יונתן אוריך, מיועציו הבכירים של ראש הממשלה בנימין נתניהו, הגיב היום (ראשון) להחלטת בית המשפט המחוזי שקיבל את ערר המשטרה והאריך את התנאים המגבילים שהוטלו עליו בפרשת הבילד. במסגרת ההחלטה נאסר עליו לעסוק בלשכת ראש הממשלה ונקבעו מגבלות נוספות, בהן איסור יצירת קשר עם מעורבים בפרשה והגבלות תנועה, לתקופה שנקבעה בהחלטת בית המשפט.
בהודעה שפרסם, אמר אוריך כי הוא מכבד את החלטת בית המשפט, אך הביע תמיהה על עצם ההרחקה. לדבריו, הוא מתקשה להבין “את המוטיבציה להרחיק אותי בכל דרך מראש הממשלה”, ורמז כי ההליכים בעניינו נועדו, לשיטתו, לפגוע בסביבתו הקרובה של נתניהו.
לצד הביקורת, הדגיש אוריך כי ההחלטה המשפטית לא תשנה את מעורבותו בזירה הפוליטית לקראת מערכת הבחירות הקרובה. “אני אעשה ככל יכולתי כדי להבטיח את ניצחון הימין בבחירות הקרובות”, הצהיר, והוסיף את המשפט שעורר תהודה: “גם אם סגרו לנו את הדלת – ניכנס מהחלון”.
בסיום דבריו התייחס אוריך לאתגרים העומדים בפני המדינה, מבית ומחוץ, וציין כי יפעל בתיאום עם גורמים נוספים במחנה הימין כדי להביא לתוצאה הרצויה בקלפי. “אלו בחירות גורליות”, אמר, “ואנחנו ננצח – ננצח ניצחון מוחלט”.




















