רוני קובן. צילום: Yonatan Sindel/Flash90

מכתב התראה חריף לרוני קובן: "התפטר מתפקידיך והתנצל בפני לומדי התורה"

ארגון 'אמת ליעקב בישראל' דורש מאיש התקשורת אהרון (רוני) קובן לפרוש מכל תפקיד ציבורי ולהתנצל בעקבות התבטאותו נגד חרדים. במכתב הובהר כי אם לא ייענה לדרישות, יינקטו נגדו הליכים משפטיים וציבוריים | פרסום ראשון

כתבות נוספות בנושא:

ארגון "אמת ליעקב בישראל" שיגר מכתב התראה חריף לאיש התקשורת אהרון (רוני) קובן, ובו דרישה נחרצת שיתפטר באופן מיידי מכל תפקיד ציבורי "מכל תוכנית טלוויזיה, רדיו או במה הממומנת במישרין או בעקיפין מכספי הציבור. אין לך שום זכות מוסרית או חוקית לקחת שקל אחד מכספי הציבור שבו אתה מסית לפגוע".

בנוסף הוא נדרש לפרסם "הבהרה והתנצלות פומבית, חסרת תקדים בעוצמתה, שבה תתנצל באופן אישי וקולקטיבי בפני ציבור לומדי התורה והציבור החרדי על עידוד האלימות והצגתם באור מפלצתי, מעוות ומסית".

הרקע למכתב הוא התבטאות של קובן בשידור בכאן רשת ב', שבה אמר: "תביאו איזה חרדי שנחבוט בו ביחד". לטענת הארגון, מדובר באמירה החורגת מגבולות הביקורת הלגיטימית ומהווה קריאה לאלימות נגד הציבור החרדי.

במסמך, המשתרע על פני שלושה עמודים, מותח הארגון ביקורת חריפה על שירותו הצבאי של קובן בגלי צה"ל, וטוען כי אין לו זכות מוסרית למתוח ביקורת על לומדי התורה.

"אתה הגדרה קלאסית של "משתמט בשכר". שירתת בצה"ל במסגרת גלי צה"ל ככתב לענייני תרבות. מה הקשר בינך לבין ביטחון ישראל? מה הקשר בינך לבין תרבות ראויה ויהודית? שום דבר. בזמן שחיילים קרביים חירפו ומחרפים את נפשם בבוץ, באש ובסכנת חיים יומיומית ללא תמורה ראויה, אתה ניצלת את המערכת הצבאית כדי ללמוד את המקצוע שלך, לבנות לעצמך קשרים, ולרכוש מקצוע יוקרתי – הכל תחת מסווה של שירות צבאי, ותוך קבלת שכר, זכויות ותקציבים ממשלם המיסים עד היום הזה", נכתב במכתב החריף של הארגון.

עוד נטען: "השימוש באולפנים ממוזגים כמקפצה כלכלית אישית הוא השתמטות ממוסדת במסווה של מדים ובמשיכת כספי ציבור מידי חודש בחודשו, וההתנשאות שלך על פני אחרים היא חרפה מוסרית מדרגה ראשונה".

בנוסף הארגון מעלה טענות אישיות ואידאולוגיות נגד קובן: "הורייך עלו מברית המועצות, מקום שבו השלטון הקומוניסטי האפל עשה ליהודים בדיוק, אבל בדיוק, את מה שמנסים לעשות כאן היום. שם השליכו יהודים לבתי סוהר ולגלות בסיביר רק בגלל שלמדו את תורת ישראל, החזיקו ספר תנ"ך או שמרו שבת, שם בדיוק כמוך עודדו לחבוט ביהודים.

"מזעזע לראות שמשפחתך עלתה לכאן. במקום שהבן של מי שברחו מרדיפה אנטי-דתית יכבד את המורשת, אתה משחזר את אותה שיטה קומוניסטית רעה. אתה מייצג היום את נישול הזכויות של לומדי התורה, את השאיפה לראותם בכליה ובמאסר, ואת הפיכתם לאויבי העם כדי להכות בהם ללא סיבה".

במכתב מוטחים בקובן דברים קשים: "אימצת תרבות חשוכה של הטפה לחבוט ולפגוע ביהודי רק משום שהוא שונה ממך ודבק באמונתו. זאת, מול ציבור שלומד ומקיים 9 שנות לימוד רצופות ואינטנסיביות של תנ"ך ומפרשיו – אותו לימוד קדוש שהחזיק ושמר על עם ישראל חי וקיים במשך כ-3,000 שנה.

"לא בשביל לשחזר את הרדיפות האלו עלו הורייך לארץ ישראל. הגעתם ללב תרבותי כה שפל, שחותר תחת עצם קיומנו כאן, עד שאפילו ברוסיה של היום כבר אין זכר לתרבות האנט י-דתית והדורסנית הזו שאתה מתעקש לייצג ולהחיות מעל הבמה הציבורית".

בהמשך המכתב נטען כי קובן מפיץ "שנאה, גזענות ותרבות אלימה", וכי דבריו פוגעים בציבור לומדי התורה. הארגון אף קושר בין התבטאויותיו לבין תהליכים ציבוריים רחבים יותר הנוגעים ליחס כלפי בני הישיבות והציבור החרדי.

