הנשיא דונלד טראמפ הודיע אתמול (חמישי) כי ארצות הברית שולחת "ארמדה" לעבר איראן, אך הביע תקווה שלא יצטרך להשתמש בה. טראמפ חידש את אזהרותיו לטהרן נגד הרג מפגינים או חידוש תוכנית הגרעין.
גורמים אמריקניים מסרו לסוכנות הידיעות רויטרס, כי נושאת המטוסים USS אברהם לינקולן ומספר משחתות טילים מונחות יגיעו למזרח התיכון בימים הקרובים. גורם אחד הוסיף כי נבחנת פריסת מערכות הגנה אווירית נוספות באזור, שעשויות להיות קריטיות להגנה מפני תקיפה איראנית אפשרית על בסיסים אמריקניים באזור.

הצבת הכוח האדירה של ארה"ב באזור, נועדה להרחיב את האפשרויות העומדות בפני טראמפ – הן כדי להגן טוב יותר על כוחות ארה"ב ברחבי האזור בזמן מתיחות, והן כדי לנקוט פעולה צבאית נוספת כנגד איראן.
"יש לנו הרבה ספינות שהולכות בכיוון ההוא, למקרה… הייתי מעדיף שלא יקרה כלום, אבל אנחנו עוקבים אחריהם מקרוב מאוד", אמר טראמפ לכתבים על סיפון המטוס הנשיאותי בדרכו חזרה לארצות הברית לאחר שנאם בפני מנהיגי העולם בדאבוס, שווייץ.

הספינות החלו לנוע מאזור אסיה-פסיפיק בשבוע שעבר, כאשר המתיחות בין איראן לארצות הברית עלתה שלב בעקבות דיכוי חמור של הפגנות ברחבי איראן בחודשים האחרונים. טראמפ איים שוב ושוב להתערב נגד איראן בשל ההרג האחרון של מפגינים שם.
הנשיא טראמפ חזר אתמול על טענתו כי איראן ביטלה כמעט 840 הוצאות להורג לאחר איומיו. "אמרתי: 'אם תתלו את האנשים האלה, תותקפו חזק יותר ממה שאי פעם הותקפתם. זה יגרום למה שעשינו לתוכנית הגרעין האיראנית שלכם להיראות כמו בוטנים'", אמר טראמפ. "שעה לפני שהדבר הנורא הזה היה אמור להתרחש, הם ביטלו את זה", הוסיף.

על פי דיווחים, הפריסה האמריקנית במזרח התיכון תגיע בסוף השבוע הנוכחי לשיא מאז מבצע "עם כלביא" בחודש סיוון. נושאת המטוסים אברהם לינקולן נמצאת כעת באוקיינוס ההודי ותגיע בשעות הקרובות לתחום אחריותו של CENTCOM – פיקוד המרכז האמריקני. כמו כן, שלוש טייסות F-15 פרוסות במרחב, ומערכות הגנה אווירית מסוג פטריוט ו-THAAD נפרסו באזור.
























אירן יכריחו את המערב לתקוף ותהיה מלחמה מלך פרסי מתגרה במלך ערבי מ ערבי