מקרה הברחה חמור שנחשף לפני מספר חודשים במעבר כיסופים מעלה שאלות קשות על אופן ההתנהלות של רשויות האכיפה, לאחר שמשאית סיוע שהייתה בדרכה לרצועת עזה נתפסה כשבתוכה מאות אלפי חפיסות סיגריות וציוד שעלול לשמש גם גורמי טרור – אך טופלה כעבירת מכס בלבד.
לקראת סוף שנת 2025 הגיעה משאית סיוע למעבר מעבר כיסופים, כחלק מזרם המשאיות הנכנסות לרצועה. במהלך בידוק שביצעו גורמי המעבר ושוטרי משטרת ישראל, התגלה מטען חריג בהיקפו ובאופיו.
במהלך החיפוש אותרו סחורות שהוסלקו באופן שיטתי: סיגריות בכמות מסחרית עצומה, טבק בתפזורת, טלפונים סלולריים, מצברים, מערכות סולריות וחומרים נוספים המוגדרים כציוד דו־שימושי – פריטים אזרחיים לכאורה, אך בעלי פוטנציאל ביטחוני מובהק.
על פי נתוני החקירה, במשאית נמצאו 317,239 חפיסות סיגריות, כ־255 קילוגרם טבק בתפזורת ו־1,983 מכשירי טלפון סלולריים. בחלק נוסף של המטען אותרו עוד עשרות אלפי חפיסות סיגריות, טונות של טבק, מאות קילוגרמים של טבק לנרגילה וציוד לעישון אלקטרוני. שווי הסחורה הוערך ביותר מ־8 מיליון שקלים.
למרות היקף ההברחה והיעד הרגיש, האירוע לא סווג כפרשה ביטחונית. הטיפול בתיק נותב למסלול אזרחי, והועבר לידי רשות המסים ואגף המכס – כאילו מדובר בעבירת הברחה כלכלית שגרתית, ולא בניסיון להזרים סחורות שעשויות לחזק את שלטון חמאס ברצועה.
בשבועות הקרובים צפויה רשות המסים להגיש כתב אישום נגד נהג המשאית, כאשר האישומים יתמקדו בעבירות מכס והברחה בלבד – ללא ייחוס של עבירות ביטחוניות.
ממשטרת ישראל נמסר:
“עם השלמת פעולות החקירה הראשוניות ואיסוף הראיות, ולאחר בחינה מקצועית ובהתייעצות עם הפרקליטות, הוחלט להעביר את הטיפול בתיק לרשות המסים, בהתאם לחלוקת הסמכויות בין הגופים”.





















זה רק מראה כמה הממשלה הזאת חלשה ואין משילות ראש ממשלה ושר ביטחון פחדנים פוחדים לטראמפ להחרים את הסיגריות שיעשו הנוולות אחד את השני בושה לממשלה הזאת
שמח שסגרו את התיק של זיני. ברור שלא יתנהגו באיפה ואיפה לאחר שלזיני לא עושים כלום על אותם אישומים. זה נכון או שאני חולם?
זה היה ויהייה תמיד הסחורה השחורה מצד השב"כ ומדיניות הבג"ץ , לתחזק ולשמר את השקט למען הסכם אוסלו השקרי יצליח , גם הכסף של קטאר והעולם הוזרם בעצת השב"כ ואדריכלי אוסלו לשמר ולתחזק את הפלשתינים , שאולי הכסף והרווחה יניחו את הנשק והדם , הרפורמים = אש"ף דפקו אותנו ולא מפסיקים ,