בסיום המכתב מציב הארגון שורת דרישות, ובהן התפטרותו המיידית של קובן מכל משרה ציבורית או גוף המתוקצב מכספי הציבור, פרסום התנצלות פומבית בפני הציבור החרדי ולומדי התורה, והפסקת התבטאויות מסיתות לאלימות. עוד נכתב כי אם הדרישות לא ימולאו, בכוונת הארגון להגיש קובלנות לגורמי האתיקה ולפנות לרשויות בטענות להסתה לאלימות ולגזענות.

בסיום המכתב מועבר לרוני קובן מסר נחרץ וברור: "כדאי שתפנים היטב את חוקי ההיסטוריה: תרבויות רבות, חזקות ודורסניות בהרבה ממך ומחבריך, שלטו בעולם וביקשו למחוק את לומדי התורה", כתבו בארגון 'אמת ליעקב בישראל'. "האימפריות של מצרים, בבל, יוון, רומא, וכן – גם האימפריה של רוסיה הקומוניסטית – נמחקו, נכחדו והפכו לאבק היסטורי. התרבות הרעה, השונאת והמפלגת שאתה מייצג סופה להימחק ולהיכחד בדיוק באותו האופן. אנחנו היינו פה, אנחנו פה עכשיו, ואנחנו אלו שנשאר פה לנצח – בזכות התורה הקדושה שאתה מנסה לבזות".

המכתב נחתם בשם ארגון "אמת ליעקב בישראל" ו"נציגי ציבור לומדי התורה המאוחדים במדינת ישראל".

העתקים מהמכתב נשלחו גם לתאגיד השידור הציבורי, ליחידה למניעת גזענות במשרד המשפטים, למועצת העיתונות והתקשורת בישראל ולנציב תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

7 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מילים כדורבנות

  1. רוני [קובנה =מאכל תימני ]
  2. . קובנו לי משם אמר בלק לבלעם ["וַיֹּאמֶר אֵלָיו בָּלָק, לְכָה-נָּא אִתִּי אֶל-מָקוֹם אַחֵר… וְקָבְנוֹ-לִי מִשָּׁם".
  3. ארורים כל הרשעים אומרים בסיום מגילת אסתר

כנראה תינוק שנשבה , אולי תנסו בדרכי שלום לקרב אותו לאביו שבשמים ?
גם הוא מושפע מההסתה שמושמעת חדשים לבקרים על הציבור החרדי , צריך להתייחס לכל אמירת הסתה מפני שזה מחלחל ומורגש בכל מקום בכל רחוב ובכל עיר
משפיע אפילו במרכזי קניות כאשר ניכרת עויינות קשה למול הציבור החרדי

שום תינוק שנשבה!!!
חלאה אנטישמית שינק מהקומוניזם הרוסי..
אולי גם קסטנר לאון טרוצקי וכדומה גם היו תינוקות שנישבו?????

ממש מרגש אותו
בתי המשפט בידיים שלהם

יפה!
כל מילה פנינה.

אין על ארגון אמת ליעקב!!
הוא שם מראה לכל שונאינו האנטישמיים כמו לשמן עם פרצוף של קוף שדובר עליו בכתבה.

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בג"ץ מקפיא את החוק: מעצרי תלמידי הישיבות ימשכו
טרגדיה באשדוד: אישה לפני לידה נהרגה, התינוקת נאבקת על חייה
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צה"ל חיסל שני מפקדי נוח'בה של חמאס בצפון הרצועה
האם גם בישראל ישאר שעון הקיץ? בארה''ב אושר הצעת חוק לשעון קיץ קבוע
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צבא ארה"ב: פתחנו בגל תקיפות חדש באיראן
חשד: עובדת בנק בכירה הונתה לקוחות בכ־800 אלף שקל
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ראש הממשלה צפוי להשתתף בהלוויית לינדזי גרהאם במהלך ביקור בארה"ב
המשבר בנתב"ג נפתר: ביטול 50 אלף כרטיסי הטיסה נמנע

הכתבות המעניינות ביותר

שוב תאונה עם ילדים: ילדה בת 9 במצב אנוש לאחר פגיעת רכב בירושלים
סין מוצאת פתרון למחסור בנפט: שימוש גובר במוניות חשמליות מאזן את מחירי הנפט
מחאת ''העדה החרדית'': הפגנה נגד הגיוס מול לשכת הגיוס בירושלים
אבל בארצות הברית: הגאון רבי מרדכי הכהן בעק זצ"ל, ראש ישיבת "תפארת משה", הלך לעולמו 
מאבק על קדושת השבת: קריאה לתושבי מירון למחות נגד הפעלת תחבורה ציבורית בשבת
הרבנים הראשיים מברכים על אישור חוק הכשרות: "יחזק את את אמון הציבור"
פלסטיני בן 52 נעצר בחשד לגניבת סוסה של יהודים בדרום הר חברון
שלושה חודשים אחרי פגיעת הטיל האיראני: מיכאל כץ ז"ל נפטר הבוקר
ההישג הגדול ביותר של הציבור החרדי? זו המשמעות האמיתית של חוק יסוד: לימוד תורה
וואטסאפ

חדש באתר

.
שוב תאונה עם ילדים: ילדה בת 9 במצב אנוש לאחר פגיעת רכב בירושלים
.
בג"ץ מקפיא את החוק: מעצרי תלמידי הישיבות ימשכו
WhatsApp Image 2026-07-15 at 14.11
טרגדיה באשדוד: אישה לפני לידה נהרגה, התינוקת נאבקת על חייה
Gemini_Generated_Image_rmsxeermsxeermsx_800x436
סין מוצאת פתרון למחסור בנפט: שימוש גובר במוניות חשמליות מאזן את מחירי הנפט

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture