים רק כשיהיה מאוחר מדי. כך, תוך ניצול ציני של הפער הדיגיטלי, ואולי מתוך רצון של הבנקים לחסוך בעלויות הדיוור, הציבור החרדי ישלם את המחיר.
המהלך שבימים אלה מתגלגל לפתחו של המפקח על הבנקים דניאל חחיאשווילי שאמור להכריע בנושא, עלול להוביל לניתוק הקשר הרציף בין הלקוח לחשבון הבנק שלו ומעורר זעם בקרב הציבור החרדי, ובאוכלוסיות נוספות.
"לא ייתכן שמתחת לרדאר הציבורי ובחסות הניסיונות להתייעלות טכנולוגית, מתגבשת בימים אלו יוזמה דרמטית בפיקוח על הבנקים שמאיימת לנתק מאות אלפי בתי אב מהמידע הכלכלי הבסיסי ביותר שלהם", מבהיר יוזם הדיון ח"כ הרב אורי מקלב. את משמעות המהלך
ואכן, על פי התוכנית המסתמנת, הפיקוח על הבנקים שוקל לשנות את "ברירת המחדל" של משלוח הודעות ודפי חשבון, כך שאלו יישלחו באופן דיגיטלי בלבד. המשמעות המיידית היא שכל לקוח שלא יצהיר באופן אקטיבי וברור על רצונו להמשיך ולקבל מכתב פיזי לביתו, ימצא את עצמו בערפל מוחלט מול המערכת הבנקאית.
עבור המגזר החרדי, שבו לפחות כרבע מיליון אזרחים נמנעים מחיבור לרשת (ובנוסף עוד רבים שהדוא"ל אינו נגיש להם אלא באורח נדיר ובעת צורך חריג בלבד), מדובר במלכודת כלכלית של ממש. המכתב המגיע בתיבת הדואר מהווה עבור משפחות רבות את הצינור היחיד והקריטי לקבלת מידע על חריגות, עיקולים, שינויי ריבית דרמטיים והתראות לפני נקיטת הליכים. הפיכת הערוץ הדיגיטלי לברירת המחדל תגרום לכך שהודעות חשובות יישלחו לתיבות דואר אלקטרוני שאינן נבדקות באופן שוטף או חמור מכך – לאנשים שאין ברשותם תיבה ייעודית שכזו כלל, מה שיוביל לצבירת קנסות, ריביות פיגורים ונזקים כספיים כבדים למשפחות ברוכות ילדים שמתנהלות בתקציב מדויק.
הרצון להוביל חיסכון בדמי הדיוור בחסות ה'קדמה' ל'עולם ללא נייר', יגרום נזק רב לאוכלוסיות שלמות – ובראשן הציבור החרדי – לצד קשישים ועולים חדשים – שעבורם הנייר הוא הדרך היחידה לקבל מידע מבוסס מהגופים הפיננסיים. "הטלת האחריות על הצרכן שלא חשוף לטכנולוגיה ע"פ השקפתו וכן צרכנים שאינם בעלי אוריינטציה דיגיטלית קרי: קשישים וכדומה "לרדוף" אחרי הבנק כדי לקבל מכתב פיזי, היא צעד של התנשאות דורסנית שמתעלמת מאורח החיים של מגזר שלם ומזכותו הבסיסית לשקיפות ונגישות", אומר ח"כ הרב יונתן משריקי.
בדיון שצפוי להתקיים בוועדת הכלכלה בנושא, בו ישתתף גם המפקח על הבנקים, דניאל חחיאשוילי, ישמיעו כלל נציגי הציבור החרדי את זעקתן של מאות אלפי בתי אב שעבורן ברירת המחדל לדיוור דיגיטלי תהיה שערורייתית.
בדיון בוועדת הכלכלה יובהר למפקח על הבנקים כי הניסיון לבצע מחטף בשיטת הדיוור אינו מקובל על הציבור החרדי, והנציגים החרדים צפויים לדרוש כי ברירת המחדל תישאר משלוח פיזי בדיוור ישיר לכלל הלקוחות, וכי כל מעבר לדיגיטל יתבצע אך ורק לאחר הסכמה מפורשת ואקטיבית של הלקוח, ולא על ידי שתיקה שמתפרשת כהסכמה כפויה.
ח"כ הרב אורי מקלב הוסיף, כי "אנחנו עומדים בפרץ נגד כפייה דיגיטלית שמתעלמת מהשטח. לא ייתכן שמוסד בנקאי יחליט עבור לקוח שומר מצוות, עולה חדש, קשיש או כל מי שאין לו נגישות לרשת – כי המידע שלו יופקר בחלל הדיגיטלי. הניסיון לשנות את המצב הקיים, יפגע בכרבע מיליון לקוחות מהמגזר החרדי ששומרים על עקרונותיהם, ובעוד מאות אלפי בתי אב ממגזרים נוספים. זו שערורייה, ולא נאפשר להפוך את הדיגיטציה לכלי שמפלה ומעניש אותנו".
ח"כ הרב יונתן משריקי שהצטרף לבקשה לקיום הדיון ציין כי "המהלך המתוכנן הוא בלתי מתקבל על הדעת. לא ייתכן שבנקים שמרוויחים על גב הלקוחות יבקשו לחסוך כמה שקלים על הדפסת מידע ודיוורו ללקוח, כשהמחיר של המהלך עלול להוביל לנזק כלכלי למאות אלפי משפחות, עולים וקשישים. נדרוש מהמפקח על הבנקים לעצור את המחטף הזה באופן מיידי. הדיוור הפיזי חייב להישאר ברירת המחדל לכל מי שחפץ בכך. לא נסכים ש'קדמה' טכנולוגית תהפוך לכלי שמדיר אוכלוסיות שלמות מזכויותיהן".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

