הרשויות באיחוד האמירויות הערביות פרסמו אזהרה חריגה לתושבים ולתיירים בעקבות הדיווחים על תקיפות טילים וכטב"מים איראניים באזור דובאי. בהודעה רשמית נמסר כי חל איסור לשתף ברשתות החברתיות סרטונים, תמונות או מידע שאינו מאומת בנוגע לאירועים הביטחוניים.
האזהרה מגיעה לאחר דיווחים על יירוטים או נפילות סמוך לנמל התעופה הבינלאומי של דובאי וכן באזורים מרכזיים בעיר, בהם Burj Al Arab ו־Palm Jumeirah. לפי הרשויות, הפצת מידע לא מאומת בתקופות חירום עלולה לגרום לפאניקה ולפגוע בביטחון הציבור.
בהתאם לחוק הסייבר המקומי, מי שיפיץ תיעוד או מידע שלא אושר עלול לעמוד בפני קנס של לפחות 200 אלף דירהם – סכום השווה לכ־200 אלף שקלים – ואף בפני עונש מאסר של עד שנתיים.
ברשויות קראו לציבור להסתמך אך ורק על הודעות רשמיות של גורמי הממשלה והביטחון במדינה, ולהימנע מהפצת שמועות או סרטונים שלא עברו אימות. לדבריהם, מדובר בצעד אכיפה מקובל בעתות משבר שנועד למנוע הפצת מידע כוזב ולשמור על יציבות וביטחון הציבור.




















