צילום: משרד החוץ של עומאן. יצירה: gemini

הסתיימו שיחות המו"מ בעומאן: איראן דורשת ערבויות להסרת סנקציות

שני סבבים של שיחות עקיפות בין איראן לארה"ב התקיימו היום בעומאן עם חילוקי דעות בין המדינות. איראן מגדירה דרישה לאי העשרת אורניום כ"קו אדום" ודורשת ערבויות להסרת הסנקציות. הכוחות המזוינים של איראן הועמדו בכוננות מרבית

כתבות נוספות בנושא:

שני סבבים של שיחות משא ומתן התקיימו הבוקר (שישי) בין איראן לארצות הברית בעומאן. השיחות עסקו בתוכנית הגרעין של טהרן, כאשר חילוקי דעות יסודיים על סדר היום וקווים אדומים מקשים על סיכויי התקדמות – על אף החששות הגוברים ממלחמה אזורית במזרח התיכון.

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו אמר שוושינגטון רוצה שהשיחות יכללו דיון על תוכנית הגרעין, הטילים הבליסטיים, תמיכת איראן בארגוני פרוקסי באזור ו"יחסה לאזרחיה" – איראן מתעקשת שהשיחות יעסקו "רק בנושאים גרעיניים".

סוכנות הידיעות האיראנית הממלכתית "מהר" הדגישה: "נושא שיחות מוסקט ברור וספציפי: רק תיק הגרעין. העלאת נושאים כמו יכולות הגנה או תיקים אזוריים אינה על סדר היום, וכניסה לדרכים אלו ללא ספק תפגע בתהליך הדיפלומטי כולו".

ערוץ אל-מיאדין הלבנוני מדווח: מה שמתרחש כעת בעומאן הוא משא ומתן על עצם תנאי המשא ומתן, ולא על פרטי ההסכם עצמו. יש להמתין לפתיחת השלב השלישי של הסבב הראשון של השיחות הבלתי ישירות. הצד האיראני מדגיש את הצורך ברצינות במו"מ. עוד דווח כי איראן הציבה דרישה מוגדרת – שלפיהן השיחות מוגבלות לסוגיית הגרעין בלבד.

תיעוד מהשיחות בתיווך שר חוץ של עומאן.

play-rounded-fill
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

מפקד סנטקום משתתף בשיחות

קווים אדומים איראניים

סוכנות הידיעות הרשמית של איראן דיווחה כי איראן רואה ב"זכותה החוקית" להעשיר אורניום בשטחה "קו אדום" במשא ומתן. לפי הדיווח, כל הליך טכני אפשרי ניתן לדון בו רק במסגרת הכרה בזכות זו, וכי הצבת תנאים מוקדמים מחוצה לה מהווה עדות לחוסר תום לב.

בנוסף, סוכנות "אירנא" דיווחה כי טהרן דורשת ערבויות קונקרטיות להסרת הסנקציות הכלכליות והפיננסיות באופן מוחלט מעל איראן.

צילום: משרד החוץ של עומאן.

הכוחות המזוינים של איראן הוצבו בכוננות מרבית

עבאס מוסאווי, ראש הפרוטוקול והטקסים בנשיאות איראן ודובר לשעבר של משרד החוץ, הכריז כי הכוחות המזוינים של איראן יוצבו החל מהלילה ברמת הכוננות הגבוהה ביותר. לדבריו, טהרן תשמור על כוחותיה תוך מעקב אחר תנועות שעלולות להשפיע על הביטחון הלאומי בגבולות האוויר, היבשה והים של איראן.

מוסאווי הדגיש כי דיפלומטיה היא "כלי לשרת אינטרסים לאומיים", והוסיף כי איראן "לא תוותר על כלי הכוח האחרים שלה כדי להבטיח את האינטרסים שלה".

צילום: משרד החוץ של עומאן.

משרד החוץ של עומאן אישר כי שר החוץ בדר אל-בוסעידי קיים התייעצויות נפרדות עם המשלחות האיראניות והאמריקאיות. שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י ושליח ארה"ב למזרח התיכון סטיב ויטקוף ניהלו שיחות עקיפות באמצעות המתווך העומאני.

הטלוויזיה האיראנית הבהירה כי בניגוד למה שדיווחו כמה כלי תקשורת, חילופי המסרים בין שתי המשלחות מתקיימים באמצעות המתווך העומאני ולא באמצעות משא ומתן ישיר.

הצעות מדינות האזור

לפי דיווח ה"ניו יורק טיימס", מדינות באזור לחצו להגביל את השיחות לסוגיית הגרעין בלבד, מחשש שהכללת נושאים נוספים תוביל למבוי סתום. חלק משכנותיה של איראן הציעו להגביל את יכולות ההעשרה לרמות נמוכות של לא יותר מ-3 אחוזים, מה שיאפשר לטהרן "להציל את כבודה" מבלי להתקרב לרמת ה-90 אחוזים הדרושה לייצור נשק גרעיני.