רבע מיליון חרדים ללא מייל @ מוזרר מאוד

ללא גישה יומיומית למייל, וחוצמזה בלי קשר זכותם לקבל את המידע באיזה דרך שהם רוצים

כתבות חדשות באתר

היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בחסדי שמיים סוכל פיגוע בירושלים: שני חשודים נעצרו במחנה שועפאט
דיווח: החות'ים החלו לאכוף את המצור הימי על סעודיה; 6 ספינות שינו מסלול
השקדן נפטר אחרי סבל עצום: "אפילו ל'ערבים' לא קיבלו אותו בגלל המחלה, מי יחתן את היתומים?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווחים באיראן: מערכות ההגנה האווירית הופעלו בטהרן ובערים נוספות
המדינה העשירית עם נציגות דיפלומטית בבירה: נאורו תפתח שגרירות בירושלים
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ אישר הסכם גרעין אזרחי לסעודיה; ארה"ב תקים מתקן העשרה בממלכה
הלילה ה-11 ברציפות: צבא ארה"ב תקף תשתיות צבאיות באיראן באזור מצר הורמוז
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גיבוי בריטי למערכה: רה"מ הנכנס מאשר לארה"ב להשתמש בבסיסי הממלכה לתקיפות באיראן
טראמפ במחווה מפתיעה לביירות: מורה לאפשר טיסות ישירות מארה"ב ללבנון

הכתבות המעניינות ביותר

שַׁעֲרֵי דְמָעוֹת לֹא נִנְעֲלוּ: תפילות המוניות ייערכו בבתי הכנסיות במוצאי צום תשעה באב
חמורו של משיח? תושב העיר החרדית עוכב לחקירה בעקבות מטען חריג
פועל נהרג לאחר שנפל מגובה של כ-10 מטרים באתר בנייה בירושלים
לקראת תשעה באב: ההלכות והמנהגים לשנה שבה י' באב חל בערב שבת
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ד׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ד׳ • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ח' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ח' באב ה'תשפ"ו
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום
426 שנים לפטירת הרה"ק רבי שמשון מאוסטרופוליא הי"ד זצוק"ל
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-22 103221
בחסדי שמיים סוכל פיגוע בירושלים: שני חשודים נעצרו במחנה שועפאט
מנהיג הדור בכינוס רבני הקהילות ע''י איחוד בני הישיבות (2)
שַׁעֲרֵי דְמָעוֹת לֹא נִנְעֲלוּ: תפילות המוניות ייערכו בבתי הכנסיות במוצאי צום תשעה באב
MixCollage-22-Jul-2026-09-57-AM-8951 (1)
חמורו של משיח? תושב העיר החרדית עוכב לחקירה בעקבות מטען חריג
WhatsApp Image 2026-07-22 at 09.37
דיווח: החות'ים החלו לאכוף את המצור הימי על סעודיה; 6 ספינות שינו מסלול

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום
דינר בוני המבצר לטובת ועד אסירי ציון צילום שמואל דריי (36)
דינר 'בוני המבצר' לטובת 'ועד אסירי ציון' העוסק בשחרור אסירי כלל מערכות הקודש
1000 חונכים התכנסו ליום העצמה וגיבוש בירושלים צילום יעקב כהן (1)
1000 חונכים התכנסו ליום העצמה וגיבוש בירושלים • גלריה
ביקור רה'' חכם משה צדקה בביהמ''ד חניכי הישיבות אשדוד צילום ש.פ
מרן ראש הישיבה הגר"מ צדקה הגיע במפתיע לבית המדרש 'חניכי הישיבות' באשדוד

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ח' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ח' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture