הממשל האמריקאי בוחן אפשרות להפנות נכסים איראניים מוקפאים למימון שיקום ותיקון נזקים שגרמה טהרן למדינות המפרץ – שכנותיה, כך מסר גורם המעורה בפרטים לסוכנות הידיעות רויטרס. הצעד נשקל על רקע המשך התקיפות האיראניות נגד כווית ובחריין.
לפי הדיווח, מזכיר האוצר האמריקני סקוט בסנט הורה לצוותו להעריך את עלות הנזקים שאיראן הסבה לבעלות בריתה של וושינגטון במפרץ, וכי ארה"ב תשקול שימוש בנכסים איראניים גם לתיקון נזקים עתידיים. הגורם לא פירט אילו נכסים נבחנים, אולם הניסוח שבו תוארו הצעדים אינו מוגבל לנכסים מוקפאים בלבד.
הדיווח מתפרסם יום לאחר שיועץ למנהיג העליון האיראני, מוחסן רזאי, אמר ברשת CNN כי הסכם לסיום המלחמה מותנה בשחרור נכסים איראניים בהיקף 24 מיליארד דולר המוקפאים בארצות הברית. כעת נראה שארה"ב מאותת לטהרן כי לא די שאינה נכנעת לתכתיבים שלה, אלא שוקלת לעשות בכספים שימוש מתריס ובלתי ניתן לתיקון ולשינוי.
מצר הורמוז לא רגוע כבר כמה ימים. כוחות אמריקניים תקפו בשבת בבוקר מתקני מכ"ם באזור גורוכ ובאי קשם, לאחר שהפילו כטב"מים איראניים שאיימו על התנועה הימית. בהמשך אותו יום הפיל הצבא האמריקני שני כטב"מים תקיפה איראניים נוספים שאיימו על השיט במצר.
משמרות המהפכה האיראניים מסרו כי הגיבו בתקיפת בסיסים אמריקניים בכווית ובבחריין. צבא כווית דיווח כי יירט שבעה טילים בליסטיים שחלפו מעל אזורי מגורים, וכי לא היו נפגעים אך נזק נגרם. גם בבחריין הופעלו התראות. שתי המדינות גינו את התקיפות. צבא ארה"ב מסר כי שישה מהטילים יורטו והשביעי לא הגיע ליעדו.
על רקע המבוי הסתום במשא ומתן, נחת בטהראן בשבת שר הפנים הפקיסטני מוחסן נקווי, לשיחות עם בכירים איראניים ובהם שר החוץ עבאס ערקצ'י. לפי סוכנות הידיעות האיראנית איסנ"א, נקווי נשא עמו "מכתב מיוחד" ממפקד הצבא וראש ממשלת ארצו אל המנהיג העליון האיראני, האייתוללה מוג'תבא חמינאי.
טהראן דורשת גישה להכנסות נפט בהיקף מיליארדי דולרים, הקלות בסנקציות על ייצוא הנפט, הסרת המצור האמריקני על נמליה וגביית מס על כל מעבר ספינה במצר הורמוז. איראן חוסמת למעשה את נתיב השיט, שדרכו עברה לפני המלחמה כחמישית מתעבורת הנפט העולמית.




















