דגל פלסטין ענק נתלה הבוקר (רביעי) במתחם הבורסה ברמת גן. תנועת "מחזקים" שתלתה את הדגל כמחאה לקראת הצבעה על חוק איסור הנפת דגל פלסטין במוסדות חינוך: "אין חוק בעולם שיעלים את העובדה שחיים פה שני עמים".
בסוף השבוע פרסם ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן פוסט ובו קריאה לתושבים להצביע האם שלט חוצות, ובו דגלי ישראל ופלסטין וכיתוב בעברית ובערבית "נועדנו לחיות יחד", יפגע ברגשות שלהם. לדבריו, "יש שיראו בתוכן הזה כמתריס ופוגעני ויש שיראו בו מסר לדו קיום ושלום". הוא ביקש ממי שמתנגד לתליית השלט לסמן ברגשון לב, וממי שבעד מתן אישור לתלייתו לבחור ברגשון של פרצוף כועס.
בפוסט שנכתב בעמוד הפייסבוק של "מחזקים" נכתב: "כרמל שאמה הכהן מנסה לטרפד קמפיין שלנו שקורא לשלום ודו קיום. הוא אשכרה פתח הצבעה על האם לאסור על פרסום השלט בטענה של פגיעה ברגשות הציבור. כבר ברור לנו שהטרולים הפשיסטים יגיעו בהמוניהם".
"אנחנו גאים לעמוד מאחורי הקמפיין הזה, ומתביישים שבעיני ראש עיריית רמת גן חיים משותפים ושלום הם נושאים שעלולים לפגוע באנשים. מול השנאה של מצעד הדגלים והאלימות של הימין הקיצוני, חייבים לעמוד חזקים ולהראות שיש אלטרנטיבה. להראות שיש פה רוב בעד שלום ושותפות הדדית. בואו נראה לו שהרוב השפוי בעד שלום".
בתגובה כתב הבוקר שאמה הכהן: "חברת הפרסום החליטה לתלות את שלט המחלוקת. לפי גורמי בטחון מקצועיים יש חשש לא קונקרטי לסדר הציבורי ולבטיחות הבנין והסביבה ולכן עד להערכת מצב נוספת הבניין נדרש להציב שומר מסביב לשעון על השלט. אם השלט ישאר שם הוא לא ישאר שם לבד ומסביבו העיריה תתלה דגלי ענק של מדינת ישראל ודגלי הצדעה לצה"ל, לשב"כ, למשטרת ישראל ולמשמר הגבול".
"בדיקה משפטית העלתה שלאור הנחיות היועמ"ש ופסיקות בג"צ השלט חוקי לגמרי ומוגן בגבולות חופש הביטוי, אך עדיין הוא פוגע ברגשות של לא מעט תושבים וכן מאפשר לגורמים קיצוניים פתח ללבות יצרים למרות המסר החיובי שבראשו הקורא לדו קיום. דגלי ישראל שבתמונה הם לא הדגלים אותם תוסיף העיריה אלא חלק מאלפי דגלים שקישטו את העיר ביום העצמאות ואותם החלטנו עוד לפני פרשת השלט להותיר על כנם מתנוססים בגאווה כל השנה. עם ישראל חי עם יד מושטת לשלום תמיד ולכל דו קיום".
ממנכ"ל מחזקים אורי קול נמסר: "אין חוק בעולם שיעלים את העובדה שחיים פה שני עמים ואין דמוקרטיה שאוסרת על הנפת דגלים של מיעוט לאומי שמרכיב מעל 20 אחוז מאזרחי המדינה. כל ח"כ מהקואליציה שמצביע עם הליכוד רוקד לפי החליל של נתניהו".
מתן פלג יו"ר תנועת אם תרצו אמר: "כרמל שאמה היה מוכרח לאסור את הצבת דגל האויב על מתחם הבורסה. לא רק שמדובר במהלך שמעודד את מי שרוצים בחיסולנו ונותן להם כוח, הנפת דגל אש"ף בהיקף כזה מייצרת בצדק אווירה של טרור וחשש בקרב התושבים. ירדנו מהפסים".





















תתביישו לכם
רשעים ארורים
ברוכים הבאים ל"פלסתינלנד" !!!!!!!!!!!
אנשים חולי נפש
זה מה שקורה שאוכלים נבלות וטריפות
השכל נהיה מטומטם
זה שאנשים כאלה טמאים נמצאים בעמדות מפתח זה יד מכוונת של הקב"ה
מי שלא מוחה על הנפת דגל התועבה – מקבל את הדגל של אויבינו!
זה נבלה וזה טריפה
צריך לשרוף את הבניין ואת מי שתלה צריך לתלות ולשורפו