מצב חירום הוכרז ב־18 מדינות ברחבי ארצות הברית בעקבות סופה חורפית חריגה בעוצמתה, המשתוללת מאז סוף השבוע ומשפיעה על שטח נרחב – מטקסס וניו מקסיקו בדרום ועד מדינות ניו אינגלנד בצפון־מזרח. הסופה, שהחלה ביום שישי האחרון, מלווה בשלגים כבדים, קרח מסוכן וקור קיצוני, ומעמידה במבחן את מערכות התחבורה והחשמל ברחבי המדינה.
אזהרות מזג אוויר פורסמו גם באזורים שאינם מורגלים בשלג משמעותי, ובהם חלקים מטקסס וניו מקסיקו, ואף בעיר ניו יורק. החשש המרכזי של הרשויות הוא מהצטברות קרח על כבישים ורחובות, שעלולה לשתק את התנועה ולגרום לתאונות קשות, לצד קריסת עצים ועמודי חשמל תחת משקל הקרח.
נזקי הסופה כבר מורגשים בשטח: יותר מ־4,000 טיסות בוטלו ביממה אחת, ובהמשך דווח על ביטול של למעלה מ־13 אלף טיסות נוספות. במקביל, למעלה מ־230 אלף בתי אב נותרו ללא אספקת חשמל, בעיקר במדינות הדרום והמזרח, והרשויות מזהירות כי הפסקות החשמל עלולות להימשך ימים, ככל שהקור יחריף והקרח יכביד על התשתיות.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הגדיר את הסופה כ“היסטורית” ואישר מתן סיוע פדרלי למספר מדינות שנפגעו במיוחד, בהן קרוליינה הדרומית, קרוליינה הצפונית, וירג’יניה, טנסי, ג’ורג’יה, קנטקי, לואיזיאנה, מיסיסיפי, אינדיאנה ווירג’יניה המערבית. “נמשיך לעקוב ולהישאר בקשר עם כל המדינות שבנתיב הסופה. שמרו על עצמכם והתחממו”, כתב טראמפ בפוסט שפרסם ברשת החברתית שלו.
ברחבי ארה״ב נרשמת היערכות אזרחית נרחבת: אזרחים רבים נהרו לסופרמרקטים ורוקנו מדפים ממוצרי יסוד, מחשש להסתגרות ממושכת בבתים עקב חסימות כבישים, הקפאת צינורות מים ופגיעה באספקת החשמל. במקביל, הרשויות קוראות לציבור להימנע מנסיעות שאינן חיוניות ולהישמע להנחיות החירום.
לפי התחזיות, הטמפרטורות ברוב חלקי המדינה צפויות להמשיך ולרדת אל מתחת לאפס בימים הקרובים, מה שעלול להחמיר את הצטברות הקרח והשלג ולהעמיק את הפגיעה בתשתיות. גורמי החירום מזהירים כי הימים הקרובים יהיו קריטיים בהתמודדות עם אחת מסופות החורף החריגות שידעה ארצות הברית בשנים האחרונות.




