דיפלומטים ציינו כי טהרן עשויה להיות מוכנה להשעיה ארוכת טווח של תוכנית הגרעין בתמורה להסרת הסנקציות האמריקאיות. עם זאת, הם הדגישו כי איראן מסרבת לעשות ויתורים בנוגע לתוכנית הטילים הבליסטיים, שהיא רואה כאבן יסוד במערכת ההגנה שלה.

צילום: משרד החוץ של עומאן.

מדינות ציר הרשע מביעות תמיכה באיראן

סין הביעה תמיכה באיראן והתנגדות ל"בריונות חד צדדית". משרד החוץ הסיני הצהיר כי בייג'ינג "תומכת באיראן בשמירה על ריבונותה, ביטחונה, כבודה הלאומי, זכויותיה ואינטרסים לגיטימיים".

גם הקרמלין הביע תמיכה בשיחות, כאשר דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב אמר כי רוסיה מברכת על המשא ומתן וקורא לכל הצדדים לנהוג באיפוק.

שרי החוץ של קטאר וטורקיה הדגישו בשיחת טלפון ביניהם את החשיבות של הגברת המאמצים להפחתת המתיחות באזור.

אזהרות מפני כישלון

שר החוץ האיראני עראקצ'י הזהיר כי איראן "מוכנה להגן על עצמה מפני כל דרישה או הרפתקה מוגזמת" מצד ארצות הברית. לאור הצטרפותו של מפקד פיקוד מרכז של צבא ארה"ב למלחת האמריקאית, מקור דיפלומטי איראני אמר כי נוכחותם של גורמים צבאיים בפיקוד המרכז של ארה"ב עלולה לסכן את השיחות.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

כתבה צמחונית,שבת שלום

שנים האירנים אומרים/צועקים : "מוות לאמריקה ,מוות לישראל" אני שואל : מישהו רוצה את זה-"מוות לאמריקה,מוות לישראל" בכתב עם חתימות של נוטריון ?

כתבות חדשות באתר

מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מתיחות שיא במפרץ: ארה"ב מזהירה את איראן; דיווחים על פיצוצים בשיראז
השפעה אירופאית לא חוקית בשומרון: מתחם פנאי הוקם על אדמות מדינה
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החל פיילוט ביטחוני בדרום לבנון: אחריות צבא לבנון באזורים נבחרים
12 חודשי מאסר בפועל לתושב כפר קאסם בגין עבירות מס
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה"ל: קשר חד משמעי בין "פאץ' משיח" והפרות משמעת להרוגים
השריפה בחוות גלעד: המשטרה הכירה בהצתה כפעולת איבה
כך תרתמו את שוק ההון כדי לחתן את הילדים, בלי לסכן את הכסף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איום אסטרטגי חדש: החות'ים מכריזים על הטלת מצור על ספינות סעודיות
אסון בשחקים: בן 16 מת מאלרגיה קטלנית בטיסה, הציוד הרפואי היה פגום

הכתבות המעניינות ביותר

אסון בשערי חסד: הרס כבד ולכודים תחת הריסות מבנה שקרס בירושלים
מהפכת התחבורה בשרון: קו המטרו יוארך ויתחבר למסילה המזרחית
בני ברק: פצוע אנוש בתאונת עבודה פונה תוך כדי פעולות החייאה
הגר''י זילברשטיין שליט''א בעצרת זיכרון: "אנחנו לא מפחדים – הכוח שלנו הוא בתורה"
רפורמה במשרד הבריאות: הקלות משמעותיות לעסקי המזון בישראל
פקק ה-AI של ישראל: משבר חשמל מאיים על השאיפות להפוך למעצמת בינה מלאכותית
זעקת הקהילה האתיופית: כינוס חירום ברבנות הראשית למאבק בהתפשטות המיסיון
מהפכה בטיפולי השיניים? פיתוח רובוט זעיר עשוי לקצר את הביקור אצל הרופא
בעקבות מזג האוויר הצפוי השבוע: מכבי עם הנחיות למניעת שכחת ילדים ברכב
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-20 at 18.11
אסון בשערי חסד: הרס כבד ולכודים תחת הריסות מבנה שקרס בירושלים
1404121116525012635819814
מתיחות שיא במפרץ: ארה"ב מזהירה את איראן; דיווחים על פיצוצים בשיראז
הורדה (9)
השפעה אירופאית לא חוקית בשומרון: מתחם פנאי הוקם על אדמות מדינה
.
החל פיילוט ביטחוני בדרום לבנון: אחריות צבא לבנון באזורים נבחרים

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הילולת האר'י הק' בצפת צילום יוסי לוי (61)
יוסי לוי תיעד: הילולת האר'י הק' בעיה"ק צפת
תיקון חצות בחוג חתם סופר צילום שוקי לרר (1)
עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה • תיקון חצות היום בחצה"ק חוג חתם סופר
אירוסי נכד רה''י חכם משה צדקה צילום ש.פ
שמחת אירוסי נכד מרן רה"י חכם משה צדקה
גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture