השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, קיים הערכת מצב עם גורמי המשטרה והכבאות בעקבות האסון הקשה בירושלים. במהלך הדיון הציגו גורמי החירום והאכיפה את פעולות החקירה והטיפול בזירה, במטרה לברר את נסיבות האירוע ולגבש תמונת מצב מלאה.
בן גביר ציין כי התרשם מהפעילות המקצועית ומהנחישות להגיע לחקר האמת, והדגיש כי במקביל נדרשת רגישות מרבית כלפי המשפחות שנפגעו באירוע. לדבריו, מדובר במשפחות שחוו טרגדיה קשה, ויש לעשות כל שניתן כדי להקל עליהן בשעה מורכבת זו, לרבות מאמצים לאפשר את קבורת יקיריהן עוד באותו היום.
קרדיט: דוברות
עוד אמר השר כי בני המשפחות עצמם מבקשים שלא לוותר על בירור יסודי של נסיבות האסון, ותומכים בביצוע כל הפעולות הנדרשות לצורך חקירה מלאה וממצה. לדבריו, השילוב בין מיצוי הדין והגעה לאמת לבין התנהלות אנושית ורגישה כלפי המשפחות הוא הכרחי בשלב זה.




















