ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב היום לדברי מבקר המדינה מתניהו אנגלמן, בעקבות פנייתו לבג"ץ בנושא בדיקת אירועי השבעה באוקטובר. זאת לאחר שהמבקר מתח ביקורת על חשיפת פרטים מתוך הליכי הביקורת בטרם הושלמו.
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי פרסום הפרוטוקולים נעשה במסגרת סמכותו של נתניהו, במטרה להביא מידע לציבור, לאחר שבית המשפט הורה על עצירת בדיקת המבקר. עוד נמסר כי לשיטת ראש הממשלה, רק ועדת חקירה "שוויונית ובלתי תלויה" תוכל להציג את מלוא התמונה ולבחון את כלל החומרים הרלוונטיים.
מוקדם יותר היום הגיש אנגלמן את תגובתו לבג"ץ, יותר מחודשיים לאחר שניתן צו על תנאי שהקפיא את הליכי הבדיקה. המבקר ביקש לקיים דיון דחוף בעתירה, כשחלקו הראשון יהיה חסוי בשל מידע ביטחוני רגיש, ובמסגרתו יוצגו ממצאים המסווגים ברמת "סודי ביותר".
בנוסף ביקש המבקר להרחיב את ההרכב הדן בעתירה, בנימוק שמדובר בשאלות בעלות חשיבות חוקתית ולאומית הנוגעות לליבת סמכויותיו.
בתגובתו לבית המשפט התריע אנגלמן כי ישנם גורמים בדרג המדיני והצבאי שמציגים לציבור מידע חלקי מתוך הליכי הביקורת, וכי מצב זה עלול לפגוע באינטרס הציבורי. לדבריו, קיימת תופעה שבה גופים מבוקרים עושים שימוש בקיומן של עתירות כתירוץ להימנע ממענה לביקורת גם בנושאים שאינם כלולים בצו הביניים.
המבקר חתם את פנייתו בהדגשה כי לציבור, ובפרט לנפגעי האירועים ולבני משפחותיהם, מגיע לקבל תשובות מלאות ומבוססות באשר לכשלים שאירעו.




















