חיזבאללה הבהיר כי הוא לא מתכוון לשתוק על הפעלת אסדת "כריש" בטענה שקרית כי הוא בשטח המחלוקת עם לבנון, ובצה"ל נערכים לתגובה ומעלים כוננות במרחב הפעילות – כך דווח ב'וואלה'
גורמי צבא המעורים בתוכנית האבטחה של צה"ל במרחב האסדה התריעו כי חיזבאללה מתכוון למחות נגד ההחלטה הישראלית להתחיל בקידוח הגז במקום. "הוא לא ילך רחוק על ההתחלה", הסבירו. "אנחנו נערכים לפרובוקציות".
הגורמים המשיכו ותיארו את התרחישים השונים, שצה"ל נערך להתמודד עמם. "מירי מנשק קל באוויר כדי להפחיד, התקרבות של כלי שיט באופן מאיים ועד ניסיון לחבל בפעילות", פירטו. לשם כך, הקצה צה"ל כוח לאיסוף מודיעין ממוקד, תגבר כלי טיס לא מאוישים במרחב וכלי ביטחון שוטף סביב מרחב "כריש", כדי להתריע על התרחשות בשטח ולסכל אותה או להגיב במהירות.
על אף הכוננות הנרחבת, בתוך צה"ל החלו להישמע ביקורות על מידת היקף היערכות חיל הים לתרחישים הביטחוניים האפשריים. "מבלי להיכנס לפרטי תכנית האבטחה של האסדה, צה"ל לא העמיד מספיק כוחות מסביב לאסדה, שהפכה ברגע אחד לנכס אסטרטגי ישראלי במרחק של 80 ק"מ מחופי חיפה", טען גורם צבאי שצוטט בדיווח של אמיר בוחבוט. "זה אירוע מורכב ומסובך מאוד, שמצריך מחשבה צבאית ודיפלומטית".
הוא מפציר בצה"ל להיערך לתרחישי קיצון ממל"ט תוקף, ניסיון פגיעה ישירה באמצעות חוליית מחבלים ועד לפגיעה באמצעות טיל. "המרחק של האסדה מחופי ישראל מקשה מאוד על המשימה", הסביר, "האירוע מחייב אבטחה של יציאת כלי שיט מישראל וטיסת מסוקים שנוחתים על האסדה".
בשלב זה, פועלות במרחב האבטחה הימי ספינת טילים לסירוגין וספינות מסוג דבורה. ספינות המגן (סער 6), שנועדו להגן על מרחב המים הכלכליים של מדינת ישראל, עוד לא מבצעיות באופן מלא כמתוכנן ועוד נדרש להתקין עליהן מערכות מגוונות.
המשרד האנרגיה ודובר צה"ל סירבו להגיב.




















