בצעד חריג, הרמטכ"ל הצרפתי, הגנרל פביאן מנדון, מתח ביקורת פומבית וחריפה על ארצות הברית, והאשים אותה בהתנהלות בלתי צפויה שפוגעת באינטרסים הביטחוניים של צרפת.
בכנס ביטחוני שנערך בפריז, אמר מנדון כי וושינגטון פועלת ללא תיאום עם בעלות בריתה, גם כאשר מדובר במבצעים צבאיים משמעותיים. לדבריו, "ארה"ב נותרה בעלת ברית, אך הפכה לבלתי צפויה – ולעיתים אינה טורחת לעדכן אותנו בהחלטותיה".
הביקורת מגיעה על רקע המלחמה המתמשכת מול איראן, והחלטת ארה"ב לפעול צבאית באזור ללא שיתוף פעולה הדוק עם מדינות אירופה. בפריז רואים במהלך זה פגיעה ישירה בביטחון הלאומי וביכולת להיערך לאיומים.
המתיחות בין הצדדים אינה חדשה, אך נדמה כי היא מחריפה. גורמים בצרפת מזכירים גם את התנהלות ארה"ב בעבר, ובהן הנסיגה מאפגניסטן ללא תיאום מספק עם שותפות נאט"ו.
בנוסף, הביקורת הצרפתית מתעצמת על רקע דרישות אמריקאיות מבעלות בריתה לקחת חלק פעיל יותר באבטחת מצרי הורמוז – נתיב אסטרטגי מרכזי לתנועת הנפט העולמית.
במקביל, המהלכים המשתנים של ממשל טראמפ – בין איומים צבאיים לבין מגעים דיפלומטיים עם איראן – מגבירים את חוסר הוודאות בקרב מדינות אירופה.
בצרפת מדגישים כי לצד הביקורת, הם פועלים להגן על אזרחיהם באזור, אך מזהירים כי המשך ההתנהלות האמריקאית עלול לפגוע בעתיד שיתוף הפעולה בין הצדדים.





















צרפתי מלוקק וטיפש ! תכף המוסלמים יגמרו לכם את המדינה… במקום להצטרף לארה"ב וישראל במלחמה מול הנאציזם האסלאמי החולני, הוא יוצא נגד דמוקרטיות שמגינות על עצמן. אם אתה לא תגיע אליהם, הם יגיעו אליך
שילכו לכל הרוחות. גאווה צרפתית טיפוסית…