המפלגות החרדיות חידשו הלילה (בין רביעי לחמישי) את האיומים על אישור התקציב לשנת 2026, כאשר סירבו להצביע במליאה על פיצול חוק ההסדרים בשל חוסר התקדמות בחוק הגיוס. בעקבות האיום, הוחלט לדחות את ההצבעה ליום שני הקרוב.
לפי הדיווחים, משא ומתן מתקיים כעת בין הממשלה למפלגות החרדיות סביב קידום חוק הגיוס. הקואליציה צפויה לנסות להתקדם בנושא עד ליום שני, מועד ההצבעה החדש על פיצול החוק.
החרדים הבהירו כי אינם מוכנים לאשר כעת את פיצול חוק ההסדרים כל עוד לא תוצג התקדמות ממשית בקידום חוק הגיוס. המתיחות בנושא מעכבת את מהלך התקציב ומציבה אתגר נוסף בפני הקואליציה.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד מיהר לגזור קרדיט על דחיית ההצבעה והצהיר בפוסט לילי ברשתות החברתיות: "במשך כל היום וכל הלילה חברי הכנסת של יש עתיד נלחמו בועדות הכנסת על מנת לעכב את ההצבעה על הפיצולים מחוק ההסדרים. לפני מספר דקות, לאחר שבקואליציה הבינו שאנחנו מתכוונים להחזיק את המליאה פתוחה כל הלילה הם הסירו את ההצבעה מסדר היום. לא נפסיק להיאבק נגד התקציב המושחת הזה ולמען הציבור העובד והמשרת".
לפיד ייחס את הדחייה למאבק חברי הכנסת מסיעתו בוועדות, אך בפועל הדחייה נבעה מסירוב המפלגות החרדיות בקואליציה להצביע בשלב זה.





















