בשבוע שעבר אירחה עיריית בני ברק בלשכת ראש העיר פגישה רבת משתתפים עם משלחת דיפלומטים בכירה מהשגרירות הספרדית בישראל. בראש המפגש עמד ראש העיר הרב חנוך זייברט ולצדו הנהלת העירייה.
אלא שפרסום על כך ששגרירת ספרד בישראל התארחה בעירייה הביאה את חבר המועצה מהאופוזיציה יעקב וידר לפרסם דברי ביקורת קשים נגד הנהלת העירייה ונגד עצם קיום הפגישה. וידר כתב בין היתר: “הם כל כך כושלים שהם אפילו לא יודעים את מי הם מארחים. השגרירה בישראל הוחזרה למדריד בגלל עלילת הדם של ‘רצח העם’ שהממשל האנטישמי בספרד מעליל עלינו”.
בהמשך הוסיף חבר האופוזיציה ותקף בחריפות: “מעניין מי בא ללמוד ממי, השלטון הכושל והמושחת בספרד בא ללמוד את העבודה מהשלטון הרקוב והמסואב בעיריית בני ברק או להפך”. דבריו הובילו לחרושת שמועות שהגיעו לשיאם בתמיהה האם עיריית בני ברק נפלה בפח ואירחה מתחזה…
אלא שמכתב הבהרה רשמי שנשלח לדוברות עיריית בני ברק על-ידי ויקטוריה מרטינוב, יועצת תקשורת בינלאומית העובדת עם שגרירויות זרות בישראל, מציג תמונה שונה לחלוטין
במכתבה מבהירה מרטינוב כי “אנו מכבדים את נכונות האופוזיציה לחפש עילות לביקורת, ורואים במשימה זו חשיבות רבה. עם זאת, מצער מאוד כאשר מרץ הביקורת מושקע בניסיון לייצר סקנדל יש מאין. גרוע מכך, כאשר להט אופוזיציוני כזה עלול לפגוע ביחסים הדיפלומטיים שלנו.”
מרטינוב פותחת את מכתבה בתיאור עובדתי של המהלך: ביום רביעי בבוקר קיבלה עיריית בני ברק משלחת גדולה של דיפלומטים ספרדים המשרתים בישראל. בראש המשלחת, שמנתה שמונה אנשים, עמדה פרנסיסקה פדרוס, ראש הנציגות והנציגה הבכירה ביותר של ספרד בישראל כיום המשמשת כמ"מ השגרירה.
במכתבה מספרת מרטינוב כי ראש העיר זייברט הדגיש את החשיבות שהוא מייחס לפיתוח קשרים בינלאומיים ולהצגת המציאות הישראלית האותנטית בפני אורחים רשמיים מחו״ל, מתוך תפיסה כי בני ברק, עם מוסדות החסד והסיוע הפועלים בה, יכולה לתרום לחיזוק יחסי ישראל עם מדינות נוספות ולהעמקת ההבנה ההדדית בין עמים – גם מול מדינה כמו ספרד, שלה היסטוריה מורכבת ורבת־שנים עם העם היהודי.
לדבריה, מ"מ השגרירה גב’ פרנסיסקה פדרוס ציינה במהלך הביקור כי בתפקידה כראש הנציגות בפועל היא שמחה להכיר את בני ברק ואת הישגיה, והדגישה את התרשמות חברי המשלחת מהשילוב שבין נאמנות למסורת לבין חתירה להתחדשות.
“לסיכום, ייתכן מאוד שדווקא מהמגזר החרדי בישראל תתחיל מגמה של שיפור היחסים בין ישראל לספרד — אחת המדינות המרכזיות והמשפיעות באיחוד האירופי. וחבל מאוד שבמקום לתמוך ביוזמות חיוביות, ישנם גורמים באופוזיציה המוכנים לסכן אותן.” מסיימת מרטינוב את מכתבה הכואב.
מעיריית בני ברק נמסר בתגובה כי הנושא נמצא בטיפול. מפאת רגישות הדברים וההיבטים הדיפלומטיים הכרוכים בו, העירייה מעדיפה בשלב זה שלא להתייחס מעבר לכך.
בשולי הידיעה נזכיר כי אין זו הפעם הראשונה שבה וידר מפרסם טענות שמתבררות בדיעבד כחסרות בסיס. במהלך כינוס מועצת העיר לאישור תקציב העירייה לשנת 2026 הגיש וידר אלפי הסתייגויות, אשר רובן המוחלט התבררו כפיקטיביות – סעיפים שלא קיימים, הפניות להצעות תקציביות שלא הופיעו במסמכים הרשמיים. גורמים המעורים בפרטים טענו אז כי מדובר, ככל הנראה, בשימוש לא מבוקר בכלי בינה מלאכותית לצורך ייצור המוני של הסתייגויות, ללא בדיקה עובדתית מספקת.
תגובתו המלאה של חבר מועצת העיר בני ברק, יעקב וידר, כפי שנמסרה ל "JDN":
העובדות ברורות: השגרירה הוחזרה לארצה על ידי ממשלתה האנטישמית שמעלילה על חיילי צה"ל הגיבורים עלילות דם של "רצח עם" ופועלת נגדנו ללא הפסקה.
אולי זייברט חושב שהטיולים האינסופיים בחו"ל הפכו אותו ל"דיפלומט בינלאומי", אבל האמת היא ששלטונות רקובים באים ללמוד מעסקני העירייה על ג'ובים וקומבינות.
לא יאמן שכדי לייצר מצג שווא של פעילות בלשכת ראש העיר נוצר קרקס שלם, כולל "יועצת תקשורת בינלאומית" וניסוחים מתפתלים שבסופו תושבי בני ברק נאלצים לשלם על אירוח חגיגי של נציגי שלטון שקורא להם רוצחי עם.
העסקנים מספרים לציבור שהם "נציגים של גדולי ישראל". מי מגדולי ישראל אישר להם את הביקור הזה? אף אחד. כרגיל, גם הפעם הם שאלו את עצמם.
לגבי ההסתייגויות: לא צריך בינה מלאכותית כדי לראות את ההתנהלות המסואבת והרקובה של העסקנים שהביאה את בני ברק להיות אחת מהערים המוזנחות ועם התשתיות המרוסקות בישראל, למרות עושרה של העירייה.
תפקידי כחבר מועצה הוא לעצור את בזבוז כספי התושבים ולגלות את שקרי העסקנים. האמת תנצח גם את "יועצי התקשורת הבינלאומיים".





















זה לא סותר שעיריית בני ברק זה העירייה הכי מושחתת בעולם
כל זה קרה לה רק מפני שלא אתה עומד בראשה, נכון?
נכון
אבל מה הקשר להפגש עם משלחת שכזו?
הציבור החרדי לא לוקח אחריות על החיים המשותפים בארץ, ומה לו וליחסים בינלאומיים?